Σάββατο 3 Απριλίου 2021

ΟΙ «ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ»

Ενωμένη Ευρώπη δεν υπάρχει, αφού κυριολεκτικά επικρατεί κομφούζιο – ενώ η ΕΕ δεν είναι ικανή να ανταπεξέλθει με καμία κρίση, όπως με την κρίση χρέους του 2010 που δολοφόνησε την Κύπρο και την Ελλάδα, επίσης την Ιταλία και την Ισπανία, με τη μεταναστευτική κρίση του 2015 που διέλυσε τη Σουηδία και όχι μόνο, καθώς επίσης με τη σημερινή της πανδημίας.

.Επικαιρότητα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα πως η χώρα μας θα αγοράζει μόνο τα εμβόλια που προσφέρει η ΕΕ – οπότε, ακόμη και αν αυξηθούν τα κρούσματα ή οι θάνατοι, δεν πρόκειται να «προδώσει» την υπόσχεση του. Ταυτόχρονα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως εάν η Ελλάδα δεν ήταν μέλος της ΕΕ, θα ήταν η τελευταία χώρα της Ευρώπης που θα κατάφερνε να αγοράσει εμβόλια, ενώ θα τα πλήρωνε πανάκριβα – με μία ηττοπάθεια και με μία έλλειψη αυτοπεποίθησης που σπάνια συναντάει κανείς.

Πάντως, μετά από τις παραπάνω τοποθετήσεις των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες εναλλασσόμενα την Ελλάδα, δεν πρέπει να έχει κανένας την παραμικρή αμφιβολία σχετικά με τους λόγους, για τους οποίους η χώρα μας χρεοκόπησε – ούτε για το ότι οδηγείται ξανά στο γκρεμό. Τι συμβαίνει όμως αλήθεια στην Ευρώπη και πού στηρίζει την αναφορά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Εξαιρώντας το ότι η Ουγγαρία και η Σλοβακία έχουν προμηθευθεί ήδη το ρωσικό εμβόλιο, η Ρωσία έχει συνάψει συμφωνία παραγωγής του εμβολίου της με την Ιταλία (πηγή) – ενώ θα κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής του Sputnik V στη Σερβία, όπως επίσης η Κίνα για το δικό της εμβόλιο. Από την άλλη πλευρά, η κυρία Merkel και ο κ. Macron, συνομίλησαν με τον πρόεδρο Putin για την εισαγωγή του εμβολίου στις χώρες τους (πηγή– καθώς επίσης την πιθανότητα συμπαραγωγής του σε κράτη της ΕΕ.

Η Σερβία τώρα άνοιξε τα σύνορα της στις γειτονικές της χώρες για δύο ημέρες, παρέχοντας στους Πολίτες τους δωρεάν εμβόλιο στα νοσοκομεία της (πηγή) – ενώ η Αυστρία, ως ηγέτης μίας ομάδας κρατών συμπεριλαμβανομένης της Τσεχίας και της Σλοβενίας, σχεδιάζει επίσης να αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο άμεσα. Την ίδια στιγμή η τουριστική βιομηχανία της Ισπανίας είναι εξοργισμένη με την κυβέρνηση της – ενώ, παρά την προφανή ανάγκη, ο επίτροπος της ΕΕ κ. T. Breton δήλωσε πως η ΕΕ των 27 δεν έχει καμία ανάγκη για άλλα εμβόλια!

Αν και το Sputnik V τώρα είναι το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο στον κόσμο τον Αύγουστο του 2020, ο επικεφαλής της αμερικανικής FDA δήλωσε πως δεν θα το συνιστούσε (πηγή– όταν μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο κορυφαίο ιατρικό περιοδικό The Lancet αποκάλυψαν πως έχει αποτελεσματικότητα 91,6%.

Όλα αυτά αποδεικνύουν πως ενωμένη Ευρώπη δεν υπάρχει, αφού κυριολεκτικά επικρατεί κομφούζιο – ενώ η ΕΕ δεν είναι ικανή να ανταπεξέλθει με καμία κρίση, όπως με την κρίση χρέους του 2010 που δολοφόνησε την Κύπρο και την Ελλάδα, επίσης την Ιταλία και την Ισπανία, με τη μεταναστευτική κρίση του 2015 που διέλυσε τη Σουηδία και όχι μόνο, καθώς επίσης με τη σημερινή της πανδημίας. Γιατί λοιπόν ο πρωθυπουργός δηλώνει την πλήρη υποταγή του μαζί με το συνοδοιπόρο του, το ΠΑΣΟΚ;

Απλούστατα, αφενός μεν επειδή το κόμμα του πρόδωσε την Ελλάδα επανειλημμένα, αφετέρου επειδή η ΕΚΤ του επιτρέπει να δανείζεται και να σπαταλάει χρήματα σαν να μην υπάρχει αύριο, διατηρώντας κλειδωμένη την οικονομία – χωρίς να ενδιαφέρεται καθόλου για την καταστροφή της υγείας των Πολιτών και της οικονομίας. Ούτε φυσικά για τους Έλληνες που θα πληρώσουν στο πολλαπλάσιο τα δανεικά – με τη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής τους περιουσίας.

Οι Βουλευτές είναι υπεύθυνοι απέναντι στους Έλληνες πολίτες και όχι στο κόμμα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

EΥΡΩΠΗ, ΑΝΑΣΤΗΣΟΥ! http://theodotus.blogspot.com/2013/08/e.html