Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Α ρε θεομπαίχτες!

Αυτό πάλι, που πάνε μερικοί στην εσπερία για να σπουδάσουν Θεολογία στα προτεσταντικά πανεπιστήμια και επιστρέφουν μετά στην Ελλάδα για να διδάξουν Ορθοδοξία, με ξεπερνάει!
 Και να σου τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά στην Λειψία και αλλαχού, παραμορφώθηκαν οι δόλιοι και αποτρελάθηκαν! Φουσκώνοντας από γνωστική οίηση και επιστημοσύνη σου λένε, τι ξέρουν οι καημένοι οι μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας; Πάει, ξεπεράστηκαν πια αυτοί!
Τώρα διδάσκουν ορθόδοξη μεταπατερική Θεολογία οι σπουδασμένοι στην χώρα του Λούθηρου!

 Τώρα ο Θεός απαιτεί διπλώματα, τριπλώματα και τετραπλώματα για να τον καταλάβεις. Δεν αρκεί πλέον η ταπεινότητα και η απλότητα, όπως κάποτε, που γίνονταν θεόπτες στο "πανεπιστήμιο" της άσκησης και της ερήμου και οι αγράμματοι, αλλά όχι και οι παραμορφωμένοι.Δεν ήξερε δηλαδή ο Χριστός, να απευθυνθεί από την αρχή στους λόγιους και στους διανοούμενους της εποχής του, αλλά έκανε "λάθος" που στράφηκε στους αγράμματους ψαράδες, στους "ταπεινούς τω πνεύματι", στους μωρούς και στα νήπια.Τώρα απευθείας "επικοινωνία" με τον Θεό έχουν μόνο οι φραγκικώς σπουδασμένοι! Και όσο πιο ψηλά στην ιεραρχία, τόσο πιο κοντά στον Θεό. Βατικάνεια λογική! Τη ζήλεψε και ο αρχιαιρετικός Βαρθολομαίος.
Αλλά θα ήταν απίθανο, να βρωμάει και να ζέχνει στην κρίση μόνο η πολιτική. Και η Εκκλησία περνάει κρίση, χειρότερη και πιο επικίνδυνη ακόμα. Μάλιστα προηγήθηκε. Τα βλέπουμε καθημερινά, ακούμε ορισμένους από τους ταγούς της και φρίττουμε! Για πολλούς από αυτούς, αν ερχόταν ξανά ο Κύριος, θα έπιανε το φραγγέλιο και θα τους έκανε πιο μαύρους και από τα ράσα τους!
Λύκοι βαρείς, προδότες της ορθόδοξης πίστης, οικουμενιστές δοσίλογοι της Θρησκειακής Διεθνούς, ρασοφόροι πειρατές που κατέλαβαν το πλοίο και απνεύματοι καριερίστες.
Ξύρισμα που σας χρειάζεται ρε θεομπαίχτες!
Ανάξιοι!

μας τοστειλε το mail

Δεν υπάρχουν σχόλια: