Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ρωσόφωνη Ουκρανία: "Πρόεδρος μας ο Β.Πούτιν" - Νέα πράξη απόσχισης στη Σεβαστούπολη

Πηγή: DefenceNet
Η Ρωσόφωνη Ουκρανία στέλνει σαφές μήνυμα στη Δύση και σε όσους θέλουν να επιβάλλουν το ΔΝΤ στη χώρα τους και να την κάνουν υποχείριο συμφερόντων ΗΠΑ και Ε.Ε. «Ξεχάστε το», λένε και δηλώνουν πώς ως Πρόεδρο τους πλέον αναγνωρίζουν τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν. 
Από τη Σεβαστούπολη ως την Οδησσό και την πόλη Κερτς, στο ανατολικό άκρο της Κριμαίας, καθώς και σε άλλες πόλεις της νοτιοανατολικής Ουκρανίας καθημερινά πραγματοποιούνται διαδηλώσεις ρωσόφωνων Ουκρανών με πλακάτ και συνθήματα στα οποία αναφέρουν: «Πρόεδρος μας είναι ο Πούτιν» και «Ρωσία είμαστε ορφανοί, υιοθέτησε μας».
Η Μόσχα δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψει. Ήδη και ανάλογα με τις ενέργειες που κάνουν οι Δυτικοί κινείται στη σκακιέρα της διπλωματίας προκειμένου να προστατέψει το λαός της και να περιχαρακώσει τα συμφέροντα της ακόμη και με στρατιωτικά μέσα. Απέρριψε κάθε τελεσίγραφο.
Το σημαντικότερο όμως είναι πώς και ο λαός απορρίπτει τα τελεσίγραφα. Στη Σεβαστούπολη, όπου έγινε η μεγαλύτερη συγκέντρωση παρουσία 50.000 ανθρώπων με ρωσικές σημαίες, οι διαδηλωτές κυνήγησαν και λίγο έλειψε να λιντσάρουν το δήμαρχο της πόλης Βλαντιμίρ Γιατσούμπα που τους κάλεσε να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να σεβαστούν την ενότητα της Ουκρανίας.
Ποια ενότητα; Όλοι έχουν αντιληφθεί πλέον πώς η Ουκρανία πάει για διάσπαση.
Οι διαδηλωτές προχώρησαν μάλιστα ένα βήμα παραπέρα και αμφισβητούν πλέον την διοίκηση που ασκείται μέσω ενός δημάρχου που διορίζεται από το Κίεβο. Στη Σεβαστούπολη έχουν να γίνουν εκλογές από το 1992. «Είναι ώρα να επανέλθουν και να εκλέγουμε μόνοι μας το Δήμαρχο της αρεσκείας μας», υποστήριξαν και έδειξαν το πρόσωπο που επιθυμούν. Πρόκειται για τον Ρώσο επιχειρηματία Αλεξέι Τσαλίι, ιδιοκτήτη του βιομηχανικού κολοσσού Tavrida Elecric.
Είναι η δεύτερη πράξη απόσχισης από την κρατική οντότητα μετά το ψήφισμα που ψηφίστηκε προκειμένου να μην πληρώνουν φόρους στο Κίεβο. Μία κίνηση που έγινε και στο Χάρκοβο.
Οι διαδηλώσεις δεν επικεντρώνονται μόνο στην πόλη της Σεβαστούπολης, όπου είναι η έδρα του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Επεκτείνονται και σε άλλες πόλεις, καθώς είναι εμφανή τα δεινά που φέρνει η πολιτική των δυτικών, ιδίως με την επιβολή του ΔΝΤ, στην Ουκρανία.
Στην πόλη Κερτς, διαδηλωτές ξήλωσαν τη σημαία της Ουκρανίας την οποία αντικατέστησαν με την τρίχρωμη σημαία της Ρωσίας, όπως αναφέρει το τοπικό σάιτ Kerch.fm. Αυτοί που διαδήλωσαν είναι Ρώσοι υπήκοοι και μέλη του κομουνιστικού κόμματος, αρνούνται την πρόσδεση της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ζήτησαν την απόσχιση της Κριμαίας.
Η πόλη της Οδησσού συγκλονίστηκε από παρόμοιες διαδηλώσεις. Πάνω από 5.000 άτομα κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης κρατώντας ρωσικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα «Οδησσός και Μόσχα, ίδια οικογένεια» ή «Ο φασισμός δεν θα περάσει».
Φαίνεται πλέον πώς πολλοί στη Δύση δεν κατάλαβαν πώς με την Ουκρανία δεν θα τα βρουν εύκολα. Ιδίως γιατί ο λαός αντιλαμβάνεται πλέον πώς χωρίς τη Ρωσία είναι απλά τελειωμένος.
Μόνο και μόνο να κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου η Μόσχα ή να αυξήσει τις τιμές η Ουκρανία θα… παγώσει. Και τότε θα αντιληφθούν όσοι σήμερα υποστηρίζουν την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. και την έλευση του ΔΝΤ, πώς αυτό μόνο δυστυχία θα φέρει. Ήδη το ΔΝΤ ζητάει αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου.
Και η Ουκρανία δεν είναι Ελλάδα ή Πορτογαλία. Χωρίς φυσικό αέριο απλά πεθαίνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: