Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Aς βγάλουμε ένα πρώτο πολιτικό συμπέρασμα. Μια εξίσωση που θα μας φωτίσει το αδιέξοδο. 
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ ΙΣΟΥΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
Δυτικόφρων = διεφθαρμένος.
Η διαφθορά εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην αρχαία Αθήνα, με την συκοφάντηση του Σωκράτη. 
Εμφανίστηκε σαν συκοφαντία ότι δηλ. «καινά δαιμόνια εισάγει και τους νέους διαφθείρει». Στην ιστορία της πολιτικής χρησιμοποιήθηκε στήν συνέχεια κυρίως σαν άμυνα. Κάθε προσπάθεια καταγγελίας προσλαμβάνεται σαν συκοφαντία. Ίσως επειδή η διαφθορά έγινε πλεόν τρόπος ζωής. 
Όπου εμφανίζεται λοιπόν η Δύση εισάγει καινά δαιμόνια και τους νέους διαφθείρει. Είναι μια νέα εξουσία, διαφορετική από την εξουσία του Κρέοντος και την υπεράσπιση του άγραφου νόμου από την Αντιγόνη. (Άγραφος νόμος είναι η Πατρίδα)
Η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία αντιμετώπισε με επιτυχία ακριβώς αυτή την διαφθορά. Την ουσία της Σοφιστικής. Και ποιά είναι τα καινά δαιμόνια; Ο νέος Όλυμπος της διαφθοράς; Μέτρο όλων των πραγμάτων άνθρωπος! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Η αθέατη ρίζα του υποκειμένου. Και πώς την αντιπετώπισε; Βρίσκοντας το αληθινό μέτρο. Δεν αρνήθηκε την ύπαρξη μέτρου! Αλλά βρήκε την μεσαία οδό της αληθινής ζωής. Την ζωή των αρετών. 
Η αποικιοκρατία είναι το μόνο πολιτικό φρόνημα της Δύσεως. Και είναι μιά άμετρη κυριαρχία. Ενας τρόπος ζωής. Πολύ διαφορετική από τήν τυραννία. Σε όλα τα στοιχεία της ζωής. Η ρίζα του καπιταλισμού, που επιβάλλεται σαν σύγχρονος τρόπος ζωής. Τα θέλω όλα τώρα! ΚΕΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ.
Καταργώντας τον δρόμο, την αλήθεια και την Ζωή. Τήν σωφροσύνη,τήν ταπεινοφροσύνη, τήν υπομονή καί τήν αγάπη.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: