Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Eurogroup.. θα είναι ¨της ΠΛΑΚΑΣ ¨ ή Brainstorming;

Το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας δεν άντεξε και κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν από το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου τα Τζουμέρκα. Επρόκειτο για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το οποίο χτίστηκε από μαστόρους της πέτρας τον 18ο αιώνα.
ΤΕΡΜΑ λοιπόν η ΠΛΑΚΑ από τους Γερμανούς.
Μας καλούν οι Γερμανοί με το ¨μαχαίρι του χρόνου στον λαιμό της Ελλάδος¨.
¨Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει τις θέσεις της στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η Γερμανία είναι ανοιχτή σε ιδέες για το τι θα συμβεί μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος στήριξης της Ελλάδας.
Το Eurogroup θα συνεδριάσει εκτάκτως για την Ελλάδα στις 11 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις θέσεις της νέας Eλληνικής κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι η παράταση του τρέχοντος προγράμματος λήγει στις 28 Φεβρουαρίου¨ 05|02|2015
Ουσιαστικά η Ελλάδα οδηγείται να απολογηθεί γιατί ¨πάει να την σκάσει από τον θάλαμο των οικονομικών αερίων¨
Και αναρωτιόμαστε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης;
Όταν το περιβάλλον της απέχθειας και της απαξίωσης έχει ήδη εγκατασταθεί στους Ευρωπαίους εταίρους.
¨Ασυμβίβαστους χαρακτηρίζει τους Wolfgang Schaeuble και Γ. Βαρουφάκη το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το Spiegel στη διαδικτυακή του έκδοση υπογραμμίζει ότι ήταν «φιλικοί όσον αφορά τον τόνο και σκληροί ως προς την ουσία: Ο υπουργός Οικονομικών Schaeuble και ο Έλληνας ομόλογός του Βαρουφάκης δεν κατέληξαν σε συμφωνία κατά την πρώτη συνάντηση.
Απέδωσαν ο ένας στον άλλο την ευθύνη για την κρίση» αναφέρει το Spiegel¨. 06/02/2015 – 12:58http://www.bankingnews.gr/ Σύντομα θα φανούν οι προθέσεις των φίλων Ευρωπαίων. Μέχρις στιγμής έχουν χωρισθεί ¨στον καλό και στον κακό ανακριτή¨ και προσδοκούν μέσω πιέσεων να ευθυγραμμιστούμε στις προηγούμενες και¨ δίχως σπλάχνα οικτιρμών¨ οικονομικές πολιτικές που υπέγραψαν για εμάς οι προηγούμενοι συνομιλητές τους.
Αν λοιπόν εμμέσως δεν δεχτούν τίποτε από τις ιδέες της σημερινής Κυβέρνησης , τότε θα μιλάμε για Eurogroup που θα μοιάζει με το γιοφύρι της ΠΛΑΚΑΣ που το κατεδάφισε η ¨σκληρότητα των ανθρώπων και η πλημμυρίδα της νέας εποχής.¨
Μπροστά σε αυτή την ΠΛΑΚΑ των Ευρωπαίων τολμήστε εδώ και τώρα μια ¨φρενίτιδα λογικών επιχειρημάτων¨, τολμήστε με θάρρος ένα Brainstorming.
Τολμήστε και πείτε τους
¨αν η Γερμανία που στερείται πρώτων υλών την προηγούμενη δεκαετία σύναψε και καρπώθηκε υψηλά κέρδη από προνομιακές συμφωνίες που εξασφάλισε με την Ρωσία του Πούτιν, με αποκορύφωμα την ενεργειακή αυτάρκεια της που ολοκλήρωσε μέσω του Νorth stream αγωγού φυσικού αερίου που διέρχεται από την Βαλτική¨
Τότε και η Ελλάδα για να επιβιώσει
¨ και να μην επιβαρύνει περαιτέρω τον Ευρωπαίο φορολογούμενο όπως θέλετε να ισχυρίζεστε…… γιατί να μην συνάψει προνομιακές σχέσεις με την Ρωσία στα πλαίσια του Νότιου ενεργειακού ρεύματος αγωγών – διαμετακομιστικών σταθμών – αποθηκευτικών χώρων Φυσικού Αερίου που εκκολάπτεται στις ημέρες μας και λόγω της γεωστρατηγικής θέσης της; ¨
¨ στο κάτω –κάτω της γραφής αυτό θα συνεργήσει και για την ενεργειακή αυτάρκεια της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης¨
Αν σας πούμε ότι πρέπει να ρωτήσουμε τον Σόιμπλε
¨Σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters για το κατά πόσον οι σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και της Ρωσίας αποτελούν λόγο ανησυχίας, ο κ. Σόιμπλε περιορίστηκε να απαντήσει: «Δεν μας αρέσουν». http://www.naftemporiki.gr/Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015
Να τους πείτε…
Ότι ο Σόιμπλε δεν θα ζήσει παραπάνω από αυτό που του έχει γράψει ο Θεός.
Ενώ η ΕΛΛΑΔΑ θα ζήσει όχι μόνο για να σας καλύπτει με Φυσική Ενέργεια αλλά κυρίως θα επιβιώνει για να σας δίνει Πνευματική Ενέργεια.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: