Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Ο Ιερώνυμος έβαλε τά πράγματα στήν θέση... του.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος στο σημερινό του κήρυγμα -Κυριακή της Πεντηκοστής- στη τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Κεφαλληνίας π. Γερασίμου στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη, παρουσία 16 Αρχιερέων,επιδίωξε να βάλει φρένο στους αρχιερείς της Ελλαδικής Εκκλησίας που δεν ακολουθούν την οδό της ταπεινώσεως και της διακριτής παρουσίας τους.

Ο  Ιερώνυμος τόνισε μεταξύ άλλων είπε:''Μην παίρνουν τα μυάλα μας αέρα, δεν είμαστε εκπρόσωποι του Θεού στη γή αλλά εκπρόσωποι των ανθρώπων στον Θεό. Είμαστε απλοί διακονητές του Θεού''.
 
πηγή

trelogiannis

ΣΧΟΛΙΟ: Εκπρόσωποι τών ανθρώπων Ιερώνυμε;; Αρνούμαστε τήν εκπροσώπησή σου Γέρο-Σρέκ. Είμαστε Χριστιανοί, καί οι χριστιανοί δέν είναι απλοί άνθρωποι. Στόν Θεό... Σέ ποιόν Θεό;; Ποιόν θεό διακονείς τό γνωρίζουμε όλοι μας. Καί ο Αντρέας ήταν Θεός Ιερώνυμε. Καί τώρα μάς "διακονούν" μέ επιτυχία οι διάδοχοί του. Ανάμεσα στούς οποίους διακρίνεσαι, δέν λέμε, μέ τόν ζήλο σου. Οδηγώντας μας στήν ταπείνωση τής αθέλητης πτωχείας. Δέν είναι εκκλησία αυτή Σρέκ, είναι δικτατορία. ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΑΤΟΥ.

Αμέθυστος

1 σχόλιο:

χαλαρωσε είπε...

διαφωνουμε ακομη και για το ποιος ειναι πρωτος. Παραβιαζονται οι Ιεροι Κανονες.

Ο Πατριαρχης λεει παραβιαζονται οι κανονες.
Οι αποτειχεισμενοι τι λενε; ΠΑΡΑΒΙΆΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ;
Ο πρωτος, ο επισκοπος, αν δεν τα λεει καλα και μνημονευει πατριαρχη μολυνει την Θεια Κοινωνια;
Ειναι επισκοποκεντρικη η Θεια Λειτουργια και άρα εχει δικιο ο Τρικαμηνας με τον Πατριαρχη και τον Ζηζιουλα;
Και καταιδρωμενος ο Ιερωνυμος αναφωνει δεν ειμαστε εντιπροσωποι του Θεου..... οπα ΜΕΓΑΛΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΛΕΠΕΣ. Μιλαμε για ελιγμο απελπισιας. Κατι πρεπει να πει. ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ. ΠΟΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ. ΣΑΝ ΤΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. Και δεν σηκωθηκε ενας να του πει: ΤΙ ΛΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΙΕΡΩΝΥΜΕ; ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ; ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΩΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥς ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΙΣ; ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ. Η ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΣΤΟ ΠΡΩΤΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ. ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ; Τωρα τους εξυπηρετει η πολιτικη ορθοτητα, οχι πηγαια, του Ιερωνυμου, αυριο ο μεγας Σαββατος, η μεγαλη παρασκευη της Εκκλησιας δηλαδη, ή ισως ο μετανοντερνος Ιγναντιος ο μεταπατερικος, ο Ιασονας της Εκκλησιας που ασχολειται με τα τομαρια.

Τελικα το πρωτειο διαλυειτα παντα. Και φυσικα ο δευτερος δεν ειναι τιποτε. Οποτε αδικως τυρρανιεται ο Βαρθολομαιος.