Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ο φιλελές γελωτοποιός Φερχόφστατ ζήτησε να εκβιαστούν οι Κύπριοι με «ολέθριες συνέπειες»

Ο φιλελές γελωτοποιός Φερχόφστατ ζήτησε να εκβιαστούν οι Κύπριοι με «ολέθριες συνέπειες»
Ο γραφικός και αρκετά υστερικός φιλελές, Πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ALDE Group) και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφστατ, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κάλεσε την ΕΕ να επιτείνει τη στήριξή της για μια διευθέτηση του Κυπριακού στις επόμενες μερικές μέρες, επισημαίνοντας ότι οι δύο ηγέτες θα πρέπει να προειδοποιηθούν για τις ολέθριες συνέπειες και για τις δύο πλευρές σε περίπτωση που αυτή η ευκαιρία χαθεί.
Ζητά δηλαδή ο Βέλγος φιλελές να εκβιαστούν οι δύο ηγέτες με ολέθριες συνέπειες και όταν ένας Βέλγος φιλελές προτρέπει σε εκβιασμό, αποδέκτης είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά. Βεβαίως η Ελλάδα τον έχει «γραμμένο» τον γραφικό φιλελέ εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Σε επιστολή του με ημερομηνία 23 Ιουνίου, την οποία κοινοποίησε την Τετάρτη στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Φερχόφστατ αναφέρεται στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κύπρο αρχές του μήνα αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (τρελοί φιλελέδες), κατά την οποία ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό εν όψει της Διάσκεψης για την Κύπρο στην Ελβετία.
Όπως αναφέρει, κατά τις επαφές της στο νησί, η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Συμμαχίας Javier Nart, υπογράμμισε τη σημασία της πολιτικής ηγεσίας και της αποφασιστικότητας για την επανένωση του νησιού, προσθέτοντας ότι η αντιπροσωπεία αναχώρησε από την Κύπρο έχοντας την ισχυρή πεποίθηση ότι οι συνομιλίες στην Ελβετία σηματοδοτούν μια ιστορική και τελευταία ευκαιρία για επανένωση.
Αφού οι φιλελέδες αναχώρησαν με τέτοια πεποίθηση, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τη φιλελέδικη πεποίθηση;
Αναφέρει, επίσης, ότι παρά το ότι οι θέσεις της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι κοντά (αυτό συμπέρανε ο φιλελές), εντούτοις εξακολουθούν να υπάρχουν δυσκολίες στην επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας, οι οποίες επιδεινώνονται λόγω διασπαστικών και αδιάλλακτων εθνικιστικών πιέσεων και από τις δύο πλευρές.
Δηλαδή, η ελληνική απαίτηση να φύγει ο στρατός κατοχής από την Κύπρο είναι «εθνικισμός»; Μια γραμμή κοινή έχουν οι φιλελέδες πανευρωπαϊκά, το βλέπετε. Λες και είναι ένα κοινό κέντρο από πίσω τους που δίνει «γραμμές». Γιατί ως γνωστόν οι φιλελέδες εάν δεν πάρουν γραμμή δεν κάνουν βήμα.
Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών, καλεί τον κ. Γιούνκερ να εντείνει τη στήριξη της ΕΕ για την επίτευξη μιας διευθέτησης στις επόμενες μέρες και να υπενθυμίσει τους δύο ηγέτες και τις δύο κοινότητες για την ευθύνη τους να επιτύχουν μια διευθέτηση μετά από διαπραγμάτευση για το καλό του λαού της Κύπρου, της ΕΕ και το συμφέρον της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Επισημαίνει ότι οι δύο ηγέτες θα πρέπει να προειδοποιηθούν για τις ολέθριες συνέπειες και για τις δύο πλευρές σε περίπτωση που αυτή η ευκαιρία χαθεί, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, ότι οι ηγέτες χρειάζονται τη δημόσια ενθάρρυνσή μας για να αντιμετωπίσουν αυτούς που εναντιώνονται στην επανένωση και στις δύο πλευρές.
Πιστεύουμε, συνεχίζει, ότι η ΕΕ θα πρέπει να αναλάβει τον ρόλο της για τη διευκόλυνση της λύσης και να προσφέρει στήριξη προς τη «νέα Κύπρο» που θα προκύψει (πώς τη θέλει αυτή τη «νέα Κύπρο», με χαλούμι ή χωρίς;) μετά από μια συμφωνημένη διευθέτηση.
Καλωσορίζει, επίσης, τη συνεχή εμπλοκή του κ. Γιούνκερ στη διαδικασία ιδιαίτερα τις επόμενες μέρες κα εβδομάδες, όπως σημειώνει.
Εκφράζει, τέλος, την ετοιμότητα της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών να διαδραματίσει ένα εποικοδομητικό ρόλο προκειμένου να διασφαλίσει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα στηρίξει πλήρως τη διαδικασία μετά τη διευθέτηση και ότι θα δοθεί μελλοντική βοήθεια προς την ενωμένη Κύπρο.
Εξάλλου, σε χθεσινή ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, εκφράζει την ελπίδα οι συνομιλίες για το Κυπριακό στην Ελβετία να αποφέρουν αποτέλεσμα, κάνοντας λόγο για μια ιστορική ευκαιρία για επανένωση. Σημειώνει, επίσης, ότι απαιτείται ευελιξία και χαρακτηρίζει τον ρόλο της ΕΕ ως κρίσιμο.
Εξάλλου οι φιλελέδες είναι μανούλες στην ευελιξία

Δεν υπάρχουν σχόλια: