Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΟΣΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ: ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ.


ΟΣΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ:
ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ.

 […] Μέχρις ότου οριστικά παύση η διαίρεσις των πιστών σε νεοημερολογίτες και παλαιοημερολογίτες, και για να αποφύγουμε μεγαλύτερο χάσμα, φρονούμε ότι μερικοί από τους φανατικούς παλαιοημερολογίτες πρέπει να σταματήσουν να διδάσκουν και προτρέπουν τους Χριστιανούς, όπου δεν υπάρχουν παλαιοημερολογίτες ιερείς, να μην εκκλησιάζωνται οι Χριστιανοί, να μην εξομολογούνται, να μην κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων, να μη βαπτίζουν τα παιδιά τους, να μην πηγαίνουν τους νεκρούς τους στην Εκκλησία των νεοημ/τών, διότι δήθεν οι νεοημ/γίται αρχιερείς και ιερείς εφράγκεψαν, οι εκκλησίες τους εμολύνθησαν και η πίστις άλλαξε. Επίσης και για τον λόγο, ότι στα μυστήρια των νεοημ/γιτών δεν επιφοιτά η χάρις του Αγίου Πνεύματος, και είναι όλοι τους κολασμένοι. Βιάζουν δε τους Χριστιανούς να αναθεματίζουν την Εκκλησία, τους αρχιερείς και ιερείς, επίσης αναβαπτίζουν και αναμυρώνουν τους νεοημ/γίτες, επειδή φρονούν ότι εκτός του ημερολογίου δεν υπάρχει σωτηρία. 
Οι νεοημ/γίται πιστεύουν, λατρεύουν και προσκυνούν τον αληθινό Θεό. Στα μυστήριά τους επιφοιτά η χάρις του Παναγίου Πνεύματος, την οποία επικαλούνται, «και κατάπεμψον, λέγουν οι λειτουργοί εις το άγιο Βάπτισμα, Κύριε, το Πνεύμα Σου το Άγιον και αγίασον το ύδωρ τούτο». Επίσης και εις την Θεία Ευχαριστία, «κατάπεμψον το Πνεύμα Σου το Άγιον εφ' ημάς και επί τα προκείμενα δώρα ταύτα». Επομένως τα μυστήρια τα τελεί και τελειώνει το Πνεύμα το Άγιον διά των υπηρετών και λειτουργών του Υψίστου και όχι το παλαιό ημερολόγιο, το οποίο έχει εφευρεθή από τον ειδωλολάτρη Έλληνα Σωσιγένη, αστρονόμο, τον 4ο π.Χ., και έχει θεσπισθή από τον επίσης ειδωλολάτρη Ιούλιο Καίσαρα, δι' αυτό και Ιουλιανό έχει ονομασθή. Διότι, εάν παραδεχθούμε ότι χωρίς το παλαιό ημερολόγιο τα μυστήρια δεν τελούνται και είναι άκυρα, κατά συνέπεια είναι ανάγκη να παραδεχθούμε, ότι το ημερολόγιο είναι ανώτερο από το Άγιο Πνεύμα. Εάν θα κολαζόμεθα με αιτία το ημερολόγιο, ο γλυκύς μας Ιησούς, ο οποίος μας αγάπησε τόσο πολύ, ώστε ενώ ήτο Θεός καταδέχθηκε να γίνη άνθρωπος και να χύση το αίμα Του, επάνω στο ξύλο του Σταυρού, για να μας εξαγοράση από την κατάρα του νόμου και μας ελευθερώση από τα δεσμά του Άδου και της φθοράς, θα μας έλεγε και θα μας παρήγγελλε, μαζί με τα άλλα, ότι δια να σωθούμε πρέπει να φυλάξουμε το νέο ημερολόγιο του Σωσιγένη, διότι αυτό το ημερολόγιο στην εποχή του Χριστού ήταν νέο, επειδή το ημερολόγιο που ευρέθηκε από τον Σωσιγένη, σαν ορθότερο, κατάργησε το παλαιό του Πτολεμαίου.
Κατά την Δευτέρα παρουσία θα μας εξετάση ο Κύριος, εάν κάναμε έργα της πίστεως και της αγάπης προς Αυτόν και τον πλησίον, εάν δηλαδή αγαπήσαμε τους πτωχούς και τους ελεήσαμε. Δεν θα μας ερωτήση ποιο ημερολόγιο εφυλάξαμε. Οι Άγιοι Πάντες δεν αγίασαν, διότι εφύλαξαν το παλαιό ημερολόγιο, αλλά διότι επίστευσαν και αγάπησαν τον Θεό και τον πλησίον τους σαν τους εαυτούς τους. Βέβαια είναι αλήθεια ότι η αλλαγή του ημερολογίου επέφερε σύγχυσι και διαίρεσι στην Εκκλησία, και την κατάργησι, πότε-πότε κατά καιρούς, της νηστείας των Αγίων Αποστόλων. και ότι με αυτό έχουν προεξοφλήση την γνησιότητα της ορθοδόξου πίστεως. Δεν έπεται όμως με αυτό ότι οι νεοημ/γίται αρνήθηκαν τον Χριστό ή ότι το νέο ημερολόγιο θα τους σώση, καθώς μερικοί από τους παλαιοημερολογίτες αποδίδουν τέτοιε δύναμι στο παλαιό, ελπίζοντες ότι θα σωθούν αρκεί να είναι παλαιοημερολογίτες.

Εκ του βιβλίου "Ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Ζερβάκος"
(ο ουρανόδρομος οδοιπόρος, 1884 - 1980) Εκδόσεις "Ορθόδοξος Κυψέλη"  
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://www.impantokratoros.gr/F3861B84.el.aspx


9 σχόλια:

δάσκαλος είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι οι παλαιοημερολογίτες ή οι νεοημερολογίτες. Είναι οι φανατικοί εκατέρωθεν. Από τη μία οι φανατικοί παλαιοημερολογίτες που περιγράφει στο απόσπασμά του αυτό ο Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος, από την άλλη οι φανατικοί νεοημερολογίτες (αυτοί δεν έμειναν στα λόγια αλλά προέβησαν και σε φυλακίσεις, αποσχηματισμούς, ξυλοδαρμούς και φόνους ακόμη) που δημοσιεύουν, με κοπτοραπτική μέθοδο, τέτοια κείμενα, αλλά ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ άλλα του Γέροντος (όπως αυτό: http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2013/12/blog-post_7.html και αυτό: http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2013/08/blog-post_11.html και αυτό: http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2013/06/blog-post_15.html και αυτό: http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html και αυτό: http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2013/01/blog-post_22.html και άλλα). Γι' αυτό και αν δει κανείς το ύφος που γράφουν οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτές τις δύο κατηγορίες, θα καταλάβει πόσα κοινά έχουν.
Το σωστό όμως να λέγεται και αυτό είναι πως δεν θα υπήρχαν αυτές οι κατηγορίες αν δεν υπήρχε η, μασωνικής εμπνεύσεως, Ημερολογιακή Καινοτομία, όπως τα γράφει σωστά ο Γέροντας εδώ: http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9846.html

Μαρία Π. είπε...

Μα και οι περισσότεροι νεοημερολογίτες είναι ψευτοχριστιανοί! Όταν κάποιοι προπηλακίζοντας αιρετικούς, ταυτόχρονα έλεγαν βλασφημίες για τον Κύριο και την Υπεραγία Θεοτόκο(!!), (βιβλίο πρώην χιλιαστή), και όταν στην καθημερινότητά μας ακούμε επίσης βλασφημίες, αλλά και κατάρες, ή το κλασσικό "να τον πληρώσει η Παναγία γι' αυτό που μου κανε" κτλ.. τι δείχνουν όλα αυτά;
Δεν πρέπει όμως αυτό να το θεωρούμε άλλοθι, γιατί οι κινήσεις πανικού, εγωισμού και φιλαρχίας κάποιων παλαιοημερολογιτών, έφεραν το σχίσμα και τον κατακερματισμό ακόμα και μεταξύ τους.

Μαρία Π. είπε...

Όταν είπα ότι οι περισσότεροι νεοημερολογίτες είναι ψευτοχριστιανοί, εννοούσα από τα 10 εκατομμύρια Ελλήνων νεοημερολογιτών "χριστιανών της ταυτότητας".

Ανώνυμος είπε...

Τον κατακερματισμό τον έφεραν οι Νεοημερολογίτες που συγκατατέθηκαν
στην Καινοτομία. Μετά, αφού η Εκκλησία διχάστηκε ο τριχασμός ήταν (και από μυστικούς πράκτορες που φοράγαν ράσα) ήταν πλέον εύκολος. Όμως ο Θεός πάντα, γνωρίζει να βγάζει από το πικρό γλυκύ. Χωρίς την ιερή αντίσταση των "Παλαιοημερολογιτών" η Κατρακύλα στον Οικουμενισμό θα είχε προχωρήσει με πολύ ταχύτερους ρυθμούς. Το είχε ομολογήσει και ο Καντιώτης. Κρίμα που ό,τι δεν συμφέρει τη Διοίκηση της Κρατικής Εκκλησίας, κάποιοι επιλέγουν να μη τα θυμούνται. Τα λεφτά του Ξεπουλήματος βλέπεις είναι πολλά...

δάσκαλος είπε...

Αγαπητή Μαρία, δεν το θεωρούμε άλλοθι, απλά αν δεν υπήρχε αλλαγή του ημερολογίου, δεν θα υπήρχε τίποτε από όλα αυτά. Ακόμη και τα σχίσματα και οι κατακερματισμοί των παλαιοημερολογιτών εκτός από γεννήματα φιλαρχίας ή εγωισμού, είναι πρώτα και πριν από όλα καρποί του νέου ημερολογίου, όπως τα λέει σοφά ο Όσιος Γέροντας. Δυστυχώς όμως σήμερα μόνο η επαναφορά του ημερολογίου δεν διορθώνει τα πράγματα. Η επίσημη Εκκλησία πρέπει να απαλλαγεί από δεκάδες αιρέσεις και κακοδοξίες, όπως την παναίρεση του οικουμενισμού, τις παπίζουσες πλάνες του Ζηζιούλα, την προτεσταντική εκκοσμίκευση κ.α.

PALAIOS είπε...

Den ntrepeste na onomazeste Gnisii Ortodoxi?Den elege o Agiotatos Filotheos Zervakos,oti tha prepi na onomazeste Gnisii Kakodoxi(milouse gia OLOUS tous G.O.X)??Den sas vomvardise o Trikaminas apostomonontas sas OLOUS(akoma kai ton Laxani ton opio prospathise na metapisi kai ton opio den kinigise pote,opos lete kai laspologite asistola is varos tou monadikou kai apostomotikou Patros Eutimiou)???Den paraviazete,esis pou den exete fanatismo,tous ierous Kanones me tin psevdosinodo sas exontas pneuma Ikoumenistiko(opos eustoxa episimeni o k.Mosxovitis)????Den itan kalitero na kathosastan sta auga sas to 1937 gia na min ftanate sta rezilikia ton parataxeon(i opies itan oses kai i ores tis imeras) kai gia na min ginosastan i etia pou den apotixizontan i agii gerontes kai o pistos laos tou Agiou Theou?????Me tin laspi k.Manni den mporite na dikeologisete ta lathi sas!Aisxos!!Ntropi!!!

δάσκαλος είπε...

Κύριε ή κυρία "Παλαιέ", αν ποτέ βρείτε το θάρρος να μας πείτε ποιος είστε και αν ποτέ βρείτε και την ευγένεια να μπορείτε να συνδιαλέγεστε με τρόπο διαφορετικό του καφενείου και αν τέλος πάντων μάθετε να γράφετε και σωστά ελληνικά για να σας καταλαβαίνω, θα σας απαντήσω.

penelope είπε...

ΒΑΡΑΤΕ ΒΙΟΛΙΤΖΙΔΕΣ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΙΣΙΟΣ,ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ,Ο Π.ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ Κ.Α ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΣΜΟ;Μια ειναι η εκκλησια η Ορθοδοξη,και μη βαζετε την αιρεση σαν εμποδιο ...Δεν μολυνεται η εκκλησια ,η ορθ.Εκκλησια ...η Ορθ. Εκκλησια παραμενει ακεραια,παραμενει ακεραια παρα τις δυσκολιες και τα προβληματα με τον οικουμενισμο! Και μονο που δημιουργηθηκαν τοσα θυσιαστηρια αρκει να καταλαβει κανεις πως δεν υπρχει πνευμα.ΟΙ ΓΟΧ ενωθηκαν οχι τω πνευματι ,αλλα τω φρονηματι ενω ειναι χωρισμενοι για να αγωνιστουν εναντιον του Οικουμενισμου,οπως κανουν οι παραφυαδες οι αιρετικες που ενωνονται να αγωνιστουν κατα της Ορθοδοξιας. Στην ουσια οι γοχ 10.19 χτυπουν τον Οικουμενισμο μαζι με την Ορθοδοξια.Διοτι , απο τη στιγμη που χτυπουν και κυνηγουν τους χριστιανους,τους θεωρουν αιρετικους και ως μη εχοντας τη Χαρη,δεν αναγνωριζουν τον π.Παισιο,τον γερ Πορφυριο τον εχουν ευτελισει και αλλους γεροντεςοπως τον γερ.Σωφρονιο ,αυτο σημαινει πως δεν αναγνωριζουν τα χαρισματα Του Αγιου Πνευματος ...αλλα και οχι μονον ...αλλα και τις θαυματουργικες δυναμεις του Τριαδικου Θεου,και ειναι βλασφημια κατα του Θεου.... και στρεφεται κατα Του Θεου αγαπητοι μου,διοτι τον Οικουμενισμο τον πολεματε για τους δικους σας λογους και οχι για την Ορθοδοξο Εκκλησια.Ο ζηλος σας ο χωρις επιγνωση ηταν φρενο για τον Οικουμενισμο,τον εχθρο της Ορθοδοξιας ;;;Πως γινεται τους αντι-οικουμενιστες αγιους γεροντες να μην τους αναγνωριζετε;Για πειτε μας!
Απο τα εργα σας σας αναγνωρισαμε! Να θελετε να δειτε σημεια για να αναγνωρισετε την μεγαλη μορφη τον αγιο Παισιο! Να ζητατε αφθαρτο λειψανο για να πιστεψετε και αν δηλαδη...Εμ,βεβαια,οποιος δεν εχει το Πνευμα δεν παραδεχεται τα του πνευματος!
Αρκετα πια ! Τυφλος τυφλον εαν οδηγει εις βοθυνον πεσουνται!Ματθ 15,14
Η εκκλησια η Ορθοδοξος ειναι η ιδια και θα ειναι ως την συντελεια του κοσμου ,ξεχωρα τα σχισματα [αιρεσεις]εντος της που την κατατρωγουν.
Αφηστε μας ησυχους ,μη μας ταλαιπωρειτε,συνεχειστε το δρομο σας......στρεφεστε και κατα του οικουμενισμου ...θυμηθητε αυτο που σας λεγω και κατα της Ορθοδοξιας.Οποτεδεν κανετε καλο στην ορθοδοξια...π

Μαρία Π. είπε...

Η αλήθεια είναι ότι έγιναν όλα απότομα.Πολλοί πανικοβλήθηκαν, θεωρώντας ότι έρχεται ένωση με τους Καθολικούς. Και δεν ήταν μόνο το ημερολόγιο. Ήταν πολλά αυτά που έγιναν τον τελευταίο αιώνα, όπως η ένταξη στο Π.Σ.Ε., τα αναθέματα, οι συμπροσευχες κτλ..χωρίς να ενημερωθεί κανένας. Στην Ασίζη, συμμετείχε ο Δαλάι Λάμα, η ένωση μαγισσών και οι Σαμάνοι(!!). Σήμερα βρίσκουν πάλι προφάσεις όπως το χρηματιστήριο και τις διεθνείς συναλλαγές, που υποτίθεται ότι βλάπτονται λόγω αργιών, για να καταργήσουν τις Ορθόδοξες γιορτές.
Ξέρουμε ποιος είναι πίσω από όλα αυτά.Αυτός κινεί τα νήματα και κατευθύνει τις εξελίξεις για την γνωστή κατάληξη. Ο Θεός μας λέει "ιδού, προείρηκα υμίν".
Αλλά μας λέει επίσης: "ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΟΚΙΜΟΙ"..
Αυτός είναι κατά την γνώμη μου ένας φοβερός λόγος του Κυρίου.Τι μας λέει; ότι στην φωτιά θα φανεί τι χτίζει ο καθένας.Εκεί στις δυσκολίες θα φανεί το περιεχόμενο και το έργο μας.
Για όσους φυσικά τα προκαλούν, υπάρχουν τα φοβερά "ουαί".Όμως και γι' αυτούς τους μικρούς, είναι απαραίτητη η φωτιά της δοκιμασίας για να φανεί τι είναι τελικά ο καθένας, και ποιος θα μπορέσει να αντέξει.
Είναι λοιπόν ανάγκη να γίνουν ΟΛΑ. Ότι συμβαίνει σ΄αυτόν τον κόσμο είτε το θέλει ο Θεός είτε το επιτρέπει για κάποιους λόγους. ΕΔΟΘΗ ΣΤΟ ΘΗΡΙΟ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.
Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; "Προσέχετε, αγρυπνείτε και προσεύχεσθε"..και
"Έξελθε εξ' αυτής ο λαός μου" .. Για ποια έξοδο μιλάει εδώ ο Θεός; Νομίζω την έξοδο της καρδιάς από τον κόσμο σύμφωνα με το λόγο Του, "μην αγαπάτε τον κόσμο ούτε τα εκ του κόσμου..όποιος αγαπάει τον κόσμο η αγάπη του Πατρός δεν είναι εν αυτώ" και
"Είναι ευνούχοι είτε εκ κοιλίας μητρός, είτε εκ των ανθρώπων.. και είναι ευνούχοι που ευνούχισαν εαυτούς για την Βασιλεία των ουρανών. Όποιος δύναται να ακούει ας ακούει"..

Κάποιοι συσχετίζουν αυτή την έξοδο από την Βαβέλ, τον κόσμο της αποστασίας και σύγχυσης, με την αποτείχιση δηλ. την αποκοπή από το υπόλοιπο Σώμα του Κυρίου.Λένε ότι δεν αποκόβονται αφού παραμένουν ενωμένοι με τους Αγίους. Το άτοπο όμως είναι, ότι θεωρούν εκκλησία και Σώμα Χριστού μόνο αυτές τις λίγες χιλιάδες. Το ίδιο ακριβώς λέει και ο κάθε αιρετικός.
Όσο και να εξετάζουμε εξονυχιστικά τους διάφορους κανόνες, δεν γίνεται να μην βλέπουμε μπροστά μας την γενική εικόνα. Όλοι είναι μολυσμένοι, πλανεμένοι, αφορισμένοι και κολασμένοι;Τότε ποιο είναι το αμέτρητο πλήθος που βλέπουμε στην Αποκάλυψη μπροστά στον θρόνο του Θεού το οποίο έρχεται "εκ της θλίψεως της μεγάλης";
Σε τελική ανάλυση ποιος μας είπε ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες των Πατέρων; Δεν λένε ότι όποιος δεν πάει για 3 Κυριακές στην εκκλησία πρέπει να αφοριστεί; Εδώ δεν τηρούνται ούτε τα λόγια του Χριστού, για τον όρκο, το διαζύγιο, και τόσα άλλα..
Μπορούμε όλοι να κατανοήσουμε τι συμβαίνει, να βοηθηθούμε από τους πιο πνευματικούς και καταρτισμένους, και τελικά να αντιδράσουμε με σωστό τρόπο στα επερχόμενα, μόνο όταν αυτό γίνεται μέσα στην ενότητα του Χριστού, και όταν βλέπουμε θλίψη για όλα αυτά και όχι μένος και εμπάθεια. Ο Κύριος είπε να γνωρίζουμε το δέντρο από τους καρπούς.

Η εκκλησία θα καταπατηθεί από το Θηρίο για 3.5 χρόνια, και θα είναι στην "έρημο" δηλ. εκτός του κοσμικού συστήματος.Τώρα είμαστε στην τελική ευθεία.Ο τελευταίος αιώνας ήταν γεμάτος φοβερούς διωγμούς, κυρίως στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού αλλά και αλλού. Όμως ο τελικός διωγμός θα είναι καθολικός και ισοπεδωτικός όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για την Αλήθεια.Τώρα είμαστε σε αυτή την πορεία. Αλλά δεν φτάσαμε ακόμα.
Δεν θα φεύγει καθένας άναρχα, μόνος του και θα δημιουργεί δική του "εκκλησία".. Αυτό θέλει ο διάβολος, γι' αυτό φωνάζει κάθε τόσο όπως τον ψεύτη βοσκό "λύκος.. λύκος..", για να προκαλέσει σύγχυση και πανικό. Για να καταστρέψει με πλάνες όσο μπορει περισσότερους. Αυτός είναι ο αληθινός εχθρός μας και πρέπει να μάθουμε να τον "διαβάζουμε", να τον προβλέπουμε, ώστε να καταφέρουμε με την βοήθεια του Κυρίου να τον νικήσουμε.