Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

O POROSHENKO ΕΚΑΨΕ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ 8000 ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΑ

O Liashko επιθεωρεί τάγμα
O Liashko επιθεωρεί τάγμα
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Ο αρχηγός του Ουρανικού Ριζοσπαστικού Δημοκρατικού Κόμματος,Oleg Liachko ο οποίος έχει κατηγορηθεί ακόμη και από τη Διεθνή Αμνηστία για τις  επιχειρήσεις των παραστρατιωτικών ομάδων που ελέγχει, κατήγγειλε στις 12/09/14 ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών κατά την Αντιτρομοκρατική Επιχείρηση (ATO) ανέρχεται στους 8 000 μαχητές. Κατηγόρησε τον Ποροσένκο ότι έκαψε τα πτώματα των ουκρανών στρατιωτών σε γερμανικό κρεματόριο του οποίου διαθέτει δορυφορική φωτογραφία σε στρατιιωτικό τομέα δίπλα από στρατιωτικό νοσοκομείο.
η δορυφορική φωτογραφία που δημοσίευσε ο Λιάσκο
η δορυφορική φωτογραφία που δημοσίευσε ο Λιάσκο
Ο  Lyashko με  την καταγγελία αυτή ενοχοποιεί τόσο τον Ποροσένκο όσο και τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας για εγκλήματα πολέμου κατά των ίδιων τους των φαντάρων:
 “Ο Porochenko και ο Geletey ψεύδονται ασύστολα αποκρύπτοντας τις απώλειες των πάνω από 8000 ανδρών της ΑΤΟ. Αυτοί οι άνδρες έδωσαν τη ζωή τους για αυτούς, για τη χώρα, για το λαό. Αλλά οι ηγέτες μας δε σεβάστηκαν και δεν ευγνωμόνησαν ούτε αυτούς, ούτε τις οικογένειές τους που δεν έλαβαν ούτε μια ευχαριστήρια επιστολή. Αντίθετα, φαίνεται ότι ο Ποροσένκο όπως αποτεφρώνουμε τα σκυλιά, αποτέφρωσε τους ήρωες  σε γερμανικά κρεματόρια. Μου εστάλη  φωτογραφία από αναγνωριστικό δορυφόρο στην οποία βλέπουμε καθαρά το κρεματόριο δίπλα στο στρατιωτικό νοσοκομείο του τομέα ΑΤΟ  στο Novojdar. Όπως με ενημέρωσαν το κρεματόριο μας το έδωσε η Γερμανία. Τι δουλειά έχει ένα κρεματόριο στον τομέα της Αντιτρομοκρατικής Επιχείρησης; Άραγε πόσα παιδιά μας πήγαν στον ουρανό χωρίς ταμπούρλα και τρομπέτες αλλά μέσα από τα γερμανικά φουγάρα; 
Εγω και το κόμμα μου ζητάμε:
1) Nα σταματήσουν αμέσως τις καύσεις στους φούρνους αποτέφρωσης και να παραδώσουν τα σώματα των νεκρών στις οικογένοιές τους.
2) Ο Πρόεδρος να δώσει εξηγήσεις για αυτήν την κατάσταση και να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένοιες των νεκρών.
 3) Οι οικογένειες των θυμάτων πολέμου να λάβουν αποζημιώσεις και τους μισθούς σε μετρητά. Σε αυτό να αναλάβει την ευθύνη αποκλειστικά ο Πρόεδρος
4) Ο Υπουργός Άμυνας οφείλει να ανακοινώσει τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων μας. Έχουμε το δικαίωμα να γνωρίζουμε το όνομα του κάθε ατόμου.
5) Να απαιτηθεί η παραίτηση του Υπ. Άμυνας V. Geletey.
 Oleg Lyashko, βουλευτής, αρχηγός του Ουκρανικού Ριζοσπαστικού Κόμματος.
lyashok



πηγές.: rusvena/dnr news/etoonda.livejournal/lyasko ua
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: