Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΒΑΘΙΑ ΑΓΝΟΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΠΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ 
Οι πολίτες αψηφούν τον ιδεολογικό φασισμό της Αριστεράς για τα συλλαλητήρια

Τρομάζουν την κυβέρνηση τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό. Την κάνουν να χάνει τον ύπνο της μόνο στη σκέψη ότι χιλιάδες Ελληνες θα διαδηλώσουν και πάλι για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Μόνο στην ιδέα ότι μπορεί μέσα από την πλατεία να προκύψει λαϊκός ηγέτης από το πουθενά. Επειδή, όμως, δεν τολμά να αμφισβητήσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας του συνέρχεσθαι, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κάτι εξαιρετικά ύπουλο. Προσπαθεί να ταυτίσει τα πανελλαδικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό με την κεντροδεξιά παράταξη, να τα καταστήσει εσωκομματικό πρόβλημα αυτής και εν τέλει να τα κατασυκοφαντήσει ως παρωχημένα.
Λίγοι θυμούνται ότι ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος παρέστη στο πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ντίνος Κοσμόπουλος το 1991. Ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θεωρούσε «βούτυρο στο ψωμί» της διαπραγματευτικής τακτικής του τα συλλαλητήρια.

Το αποκαλύπτει ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης στο βιβλίο του «Οπως τα έζησα». Και, τέλος, αυτό που κανείς δεν μπορεί να συλλάβει είναι ότι οι πολίτες αψηφούν τον ιδεολογικό φασισμό της Αριστεράς για τα συλλαλητήρια. Τον προσπερνούν, τον περιφρονούν, απαξιούν. Σε μια χώρα όπου γίνονται συνεχώς συγκεντρώσεις «κοσμοπολίτικων» μειοψηφιών για το Παλαιστινιακό, για τους πρόσφυγες από τη Συρία και για άλλα διεθνή θέματα που αγγίζουν τον αξιακό πυρήνα της Αριστεράς δεν τίθεται καν υπό διαπραγμάτευση, είναι εκ των ων ουκ άνευ, το αν πατριωτικές οργανώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν δικαίωμα να οργανώσουν ένα συλλαλητήριο εθνικής αφύπνισης.

Προφανώς και έχουν δικαίωμα. Το μεγάλο δράμα για την κυβέρνηση, η οποία ποτέ δεν βρέθηκε σε όσμωση με αυτό το μεγάλο κίνημα λαϊκής ψυχής για να αντιληφθεί τις ευαισθησίες του, είναι ότι κινδυνεύει να πέσει σε μεγάλη πλάνη για την αποδοχή της πολιτικής της με βάση τον αριθμό των πολιτών που θα συγκεντρωθούν.

E τσι, αντί να μετρήσει τα συλλαλητήρια που γίνονται στις ψυχές των ανθρώπων, μοιάζει έτοιμη να χαρακτηρίσει «εθνικιστές» όλους όσοι θα συμμετάσχουν σε αυτά προκειμένου να τους χαρίσει στη Χρυσή Αυγή - την οποία, κατά τα λοιπά, πολεμά. Γι’ αυτό από χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλει στα συμβούλια της πολιτικής γραμματείας τον «εθνικισμό». Γι’ αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με ύφος ελαφρώς χλευαστικό, τονίζει ότι η εξωτερική πολιτική «δεν γίνεται με όρους συλλαλητηρίων». Τούτων δοθέντων και επειδή οι «ΣΥΡΙΖΑ» έχουν ογκώδη άγνοια για την ψυχολογία του μέσου αστού φιλελεύθερου πολίτη, εν τέλει προσπαθούν ερασιτεχνικά να δημιουργήσουν εσωκομματικό πρόβλημα στη Ν.Δ. με αιχμή τα συλλαλητήρια. Τους καλούμε να αφιππεύσουν όσο είναι καιρός. Οι ξαφνικές πτώσεις είναι πάντοτε επώδυνες.
 Από τον
Μανώλη Κοττάκη
maria.p. είπε...
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε "σχιζοφρενική" κατάσταση, με την έννοια ότι πρέπει να απορρίψει τον ίδιο τον εαυτό του, που ως μέρος της αριστεράς υποτίθεται ότι είναι ένας πολιτικός χώρος, συνυφασμένος με διαδηλώσεις και όχι μόνο. Κάποιες συνιστώσες υποστηρίζουν ακόμα και την ένοπλη δράση. Τα πράγματα βέβαια είναι απλά. Μετά τις μεγάλες διακηρύξεις και το υποτιθέμενο σκίσιμο των μνημονίων, και αφού ταπεινώθηκαν μέχρις εσχάτων, και η χώρα είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση αυτή τη στιγμή εκβιάζονται να αποδεχτούν τον όρο "Μακεδονία" με αντάλλαγμα την ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Και έτσι μεταλλάχτηκαν και ως προς το θέμα των διαδηλώσεων.
Φυσικά στο θέμα της ονομασίας δεν είχαν έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερη ευαισθησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: