Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Ο Μητσοτάκης επιλέγει ολέθρια σύγκρουση με την εκκλησία την πιο κρίσιμη στιγμή


Η σύγκρουση Μητσοτάκη με την Εκκλησία θα σημάνει το πολιτικό του τέλος

Μήπως εντέλει τα καμώματα της προέδρου δεν ήταν τυχαία;

Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες ολέθριες και διχαστικές κίνησης την συγκεκριμένη συγκυρία όπου το έθνος ολόκληρο πρέπει να είναι ενωμένο απέναντι στην μεγάλη απειλή της Τουρκίας;

Ποιοι νοσηροί εγκέφαλοι οργανώνουν αυτή την εθνικά επώδυνη κατάσταση; Ποιοι επιχειρούν να αποχαυνώσουν τους έλληνες, να τους στερήσουν όλα αυτά που κράτησαν όρθιο το έθνος επί χιλιετίες, όταν απέναντι οι τούρκοι ετοιμάζονται για πόλεμο;

Η φωτογραφία με οπλισμένους ιερείς στην εθνική αντίσταση: Είναι από αριστερά, οι πατέρες Ψυχουντάκης, Παπαδάκης και Πετράκης, που ιερουργούσαν τότε, στην Ασή Γωνιά, Κουρνά Αποκορώνου και στην Επισκοπή Ρεθύμνου αντίστοιχα. Από τον Αγώνα Κρήτης.

Η Ιερά Σύνοδος στη σημερινή της συνεδρίαση έπραξε το αυτονόητο: Υπερασπίστηκε την Ορθοδοξία έτσι ώστε η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, η γιορτή των Φώτων να γίνει με όλες τις προφυλάξεις μέσα στις εκκλησίες.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου ήταν αναμενόμενη μπροστά στον εμπαιγμό του Κυριάκου Μητσοτάκη να προκαλέσει lock down μόνο και μόνο για να κλείσει τις εκκλησίες σε μια τέτοια ιερή στιγμή.  Αυτό που έκανε η Ιερά Σύνοδος ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει, γιατί κανονικά θα έπρεπε να απαιτήσει ο Αγιασμός των Υδάτων να γίνει έξω από την Εκκλησία, όπως απαιτεί το τυπικό της Ορθοδοξίας το οποίο ουδέποτε παραβιάστηκε στην ιστορία του νεώτερουΕλληνικού Κράτους.

Η Ιερά Σύνοδος έκανε μεγάλη υποχώρηση.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια παράκρουση αλαζονείας αλλά και πανικού αρνήθηκε και αυτή την παραχώρηση.  Τα βάζει ευθέως με την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και με το ορθόδοξο φρόνημα του ελληνικού λαού. Γίνεται, στην κυριολεξία, «ουρά» της Κατερίνας Σακελλαροπούλου που αρνείται να κάνει ακόμη και τον σταυρό της. Και εδώ θα θυμίσουμε μια μικρή ιστορία με μεγάλο νόημα:

Ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έγινε πρωθυπουργός θέλησε να τα βάλει με την Εκκλησία για την εκκλησιαστική περιουσία με μπροστάρη υπουργό τον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση.  Όταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ του διαμήνυσε τι πήγαινε να κάνει, ο πανέξυπνος Ανδρέας Παπανδρέου έκανε αμέσως πίσω.  Αναγνώρισε στην Εκκλησία αυτό που της ανήκε και έστειλε τον Τρίτση στο σπίτι του λέγοντάς του το αμίμητο: «Αντώνη έγραψες ιστορία»!

Όπως είπαμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε παράκρουση αλαζονείας και πανικού.  Τα βάζει με την Εκκλησία και αυτό θα σημάνει το πολιτικό του τέλος.  Για του λόγου το αληθές του θυμίζουμε τα εξής:

Πριν απ’ όλα του θυμίζουμε τι διαμήνυσε ο Θεός στον Απόστολο Παύλο όταν ως Σαούλ κατεδίωκε τον χριστιανισμό: «Τι με διώκεις; Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν»!  Να θυμόμαστε ότι ο Σαούλ κατάλαβε καλά, είδε το φως το αληθινό και υπηρετώντας τον Χριστό έγινε Απόστολος Παύλος.

Για να το κάνουμε λοιπόν λιανά στον κ. Μητσοτάκη που τολμά να τα βάλει με την Εκκλησία όταν έχει απόλυτα δίκιο υπερασπίζοντας την Ορθοδοξία: «Λαγός την φτέρην έσειε κακό της κεφαλής του»!!!

Ο Μητσοτάκης επιλέγει ολέθρια σύγκρουση με την εκκλησία την πιο κρίσιμη στιγμή (olympia.gr)

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, Αμέθυστε.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.
Ο Μητσοτάκης θέλει να αποδείξει την πίστη του στον "εκσυγρονισμό",
όπως το αντιλαμβάνεται το πολιτικό σύστημα στην χώρα μας και παγκοσμίως.
Δέσ' τε και την αμέριστη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ στις επιλογές του.
Μισούν τον χριστιανισμό. Και την εκκλησία την θέλουν συμπλήρωμα της εικόνος τους
και δεκανίκι των επιλογών τους (μεταναστευτικό, ομοφυλοφιλία κ.ά.
Μην ξεχνάτε, εν τελει, πως ο Μητσοτάκης και άλλοι δυο τρεις είναι αφορισμένοι.
ΚΣΝ

Νίκος Κ. είπε...

"Η φωτογραφία με οπλισμένους ιερείς στην εθνική αντίσταση: Είναι από αριστερά, οι πατέρες Ψυχουντάκης, Παπαδάκης και Πετράκης, που ιερουργούσαν τότε, στην Ασή Γωνιά, Κουρνά Αποκορώνου και στην Επισκοπή Ρεθύμνου αντίστοιχα. Από τον Αγώνα Κρήτης".
Δεν υφίσταται σύγκριση με τους σημερινούς επισκόπους.

Ανώνυμος είπε...

...πως ο Μητσοτάκης και άλλοι δυο τρεις είναι αφορισμένοι.

Δεν το σχολιάζει κανείς αυτό, Αμέθυστε;

amethystos είπε...

Διότι ο Αμβρόσιος είναι διφορούμενη προσωπικότης.

Ανώνυμος είπε...

οπλισμενοι ιερεις.....αμα εχεις τετοιους τι τους θελεις τους οχτρους......και μετα λεμε για εμπαιγμο της εκκλησιας απο αθεους και απο λεβεντικες ιεραρχιες...εδω να δεις κοσμε οι καλοι κουμπουροφοροι και φονεις κατα προθεση ισως και πραξη....και απο την αλλη ο αγιος Παϊσιος που δεν γινοταν παπας γιατι ειχε συντελεσει στην αιματοχυσια δια του ασυρματου
αλλα ειπαμε siamo Greci e poi cristiani ...e poi δηλαδη οτι απομενει αν απομενει κατι

amethystos είπε...

Ούτε Ελληνες είμαστε. Οι Ελληνες είχαν πατρίδα, δέν είχαν φυλή. Δέν είναι όμως μονοδιάστατη η εκκλησία. Ακόμη καί ο Αγιος Κοσμάς έλεγε. Εγώ τώρα έπρεπε νά κλαίω γιά τίς αμαρτίες μαυ αλλά ελπίζω στίς προσευχές σας.

Νίκος Κ. είπε...

"...και βρίζουν, οι πουλημένοι εις τους ξένους, και τους παπάδες μας, οπού τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους. Εμείς τους παπάδες τούς είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον διά να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας ωσάν λεοντάρια. Ντροπή, Έλληνες!".
-Στρατηγός Μακρυγιάννης-
"Οι Τούρκοι στην Αθήνα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν παπάδες, γιατί, όπως διαδίδεται, οι παπάδες είναι αρχηγοί των επαναστατών".
-Ντομένικο Οριγκόνο,πρόξενος Ολλανδίας-
"...δύο εκ των εκατοντάδων Εθνομαρτύρων Κληρικών, που προσέφεραν το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδος, ο Επίσκοπος Σαλώνων Ησαΐας, ο οποίος ήταν αδελφός της Ι.Μ.Οσίου Λουκά και σκοτώθηκε πολεμώντας στη μάχη της Χαλκομάτας μαζί με τον αδελφό του, παπα-Γιάννη, έγγαμο κληρικό και πατέρα πολλών τέκνων, καθώς και για ο Αθανάσιος Διάκος, ο οποίος ήταν διάκονος. Σε πηγές αναφέρονται επώνυμα 73 αρχιερείς που έλαβαν ΕΝΕΡΓΟ μέρος στον Εθνικό Αγώνα. Το 1684 ο Μητροπολίτης Άμφισσας Φιλόθεος σήκωσε τα όπλα κατά των Τούρκων στην Κόρινθο, με ένοπλο σώμα που συγκρότησε ο ίδιος. Την ίδια χρονιά, ο Μητροπολίτης Κεφαλλη­νίας Τιμόθεος Τυπάλδος συγκρότησε επίσης επανα­στατικό σώμα με 150 κληρικούς. Ο Ιερομόναχος Σεραφείμ, από το Φανάρι Θεσσαλίας, ηγήθηκε της επανάστασης των Αγραφιωτών. Η Μονή του Οσίου Λουκά, μετά τη σύ­σκεψη του Δεσπότη Σαλώνων, στα μέσα Μαρτίου του 1821, με τους οπλαρχηγούς της περιφέρειας, Αθ. Διάκο κ.ά., έγινε επαναστατικό κέντρο και χώρος κατασκευής φυσεκιών. Το Μοναστήρι του Ομπλού Πατρών ήταν στρατηγείο των επαναστατών της περιοχής. Ο ιερέας Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, από το χωριό Θεολόγος της Σπάρτης, ήταν εκ των πρωταγωνιστών σε πολλές μάχες. Ο οπλαρχηγός Π. Βαρβιτσιώτης διαβεβαίωσε με επιστολή του την «Επιτροπή Εκδουλεύσεων και Θυσιών» για τη δράση του: "Πιστοποιώ ότι ο εκ του χωρίου Θεολόγου του δήμου Σελλασίας Παναγιώτης ιερεύς Γιαννακόπουλος, άμα ήρξατο ο περί ανεξαρτησίας Ιερός Αγών του 1821, λαβών τα όπλα εις χείρας του, ετέθη υπό τας διαταγάς μου, παρευρέθη μαχόμενος μετ’ ενθουσιασμού και ζήλου". Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και ο Κανέλλος Δεληγιάννης έγραψαν για τον ιερέα Αντώνιο Αναγνωστόπουλο από την Κυπαρισσία: "Πιστοποιούμεν ότι ο Αιδεσιμότατος Παπά κυρ Αντώνιος Αναγνωστόπουλος, εκ Κυπαρισσίας, άμα ήρχισεν ο υπέρ ελευθερίας Ελληνικός αγών, δράξας τα όπλα και τον σταυρόν εις χείρας, έδραμεν εις διαφόρους μάχας, άλλοτε εκτελών τα ιερά του καθήκοντα εις τους στρατούς, άλλοτε εγκαρδιώνων και άλλοτε πολεμών".
http://ikivotos.gr/post/1803/o-klhros-sthn-epanastash-toy-1821

amethystos είπε...

Χάριν παιδειάς οι δύο πατρίδες είχαν διεισδύσει η μία στήν άλλη. Ηταν φοβερή η σκλαβιά. Δέν μπορούμε εμείς σήμερα νά τήν συναισθανθούμε. Καί γινόμαστε άδικοι. Καί ξεχνούμε τόν Ακάθιστο ύμνο.

Νίκος Κ. είπε...

Μάλλον δεν μπορούμε να συναισθανθούμε ούτε την δική μας σκλαβιά. Νομίζουμε ότι είμαστε ελεύθεροι να τρώμε το τυράκι. Δεν βλέπουμε την φάκα. Γι'αυτό αδικούμε αυτούς τους ήρωες-ιερείς που πήραν τα όπλα για να μην είμαστε εμείς γιουσουφάκια.

Ανώνυμος είπε...

Διότι ο Αμβρόσιος είναι διφορούμενη προσωπικότης.

Ισχύει ο αφορισμός;

χαλαρωσε είπε...

οπλισμενοι ιερεις.....αμα εχεις τετοιους τι τους θελεις τους οχτρους......και μετα λεμε για εμπαιγμο της εκκλησιας απο αθεους και απο λεβεντικες ιεραρχιες...εδω να δεις κοσμε οι καλοι κουμπουροφοροι και φονεις κατα προθεση ισως και πραξη....και απο την αλλη ο αγιος Παϊσιος που δεν γινοταν παπας γιατι ειχε συντελεσει στην αιματοχυσια δια του ασυρματου
αλλα ειπαμε siamo Greci e poi cristiani ...e poi δηλαδη οτι απομενει αν απομενει κατι

Για ονομα. Εχουμε στρατια στρατιωτικων Αγιων. ΟΝΤΩΣ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΩΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ.
Ο ΜΩΥΣΗΣ ΕΙΧΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΥΨΩΜΕΝΑ. ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ.
ΦΙΛΕ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ. ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΕΕΣ, ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΕΣ.
ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ.

amethystos είπε...

Ξέρουμε τί σημαίνει αφορισμός; Ξέρουμε τί ζητάμε νά μάθουμε;Αν ισχύει ο αφορισμός θά καταστραφούμε σάν έθνος διότι αφορούσε τόν κυβερνήτη. Ο Αμβρόσιος είναι ανόητος απλώς. Επικίνδυνος.Σάν τίς κατάρες ο αφορισμός γυρίζει πίσω στούς φανατισμένους. Ακούει λές ο Κύριος τόν Αμβρόσιο; Μέ ποιά δύναμη θά επιβάλλει τήν ανοησία του; Ανήκει σ'εκείνη τήν ανόητη μερίδα τού κλήρου η οποία πιστεύει ότι ο κλήρος αγιάζει τά δώρα. Ξέχασέ τον.

Ανώνυμος είπε...

χαλαρωσε.....γραφη ξερεις, μαθε και αναγνωση. δεν εγραψα παρα για τους ιερεις και μονο. βεβαιως και εχουμε στρατιωτικους αγιους, ηρωες, πολεμιστες, αλλα εδω μιλαμε για παπαδες, ιερεις του Υψιστου, λειτουργους μυστηριων, με αιματοβαμενα χερια. αν ειναι δυνατον να το υποστηριζει κανεις αυτο!!!
Νικο, πολλες οι ιστορικες αναφορες σε ΕΚΠΕΣΟΝΤΕΣ κληρικους. ιερουργουσαν τα αγια εις α επιθυμωσιν αγγελοι παρακυψαι και εχυναν αιμα πολεμωντας.
Ειδικα για τον σκυλοσοφο τι να πουμε, χρεωνεται και το αιμα των υπο των τουρκων σφαγιασθεντων, τους βιασμους τα σκλαβοπαζαρα και ολα οσα επαθαν οι αμαχοι που τους εξασφαλισε υπολοιπο ζωης ποιοτητας ζωου. και με τι οραμα και σκοπο? να φυγουν οι τουρκοι και να ερθουν οι δυτικοι φεουδαρχες, απο ραγιας δουλοπαροικος και πληρωμα γαλερας, φοβερη ελευθερια.... γιατι φυσικα δεν περιμενε ανασυσταση Ρωμανιας

amethystos είπε...

Eκ τών υστέρων κρίσεις. Μπορούν νά χρησιμοποιηθούν μόνον σάν θρήνος αρχαίας τραγωδίας. Καλύτερα νά μήν πιάνουμε τά άκρα. Στόν Μωυσή ο Κύριος είπε ότι δέν θά δείς τήν γή τής επαγγελίας διότι δέν δόξασες τό όνομά μου αλλά πήρες τό θαύμα πάνω σου.Δυστυχώς τόν έχουμε φορέσει καπέλο τόν κλήρο. Γιατί δέν διαβάζεις τίς ευχές τού ιερέως πρίν ακόμη πιάσει στά χέρια του τό θυμιατό;

Νίκος Κ. είπε...

Φίλε 6/1/21 11:21 π.μ., θεωρείς ότι πριν αποφασίσουν να πάρουν τα όπλα στα χέρια τους αυτοί οι ιερείς, να μην σκέφτηκαν αυτά που εσύ μας λες χαλαρός μπροστά από ένα πληκτρολόγιο; Ας μην κρίνουμε τις αποφάσεις αυτών που εξαιτίας τους δεν είναι οι γυναίκες και οι κόρες μας σε χαρέμια. Άσε τους δυτικούς φεουδάρχες. Δεν σου φταίει η Δύση που έγινες Λαλάκης ο εισαγόμενος. Όταν ιερείς ευλογούσαν τα όπλα το έκαναν για να πετυχαίνουν μπεκάτσες;; Το ότι ευλογούσαν τα όπλα, σύμφωνα με τον τρόπο που τους κρίνεις, δεν είναι έμμεσο βάψιμο των χεριών τους με αίμα; Ας ξεκολλήσουμε λίγο... Χρόνια Πολλά και Καλή Φώτιση!

Νίκος Κ. είπε...

Φίλε Ανώνυμε 5/1/21 10:07 μ.μ., εάν θέλεις διάβασε αυτό μήπως και σε βοηθήσει: https://www.romfea.gr/images/article-images/2020/06/romfea/aforismos_kiriazopoulos.pdf

Ανώνυμος είπε...

6/1/21 2:03 μ.μ.

Ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

τρικυμια εν κρανιω, στον κοσμο των ιδεων σου που τοποθετεις λοιπον τον αγιο Παϊσιο? να κανει παρεα με τον Ζουμπουλακη και να ειναι πνευματικος του Λαλακη του εισαγομενου? ο φονος ειναι απαγορευμενος στους ΙΕΡΕΙΣ, τελεια και παυλα. αυτη ειναι η ορθοδοξια και σε οποιον αρεσει.

amethystos είπε...

Τί νά πεί καί ο Αγιος Νικόλαος, φίλε. Ή ο Αγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος; Ο αθέλητος; Ο Μέγας Βασίλειος γιά Τόν Ιουλιανό τόν Παραβάτη; Ολη η Σύνοδος γιά τόν Αρειο; Τά μαρτύρια από τούς εκκλησιαστικούς ταγούς τού Αγίου Μαξίμου, τού Αγίου Ιωάννου τού Χρυσοστόμου φόνοι δέν είναι.
Αλλά μπορείς νά ζήσεις καί μ' αυτή τήν απαγόρευση. Αλλο οι κανόνες πού απαγορεύουν τήν Ιερωσύνη, άλλο η Ζωή φίλε.

Νίκος Κ. είπε...

Η έννοια του καλού ή έστω του δίκαιου πολέμου διαμορφώθηκε στην αιρετική Δύση, σε μια γραμμή που ξεκινάει από τον ι. Αυγουστίνο και συνεχίζεται και ολοκληρώνεται στον Θωμά Ακινάτη πολλούς αιώνες μετά. Έτσι, στον «Καθολικό» και Προτεσταντικό κόσμο έχει περάσει και πραγματώνεται η θεωρία του «δίκαιου πολέμου»...
Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης σχολιάζει στο «Πηδάλιο» τον Ι. Κανόνα, που συντάχθηκε από τον Μ. Βασίλειο και επικυρώθηκε από την Πενθέκτη Οικ. Σύνοδο ως εξής: «Διατί εμολύνθησαν με αίματα των ομογενών, ίσως δε και δια τι έγιναν επιτήδειοι εις το να κακοποιούν και να αφανίζουν την δημιουργίαν του Θεού». Μολύνθηκαν, λέει ο Άγιος Νικόδημος, από τα αίματα των ομογενών τους ανθρώπων, τα οποία έχυσαν στον(οποιοδήποτε) πόλεμο, ίσως έγιναν ικανοί στο να κακοποιούν και να (εξ)αφανίζουν την δημιουργία του Θεού, δηλαδή τον συνάνθρωπό τους.
«θα προετίμων μάλλον να ακούω περί χιλιάδων ίσως θυμάτων εκ σεισμών, πλημμύρων, επιδημιών και άλλων θεομηνιών και καταστροφών, αίτινες προκαλούν συνήθως την συμπάθειαν πάντων, ή περί πολέμων, οίττινες σχεδόν ανεξαιρέτως παρασύρουν πάντας εις ηθικήν συμμετοχήν εις τους φόνους. Δεν υπάρχει μεγαλυτέρα αμαρτία εκεί­νης του πολέμου…» -Άγιος Σωφρόνιος Σαχάρωφ-
Ο πόλεμος, δηλαδή, στην Εκκλησία θεωρείται ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΔΙΚΟΣ και ανίερος.
Όποιος επιθυμεί να καταδικάσει την συμμετοχή ιερέων σε πολέμους να το κάνει και για τους λαϊκούς.
Στην Ορθόδοξη παράδοση υπάρχει ο δρόμος του ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΙΜΟΥ και όχι του δικαιωμένου πολέμου και κάτω απ' αυτό το πρίσμα, μιλώντας για κάτι που ως γενιά δεν έχουμε ιδέα τι σημαίνει, πρέπει μάλλον να σιωπούμε για αυτούς που με την συμμετοχή τους, άμεσα ή έμμεσα, σε πολέμους για την Ελευθερία της Πατρίδας μας...αφάνισαν την δημιουργία του Θεού...ιερείς ή λαϊκοί...

amethystos είπε...

Υπάρχει ο αμυντικός πόλεμος.Τό Βυζάντιο δέν έκανε επιθετικούς πολέμους. Τί νά πούμε γιά τήν άμυνα κατά τών πειρατών. Ακόμη καί τά μοναστήρια είχαν τείχη καί αμύνονταν.

Νίκος Κ. είπε...

Όταν νομίζουν ότι οι Ναοί είναι ιδιοκτησία τους... Κατινίστικες ευχές για το νέο έτος: “Δεν θέλω να εκφράσω καμία κριτική στον Κωνσταντινοπολίτη συν-αδερφό μου, ωστόσο, αδιαμφισβήτητα, όλα αυτά που συνέβησαν μετά στην Κωνσταντινούπολη, στο Σταμπούλ, αποδεικνύουν τη Θεία Τιμωρία. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έβαλε τους σχισματικούς του Κιέβου στο ιερό του Κιέβου, στη Σοφία του Κιέβου (σ.σ. εννοεί την Αγία Σοφία Κιέβου), και έχασε την Σοφία της Κωνσταντινούπολης – μετατράπηκε σε τζαμί”, είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος. Πήρες την Αγία Σοφία του Κιέβου από τους Ορθοδόξους ανθρώπους, από την Ορθόδοξη Εκκλησία, και έχασες τη δική σου προσωπική Σοφία … Θεωρώ ότι περισσότερο προφανή συνέπεια, εκπορευόμενη από τη Θεία Βούληση, δύσκολο να φανταστεί κανείς. Και οι συνέπειες ήρθαν χωρίς καθυστέρηση γιατί το αμάρτημα ήταν πολύ μεγάλο”. Δηλώσεις, την ημέρα που οι Ορθόδοξοι της Ανατολικής Ευρώπης γιορτάζαν τα Χριστούγεννα, του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε σε κεντρικό κανάλι της Ρωσίας, το Россия-1.

amethystos είπε...

Αδελφέ όπως τό είσες. Δέν υπάρχει περιεχόμενο. Δέν υπάρχει Ο Περιέχων. Ο Αλλος είναι η κόλασή μου. Καί η κόλασή του είναι ο δικός μου παράδεισος. Ο απόλυτος υλισμός μέ στολή δικαιοσύνης.

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!