Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Η Ρωσία «δεν προσέφερε» στην Ελλάδα θέση στην τράπεζα των BRICS.

Η Ρωσία δεν έχει καλέσει την Ελλάδα να γίνει μέλος της νέας αναπτυξιακής τράπεζας των κρατών BRICS, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Άντον Σιλουάνοφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Δεν έχουμε προσφέρει [θέση μέλους]» στην Ελλάδα, φέρεται να δήλωσε
ο κ. Σιλουάνοφ σε δημοσιογράφους στη Μόσχα.

Το Μάιο πάντως, ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πως υφιστάμενος του κ. Σιλουάνοφ, υφυπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στόρτσακ, προσκάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ενταχθεί στην τράπεζα των BRICS.

Η τράπεζα ιδρύθηκε από την Κίνα, τη Ρωσία, την Ινδία, τη Νότιο Αφρική και τη Βραζιλία ως μια παράλληλη δομή στο ΔΝΤ, όπου οι μεγάλες αναπτυσσόμενες οικονομίες δεν έχουν αντίστοιχη δύναμη ψήφου με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η τράπεζα των BRICS βρίσκεται ακόμα σε φάση κεφαλαιοποίησης, με αρχικό στόχο να συγκεντρώσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια, και τελικό στόχο τα 100 δισεκ.

Πηγή: skai.gr


hassapis-peter

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κόντρα ανάμεσα σε Ισραήλ-Αμερική και Γερμανία για τα ελληνικά κοιτάσματα.Ο Ομπάμα είναι εξοργισμένος με τους Γερμανούς γιατί δεν μας κουρεύουν το χρέος ώστε να συνεχίσουμε ομαλά.. Δεν θέλουν με τίποτα αλλαγή στρατοπέδου σε περίπτωση χρεοκοπίας. Από την άλλη η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να μπει στα πόδια τους. Ήδη έχει προβλήματα από την πτώση του πετρελαίου και το εμπάργκο.

Ανώνυμος είπε...

Η Ρωσία, παρά το όμόδοξον, ΠΟΤΕ δεν βοήθησε τους Ελληνες. ΜΗΝ περιμένετε ΤΙΠΟΤΕ από Ρωσία.
Η συμφωνία της Γιάλτας πάει πολύ πίσω στο χρόνο, φαίνεται.