Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Φωτιά στο Σπήλαιο της Γεννήσεως

Πηγή: Amen


Φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο Σπήλαιο της Γεννήσεως και συγκεκριμένα στο σημείο του αστέρα, δηλαδή εκεί όπου κατά την παράδοση εγεννήθη ο Ιησούς Χριστός. Το σημείο αυτό ανήκει στους ελληνορθοδόξους και πρόσφατα προσευχήθηκαν εκεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος.
Κατά τις πρώτες πληροφορίες του Amen.gr οι Αστυνομικές Αρχές εκτιμούν ότι η φωτιά προήλθε πιθανότατα από κάποιο κανδήλι καταστρέφοντας τα υφασμάτινα καλύμματα του προσκυνήματος.
Η φωτιά έγινε αντιληπτή περίπου στις 4 το πρωί από τον ελληνορθόδοξο μοναχό που έχει το διακόνημα να θυμιάζει κατά τη διάρκεια της νύκτας το Σπήλαιο της Γεννήσεως. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν κατήλθε στον χώρο του Σπηλαίου είδε πυκνό καπνό και τα απομεινάρια από τα καμμένα καλύμματα και κάποια μικρά εικονίδια.
Πάντως κάποιοι γνώστες της εκκλησιαστικής ζωής των Αγίων Τόπων εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται να συνδέεται με τα δικαιώματα στο Σπήλαιο της Γεννήσεως και τις κατά καιρούς εμφανείς ή αφανείς προσπάθειες ανατροπής των. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι Ελληνορθόδοξοι έχουν στην κυριότητά τους το σημείο της Γεννήσεως ενώ ο Φραγκισκανοί το σημείο της φάτνης – του σταύλου – των ζώων. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει ενέργειες από άλλες χριστιανικές κοινότητες που έχουν κάνει ορατή τη διάθεσή τους να ανατρέψουν το υφιστάμενο καθεστώς.
Παραταύτα οι μέχρι τώρα πληροφορίες και εκτιμήσεις συγκλίνουν πως το χθεσινοβραδυνο γεγονός μάλλον οφείλεται σε ατύχημα.
 
     

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σημειο ηταν του Αγ.Πνευματος να βαλει φωτια στους ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ ΥΒΡΙΣΤΑΣ που τολμουν μαζι να κοροιδευουν τα ΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ.

ΜαστινοΕσπανολ