Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Χρ. Γιανναράς για Το αίνιγμα του κακού

Η εκπομπή του Ρ/Σ της εκκλησίας της Ελλάδος «Το τραπέζι της Κυριακής» που παρουσιάζουν ο Πορφύριος Νταλιάνης και ο Γιώργος Ντόκος, είχε χθές, Κυριακή των Βαΐων του 2012, θέμα: «Το αίνιγμα του κακού». Καλεσμένος ήταν ο ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου  κ. Χρήστος Γιανναράς,  ο οποίος προσδιόρισε τον θάνατο ως μη σχέση, δηλαδή μη αγάπη, και το κακό ως στέρηση ζωής και εγωκεντρισμό.
Εξήγησε  τι σημαίνει για την εμπειρία-μαρτυρία της εκκλησίας η νίκη πάνω στο θάνατο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους  Άγιους της Εκκλησίας μας.  Μίλησε για το "φυσικό" κακό, τη Σταύρωση του Χριστού, και την αληθινή δίψα του ανθρώπου για τα ουσιώδη και όχι για τα ιδεολογήματα. Είπε γιατί είναι Χριστιανός και τελειώνοντας υπογράμμισε τον βιωματικό και υπαρξιακό χαρακτήρα της Εκκλησίας.
Ακούστε εδώ
Πηγή: Αντίφωνο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΛΟΓΚ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΚΤΙΝΕΣ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΑΜΑΝ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...