Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Η παλαιά Εκκλησιολογία που χάνεται! Επιτάφιος Θρήνος του επισκόπου Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου!

Η πολιτεία χωρίς σεβασμό για τα καλά παιδιά που συγκεντρώνονται στην Εκκλησία και Θυσιάζονται για τον άλλον, φορολογεί την Εκκλησία όπως ακριβώς και τους Έλληνες. Βάζοντας άπειρες δυσκολίες στο φιλανθρωπικό της έργο. Ο Σεβασμιώτατος Άνθιμος είναι δυνατός στον Θρήνο του! Και μας αποκαλύπτει τους στύλους στους οποίους στηριζόταν το οικοδόμημα που καταστρέφεται από τον Χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους.

Η Εκκλησία του «είναι Θεανθρώπινος Θεσμός, ο οποίος όμως καλύπτεται από τον Λόγο του Κυρίου πως η Εκκλησία Του θα είναι αιώνια». Ο Κύριος όμως μίλησε για την Εκκλησία, όχι για τον Θεσμό. Τα οποία δυστυχώς ταυτίζονται στην υπό εξαφάνιση Εκκλησιολογία.

«Ο Εκκλησιαστικός Θεσμός για χρόνια μαστίγωνε την Ελληνική κοινωνία με τον πουριτανισμό». Όπως απεδείχθη ήταν λάθος το Μαστίγιο, όχι όμως ο πουριτανισμός! Διότι ο πουριτανισμός συνεχίζει τη δράση του και είναι ακόμη το μοναδικό περιεχόμενο του Εκκλησιαστικού Θεσμού που χάνεται...

Πιστεύει πως ο εχθρός που τον νίκησε είναι η «πολυπολιτισμικότητα» και πως ο εχθρός αυτός ήταν εποχιακός και πρόσκαιρος. Δεν πληροφορήθηκε ακόμη για την εξέλιξη της πολυπολιτισμικότητας σε παγκόσμια κυβέρνηση.

Η Εκκλησία του ήταν «προσκολλημένη στην κοσμική εξουσία και πίστευε τον Καίσαρα φίλο την Εκκλησίας»! Έκρυβε την ανθρώπινη πλευρά των ανθρώπων που υπηρετούσαν τον Θεσμό και τώρα που απεκαλύφθη απαιτεί συγχώρεση και σεβασμό για την εθνική προσφορά της!

Συνεχίζει όμως να πιστεύει πως παρόλα αυτά ο Εκκλησιαστικός Θεσμός είναι η Εκκλησία του Κυρίου!

«Κάτω από τα πόδια αυτής της Εκκλησιάς, σαν από τον Κολοσσό της Ρόδου, πέρασαν λαοί, φυλές, γλώσσες, αυτοκρατορίες, πολιτισμοί». Μοιάζει να είναι ο αρχαιότερος Θεσμός του κόσμου. Πάντοτε όμως Εκκλησία παρόλα αυτά!!!

«Με καθαρή συνείδηση των συμφορών της, σκέφτεται να καθίσει σ' ένα ύψωμα και να θεάται τα τεκταινόμενα», εφόσον η πολιτεία δεν της δίνει το δικαίωμα να έχει την ανθρώπινη πλευρά της.

«Σκέφτεται να μαζέψει τον κόσμο της, να Ευαγγελίστει τον λαό της, να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους της»! Γιατί μέχρι τώρα τί έκανε; ΓΝΩΡΙΖΕ! «Την αξία των συμβόλων της, στο διεθνές χρηματιστήριο των αξιών».

ΗΤΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ.

Και έζησαν αυτοί καλά και τώρα εμείς ελπίζουμε να ζήσουμε αληθινότερα.

Και πάλι χρειάζεται προσοχή όμως: Διότι η Εκκλησία των Επισκόπων έχει αποφασίσει, έχει διαλέξει το ύψωμα που θα στήσει τον νέο της θρόνο. Είναι το Βατικανό. Θα ενωθούν με τον απόλυτο Καίσαρα, τον απόλυτο Εκκλησιαστικό Θεσμό της Γης. Για να καλύπτονται και από τον Λόγο του Κυρίου που τους εξασφαλίζει την ποθητή διαχρονικότητα. Είναι το μοναδικό τους άλλοθι εξάλλου.

Είναι «χρεωμένοι με την ανάσταση του Κόσμου, όχι με την συντήρησή του»! Κατά την υψηλόφρονη άποψή του ο Εκκλησιαστικός Θεσμός, η Εκκλησία των Επισκόπων θα μας οδηγήσει στην ανάσταση. Η διαιώνιση αυτού του καρκινώματος της Εκκλησίας των Επισκόπων, η οποία -τώρα στην μεγάλη κρίση της- σκέπτεται να μαζέψει τον λαό της και να τον ευαγγελίστει, είναι ξεκάθαρο πως οφείλεται στο γεγονός ότι οι κύριοι αυτοί είχαν καθίσει στον θρόνο της δόξης του Κυρίου. Καταργώντας εξ ολοκλήρου την Σωτηρία που μας δίδαξε ο Κύριος δια της Μετανοίας και της Ταπεινώσεως.

Μια τελευταία παρατήρηση αξίζει επίσης και ο τρόπος του Χωρισμού της Εκκλησίας από το Κράτος. Οι πικροί λόγοι που απευθύνονται στο Κράτος: «Ας ναυαγήσει λοιπόν το κράτος μας στο νησί της Ουτοπίας, ας νομοθετεί αυτοκτονικά, ας σκιαμαχεί, ας βαυκαλίζεται»! Σαν Ελληνικό διαζύγιο, οι σύζυγοι χωρίζουν σαν εχθροί! Το μέλλον φοβίζει!

Αμέθυστος

Πηγή: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: