Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

«Βαθιά αυτοδιοικητικός» 3

Πηγή:Οι Αδιάβροχοι

Ετεροδημότες που σκέφτονται πόσο πίσω θα πάει ο δήμος Θεσσαλονίκης αν ηττηθεί ο Μπουτάρης.

Βρε παιδιά, αφού μου κάνατε τη χάρη και με ψηφίσατε στον Α’ γύρο κάντε έναν κόπο και ψηφίστε τον τάδε στο Β’. Το λέει και το κόμμα, άλλωστε.

Είναι εντυπωσιακό που βρισκόμαστε στο μνημονιακό έτος 2014 και μερικοί έχουν την εντύπωση πως καβαλήσαμε χρονομηχανή και πήγαμε βολίδα στο 1985. Κάπως έτσι ηχούν οι διάλογοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς (όταν δεν παίζουν τούρκικα και τηλεμάρκετινγκ) αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει έκαστος τουφεκαλεύρης υποψήφιος δήμαρχος, περιφερειάρχης, διαχειριστής πολυκατοικίας στο τελικό ματς (Β΄ γύρο τον λένε) των δημοτικών εκλογών. «Ποια θα είναι η στάση σας;», ρωτά με ύφος «έπιασα τον Πάπα από την τιάρα» ο εξυπνακίζων δημοσιογράφος. Ο κομψευάμενος και πολιτευάμενος νιώθει ακόμα πιο σαΐνι όταν απαντά: «Ε, δεν είναι και πρόβατα οι ψηφοφόροι μου, αλλά...
σε κάθε περίπτωση υπάρχει και μια παραταξιακή συνείδηση – παρόλο που η υποψηφιότητά μου στην περιφέρεια της Κάτω Ζανζιβάρης είναι υπερκομματική και εγώ κατέβηκα ως ανεξάρτητος». Απ’ όλα τα παραπάνω τρεις λέξεις αληθεύουν: «πρόβατα» και «Κάτω Ζανζιβάρη». Όλα τα υπόλοιπα είναι φίδια και μολόχες. Ο σινάμενος, κουνάμενος, κομψευάμενος και πολιτευάμενος είναι κομματόσκυλο δίχως αντιλυσσικό ορό. Τυγχάνει τόσο ανεξάρτητος όσο οι κωπηλάτες στις ισπανικές γαλέρες. Αν πάει κόντρα στο κόμμα θα μείνει χωρίς εισόδημα – κι είναι υπερβολικά άχρηστος για να κάνει οποιαδήποτε δουλειά.

Ανθυποφύλαρχος

Οπότε, αν έχει το άστρο του ανθρωποδιώκτη και δεν πάει στον τελικό των δημοτικών εκλογών θα πρέπει να «δώσει γραμμή» υπέρ του υποψηφίου που βολεύει την εταιρεία του (συγγνώμη, το κόμμα). Όμως, που να την δώσει την γραμμή ο φουκαράς; Σε ποιους; Υπάρχουν ακόμη ιθαγενείς που θα πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν ό,τι τους υποδείξει ο αποτυχών ανθυποφύλαρχος;
Κι όμως, υπάρχουν. Είναι εκείνοι που χαμογέλασαν σχεδόν ηδονικά όταν είδαν πλάνα από την κεντρική πλατεία της Κάτω Ζανζιβάρης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας (σ.σ.: ο πρόεδρος του κόμματος) να τσουγκρίζει ποτήρια ούζου με τον οινόφλυγα υποψήφιο ή τη υδατόρνιθα (σ.σ.: νερόκοτα) που διάλεξε ως... ανεξάρτητη υποψηφιότητα.
Κι όσο μασουλομπούκωναν γαρίδες νούμερο 0 (ολογράφως μηδέν) οι κομματόκυνες, άλλο τόσο χόρταινε ο χαχόλος με φανατισμό και κόρωνε από πόθο για «νίκη»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: