Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Ο ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΣ ΤΖΑΚ ΣΤΡΟ! Χαμός στην Βρετανία από τις αποκαλύψεις…



Το έχουμε γράψει δεκάδες φορές: Είναι αδύνατον άνθρωπος με απλή ιστορική γνώση και βασικές ηθικές αξίες, να υπερασπίζεται την ναζιστική Τουρκία. Όπου βλέπεις φιλότουρκο, ψάξε τα ναρκοδολάρια.
Νέα επέκταση σκανδάλου χρηματισμού Βουλευτών στην Βρετανία Έδιωξαν τον φιλότουρκο Τζάκ Στρο από το Εργατικό Κόμμα!
Τζάκ Στρο και Μάλκολμ Ρίφκιντ πιάστηκαν να χρηματίζονται.
Νέα επέκταση στα σκάνδαλα βουλευτών που χρηματίζονται είναι οι αποκαλύψεις για δύο πρώην Υπουργούς του Φόρειν ΄Οφις. Ο ένας είναι ο γνωστός φιλότουρκος Εργατικός Τζάκ Στρό τον οποίο το Εργατικό Κόμμα έδιωξε χθες μόλις γνωστοποιήθηκαν οι αποκαλύψεις και ο άλλος ο Συντηρητικός Μάλκομ Ρίφκιντ. Αμφότεροι πρώην Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας κατηγορούνται για προσβάσεις έναντι χρηματισμού. Αμφότεροι έπεσαν σε στημένη παγίδα από δημοσιογράφους της Ντέιλι Τέλεκραφ και της ερευνητικής ομάδας του τηλεοπτικού Καναλιού 4 (Τσάνελ φορ) που εμφανίστηκαν ως αντιπρόσωποι κινέζικης εταιρείας μαιμού στο Λονδίνο, που ήθελε να εξαγοράσει τις υπηρεσίες τους.
Το αποκαλυπτικό ντοκουμαντέρ της ομάδας Dispatches, το οποίο θα προβληθεί απόψε στις 8 ώρα Λονδίνου από το Κανάλι 4, ουσιαστικά τελειώνει τις καριέρες αμφοτέρων των βουλευτών.
Ο Σερ Μάλκολμ Ρίφκιντ είναι μάλιστα επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών Βρετανίας εκ μέρους του Κοινοβουλίου και καλείται να παραιτηθεί ενόψει των αποκαλύψεων που θα προβληθούν απόψε όταν τον προβάλουν να δέχεται να προσφέρει υπηρεσίες πληροφοριών και προσβάσεων και να θέσει ερωτήσεις προς τους υπουργούς, για εξυπηρέτηση ξένων πελατών έναντι χιλιάδων λιρών.
Ο Σερ Μάλκομ Ρίφκιντ φέρεται να δηλώνει ότι χρεώνει μεταξύ 5,000 και 8,000 για μισή μέρα και ο Στρό 5,000 την ημέρα. Αμφότεροι ισχυρίζονται ότι δεν έκαναν τίποτα το παράνομο όμως το ντοκουμαντέρ απόψε θα είναι αποκαλυπτικό για όσα δήλωσαν στις κρυφές κάμερες και πως ενεργούσαν.

Εκείνο που θα πρέπει να ζητήσει και η δική μας πλευρά είναι μια δημόσια έρευνα για το ρόλο και πολιτική του Φόρειν Όφις ξεκινώντας τουλάχιστον από την συνενοχή του με τους Γουίλσον/Κάλλαχαν στην τουρκική εισβολή στις 17 Ιουλίου 1974 για να αλλάξουν το στάτους γβο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την έκτοτε υιοθέτηση της ρατσιστικής τουρκογενούς Διζωνικής διάλυσης της Κύπρου αντί να δέχονται όλες οι διαδοχικές κυβερνήσεις της Κύπρου τις φιλοτουρκικές πολιτικές του Φόρειν Όφις αδιαμαρτύρητα και με σκυμμένο το κεφάλι από τον Μακάριο μέχρι τον σημερινό Αναστασιάδη. Αλλά ίσως εμείς είναι που πρέπει πρώτοι να κάτσουμε στο σκαμνί όλους τους Ελληνοκύπριους πολιτικούς ζωντανούς και πεθαμένους για την συνηγορία τους με το Λονδίνο για την τουρκοποίηση της πατρίδας μας, προτού απαιτήσουμε οποιαδήποτε έρευνα για το ρόλο του Φόρειν Όφις.
Φανούλα Αργυρού 

Λονδίνο 23.2.2015
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: