Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ZΗΖΙΟΥΛΙΣΜΟΣ - ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΕΣΣΙΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΟΥΡΙΔΗ. ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΖΗΖΙΟΥΛΑ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

                  Από τό 20ο λεπτό καί ιδιαιτέρως από τό 26ο.                    
                     ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟΝ  ΓΕΡΩΝ

Ο Χριστός προσφέρει στον Πατέρα τον εαυτό του εμπλουτισμένο με το σώμα του (Εκκλησία).
Εις το τέλος της Ιστορίας, ο Υιός θα δώσει τα πάντα στον Πατέρα. Θυμώνω που τόσο στην Δύση όσο και δυστυχώς μερικοί ορθόδοξοι με κατηγορούνε για τον ρόλο του Πατέρα. Ο Πατήρ είναι αυτός που παραλαμβάνει τα πάντα. Ο Υιός στο τέλος της ιστορίας θα πει στον Πατέρα. Αυτά μάζεψα, πάρτα. Στην Θ.Ε. προλαμβάνουμε αυτό που θα γίνει στα έσχατα. Είναι μια μεγαλειώδης εικόνα. Δεν υπάρχει περιθώριο ούτε αμφισβήτησης ούτε συζήτησης. Η Θεια Λειτουργία αναφέρεται στον Πατέρα.  Έχουμε μοναρχία του Πατρός. Δεν έφερε ο Χριστός μια νέα θρησκεία. Υπάρχει συνέχεια του Ιουδαϊσμού με τον Χριστιανισμό. Μιλάμε για τον Θεό του Αβραάμ, του Ισαάκ... Η μονοθεΐα πρέπει να έρθει σε συμβιβασμό με την Τριαδολογία. Ο Πατήρ είναι ο Θεός. Η θεολογία μας είναι πατροκεντρική. Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι στα έσχατα δεν θα υπάρχει η ασκήση, ο θάνατος ή η ιεραποστολή. Θα υπάρχει όμως η ευχαριστία. Η ιστορία είναι η πάλη με το κακό και ταυτόχρονα το πεδίο ασκήσεως της ελευθερίας του ανθρώπου. Στα έσχατα το κακό θα νικηθεί. Διαφωνώ με τον φίλο μου τον Γιανναρά καθώς δεν καταργείται ο χρόνος. Ο χρόνος θεραπεύεται από το φθοροποιό στοιχείο που έχει και απολαμβάνουμε την Βασιλεία του Θεού.

Τίς υπόλοιπες κακοδοξίες τού Ζηζιούλα μπορούνε νά τίς βρούμε δημοσιευμένες στό περιοδικό Σύναξη, διότι αρνήθηκε νά δημοσιεύσει στήν Ελληνική γλώσσα τά δύο βασικά αγγλικά του κέιμενα, υποκύπτοντας στόν εκβιαμό γνωστού καθηγητού τής θεολογίας, λόγω προσωπικών του δεδομένων.

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΦΘΗ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: