Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Έλληνες και Ισραηλινοί αναδιοργανώνουν την άμυνα της Κύπρου: Η Εθνική Φρουρά αποκτά μεγάλη δύναμη πυρός


Οι Τούρκοι αποκτούν ρωσικό «τρυπάνι» και ξεκινούν γεωτρήσεις

Ραγδαίες εξελίξεις θα έχουμε στην Κύπρο με δεδηλωμένη πρόθεση των Τούρκων να προβούν σε γεώτρηση με ρωσικό τρυπάνι  γι αυτό και η Λευκωσία αντιδρά με την δημιουργία ισχυρού και ταχυκίνητου στρατιωτικού σχηματισμού υπό την καθοδήγηση και Ισραηίνών στρατιωτικών συμβούλων.

Να θυμίσουμε ότι 400 άντρες των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων βρίσκονται στη Κύπρο. 

Πρόκειται για μία σημαντικότατη άσκηση των ειδικών δυνάμεων, η οποία είναι η πρώτη του είδους και υλοποιήθηκε σε «άγνωστες» προς το παρόν περιοχές της οροσειράς του Τροόδους, με σενάρια αποτροπής επίθεσης και δολιοφθορών κατά του εχθρού και κυρίως «ανταρτοπόλεμο».

Πρόκειται για την  ίδρυση της 6ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού , σε τελετή που έλαβε χώρα στο στρατόπεδο «Μάκη Γιωργάλλα» .

Στην τελετή παρέστη και απένειμε το λάβαρο στον διοικητή της Ταξιαρχίας, ταξίαρχο Χριστοφόρου Παντελή, ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Φωκαΐδης.

«Η συγκρότηση και η λειτουργία της νέας αυτής Ταξιαρχίας», συμπλήρωσε ο Υπουργός, επιβεβαιώνει ότι η Εθνική Φρουρά αλλάζει, αναδιαρθρώνεται και ενισχύεται προκειμένου να είναι σε θέση να διαδραματίσει το ρόλο της με ακόμα μεγαλύτερη επάρκεια και αποτελεσματικότητα».

Την ίδια στιγμή τρέχει διαγωνισμός για την πρόσληψη 3.000 Συμβασιούχων Οπλιτών για την επάνδρωση αυτής της ταξιαρχίας . Είναι μια ενδεδειγμένη κίνηση προς τις τουρκικές ονειρώξεις στην μεγαλόνησο .

Η Εθνική Φρουρά περιλαμβάνει:

 I Μεραρχία Πεζικού (Ι ΜΠ)

II Μεραρχία Πεζικού (ΙΙ ΜΠ)

 IV Ταξιαρχία Πεζικού (ΙV ΤΑΞΠΖ)

XX Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (ΧΧ ΤΘΤ)

VII Ταξιαρχία Πεζικού (VII ΤΑΞΠΖ)

VIII Ταξιαρχία Πεζικού (VIII ΤΑΞΠΖ)

3η Ταξιαρχία Υποστήριξης (ΙΙΙ ΤΑΞΥΠ)

«Πριν το τέλος του 2017 φέρεται ότι θα τοποθετηθεί  πλατφόρμα γεωτρήσεων (της Τουρκίας) και θα αρχίσει να λειτουργεί», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών και ενέργειας των κατεχομένων, Σουνάτ Ατούν, λέγοντας ότι όσον αφορά την αξιοποίηση των φυσικών πόρων που θα εξευρεθούν, στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας Τουρκίας-ψευδοκράτους το 2011, το ψευδοκράτος θα πάρει το 50% του κέρδους, ενώ θα εξαιρεθεί από τυχόν ζημιά.

Σε δηλώσεις του στον τουρκοκυπριακό τύπο μετά την πρόσφατη επίσκεψη  του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, στο πλοίο «Μπαρμπαρός»,   ο κ. Ατούν ανέφερε επίσης ότι «συμφωνήθηκε όλες οι σεισμικές έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Ιουλίου και μέχρι το τέλος 2017 θα έρθει η πλατφόρμα γεωτρήσεων να ξεκινήσει εργασία στο μέρος που θα κριθεί κατάλληλο». Θα γίνουν έρευνες και στην περιοχή μεταξύ Μόρφου και Αττάλειας», πρόσθεσε.

«Αναμφίβολα υπάρχει ένας ξεκάθαρος δικός μας εταίρος και αυτός είναι η Τουρκία». Ο κ. Ατούν συμπλήρωσε ότι η συμφωνία για διαμοιρασμό κατά 50% του κέρδους και «διαφυλάσσει τα συμφέροντά μας» και χαρακτήρισε σπάνια μια τέτοια συμφωνία που δεν διαμοιράζεται και τη ζημιά με την «φιλοξενούμενη χώρα».

Όταν ήρθε ο Αλμπαϊράκ, ανέφερε, συζήτησαν το θέμα και είδε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, το ίδιο κι αυτοί (οι Τ/κ).

Κατά τον Σουνάτ Ατούν η συμφωνία του 2011 Τουρκίας-ψευδοκράτους για έρευνες και γεωτρήσεις σε ξηρά και θάλασσα είναι πολύ σημαντική και εκτός από την γεώτρηση στη Σύγκραση υπενθύμισε ότι το Πίρι Ρέις διεξήγαγε σεισμικές έρευνες στην περιοχή και το 2014 στη ξηρά, στην περιοχή της Μόρφου, είχε προγραμματιστεί άλλη μια γεώτρηση.

Όλο αυτό οδηγεί σε πολύ καλά μελετημένο σχέδιο προκλήσεως στην Κύπρο με την πλατφόρμα των Τούρκων με εξωτερική βοήθεια , η τοποθέτηση της  οποίας θα προσελκύσει  το μισό τουρκικό στόλο στην Κύπρο μαζί με πλήθος τουρκικών μαχητικών  αεροσκαφών, για την δημιουργία τετελεσμένων.

Η Μόσχα φαίνεται ότι έχει στήσει μια τεράστια παγίδα στη Τουρκία φέρνοντας την αντιμέτωπη με Ελλάδα-Κύπρο και φυσικά ΝΑΤΟ.

Ο ελληνισμός ενωμένος θα είναι έτοιμος έναντι των Τούρκων και τότε όλα θα είναι ανοικτά , ακόμη και ελληνοτουρκικός πόλεμος , διότι για αυτόν τον λόγο οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν και πόλεμο, όπως διέρρευσε από μυστική συγκέντρωση από το 2010, παρουσία του Ερντογάν.

Ας κοπιάσουν οι νέο-οθωμανοί οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις τους αναμένουν …..

πηγη

national-pride

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...