Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Τα ψέμματα και οι κυβισθήσεις συνεχίζονται απο τη ψευτοαριστερή Χούντα


Του Καθηγητή Γ. ΖουγανέληimageΗ προπαγάνδα της ψευτοαριστερής Χούντας που με ψεύτικες υποσχέσεις νίκησε τις εκλογές συνεχίζει να αλλάζει καθημερινά τις ανακοινώσεις της με σκοπό να εκθέτει όσους προσπαθούν να τις κρίνουν. Προσπαθώ να μένω κάθε φορά στα σίγουρα γεγονότα γιατί το παιγνίδι της προπαγάνδας απο το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει γίνει ορατό από μίλια.
Έχουν συσσωρευθεί μερικά statements που συνοπτικά καταγράφω:
  1. Kανείς δεν γνωρίζει την επίσημη τελική μορφή της παράτασης της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε οη κυβέρνηση στο υπάρχον μνημόνιο. Σαν διεθνής σύμβαση (συμφωνία) πρέπει να έλθει στη Βουλή προς συζήτηση. Στη συνέχεια πρέπει να ζητηθεί απο την αντιπολίτευση ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι μια πρόταση που δεν ανήκει στις 4 που πρότεινε η Νομούρα.
  2. Μια ανάγνωση της δανειακής σύμβασης που διέρρευσε στο διαδίκτυο, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι είναι η αληθινή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η νέα σύμβαση είναι χειρότερη απο τη προηγούμενη.
  3. Απο τα 7 δις ευρώ για τα οποία ήδη έχω μιλήσει σε παλαιότερο άρθρο τα οποία η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει μέσα στο Μάρτιο, μόνο το 1,5 δις ευρώ αφορά το IMF. Tα 5,5 δις ευρώ αφορούν τους κατόχους εντόκων γραμματίων του δημοσίου π,χ. τα ταμεία και οι τράπεζες. Γιατί λένε ψέμματα;
  4. Ενδιαφέρον έχει η πώληση απο τις τράπεζες δανείων ναυτιλιακών εταιρειών (κόκκινων δανείων) σε αυτές (σε χαμηλότερες τιμές) με σκοπό την εύρεση χρημάτων. Αυτό αδικεί τους κατόχους μικρών κόκκινων δανείων για τους οποίους δεν υπάρχει ρύθμιση.
  5. Η φορολόγηση των εφοπλιστών και ο έλεγχος των δανείων των μηντιαρχών δεν προχωρά.
  6. Οι πληρωμές επιδομάτων μετατέθηκαν για την άλλη εβδομάδα. Πρός το παρόν…
  7. Η χρήση 3 δις ευρώ απο τα συνολικά 11 δις ευρώ που υποτίθεται ότι έχει το ΤΧΣ (τα οποία η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να επιστρέψει!) για την διαγραφή του 50% των μικρών κόκκινων δανείων και τη μετατροπή τους σε πράσινα, μειώνει την εξασφάλιση των καταθέσεων σε περίπτωση χρεοκοπίας.
  8. zcode-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: