Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΣΟΥΗΔΙΑ: Σουηδός πρωθυπουργός: «Όποιοι ιερείς δεν θέλουν να τελέσουν “γάμο” ομοφυλόφιλων, να βρουν άλλη δουλειά»


Οι ιερείς στην Εκκλησία της Σουηδίας πρέπει να τελούν «γάμους» ατόμων του ιδίου φύλου ή θα πρέπει να βρουν άλλη δουλειά, δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λόφβεν στην σουηδική Kyrkans Tidning.
Συνέκρινε τους ιερείς που δεν επιθυμούν να κάνουν «γάμους» ομοφυλόφιλων με τις μαίες που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουνσε αμβλώσεις. Ένα σουηδικό δικαστήριο εξέδωσε πρόσφατα απόφαση κατά μιας μαίας που για χρόνια αγωνιζόταν να μην αναγκαστεί να βοηθά σε αμβλώσεις. Η μαία, Ellinor Grimmark, παρέπεμψε την υπόθεσή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε ότι το κόμμα τουεργάζεται για να διασφαλίσει ότι όλοι οι ιερείς της Εκκλησίας της Σουηδίας «θα παντρεύουν» ζευγάρια ομοφυλοφίλων

«Βλέπω παραλληλισμούς με τη μαία που αρνείται να κάνει εκτρώσεις», δήλωσε ο Löfven. «Εάν εργάζεσαι ως μαία, πρέπει να είσαι σε θέση να κάνεις εκτρώσεις, αλλιώς θα πρέπει να κάνεις κάτι άλλο. Είναι το ίδιο για τους ιερείς», που δεν θέλουν να διεξάγουν «γάμους» ομοφυλοφίλων.

«Η εκκλησία ως μια ανοιχτή δημοκρατική εκκλησία είναι μια οργάνωση που αντιπροσωπεύει την ισότητα των ανθρώπων», είπε. «Η εκκλησία θα είναι μια ενδιαφέρουσα αρένα για την κοινωνική δημοκρατία».

Η Εκκλησία της Σουηδίας επιτρέπει την ιεροσύνη των γυναικών. Η ομοφυλόφιλη επίσκοπος της Στοκχόλμης, η οποία είναι "παντρεμένη" με μια άλλη ιέρεια, δέχθηκε κριτική επειδή είπε ότι η εκκλησία πρέπει να αντικαταστήσει τους σταυρούς της με μουσουλμανικά σύμβολα.

Ο «γάμος» των ομοφυλόφιλων είναι νόμιμος στη Σουηδία από το 2009, και την ίδια χρονιά η Εκκλησία της Σουηδίας άρχισε να τον επιτρέπει. Περίπου το ήμισυ των επισκόπων της Εκκλησίας της Σουηδίας υπέγραψε μια επιστολή στην οποία καταδίκαζαν την εισαγωγή του «γάμου» ατόμων του ίδιου φύλου στην εκκλησία.

Η Σουηδία περιγράφει τον εαυτό της ως «μία από τις πιο gay-friendly χώρες στον κόσμο».

Το CBN και το SVT.se αναφέρουν ότι ο Löfven σκέφτεται η προθυμία να συμμετάσχει κάποιος σε "γάμους" ομοφυλόφιλων να πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για χειροτονία.



ΣΧΟΛΙΟ: Μάς άνοιξε τά μάτια ο κύριος Σουηδός. Σ' αυτή τήν κατηγορία τών αμβλώσεων, τού γάμου ατόμων τού ιδίου φύλου, ανήκει καί η ένωση τών εκκλησιών. Μιά παρά φύσιν ένωση γιά τά μάτια τής νέας τάξης συνειδήσεως, όπου η αλλαγή τής συνειδήσεως τού συντηρητικού εγώ τήν καθιστά ακριβώς  τό αντίθετο τής συνειδήσεως τής ψυχής, τού λόγου τού νού τού ανθρώπου. Μιά αντι-μετάνοια. Σέ λίγο ακόμη καί τά συλλείτουργα στά γενέθλια καί στίς ονομαστικές εορτές τών επισκόπων θά καταλήξουν gay parade.

Αμέθυστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να σαι σιγουρος πως θα καταληξουν ετσι...ηδη σε πολλες ενοριες ακουγονται στα κηρυγματα τα περι αποδοχης της διαφορετικοτητας του αλλου..ιερεας της ενοριας μου ελεγε:παω μαζι με τον αλλον στον Χριστο γιατι ειναι κοινη η αμαρτια μας,δεν πολεμαω το παθος μου χωριστα απο τον αλλον!στην Εκκλησια υπαρχει ελεγε το κοινοτικο πνευμα...

amethystos είπε...

Ασύλληπτο φίλε. Θά μάς αρρωστήσουν. Δέν έχει μείνει τίποτε όρθιο.