Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Έκτακτο: Η Τουρκία έδωσε τον εναέριο χώρο της, η Ελλάδα όχι KOTEΣ!!! Άτακτη οπισθοχώρηση των ΔΕΙΛΩΝ στο αίτημα της Ρωσίας για τη διέλευση των ρωσικών αεροσκαφών. “Θα πάνε από αλλού” λέει το ΥΠΕΞ. Νέο πούλημα στον Πούτιν

presveis2_531_355


Αθήνα: Δεν τίθεται θέμα χρήσης του ελληνικού εναέριου χώρου από ρωσικά αεροσκάφη με προορισμό τη Συρία
Η Ρωσία δεν χρειάζεται πλέον το FIR Αθηνών για τη διέλευση των ρωσικών αεροσκαφών με προορισμό τη Συρία: Σύμφωνα με δήλωση του έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου Κωνσταντίνου Κούτρα που δημοσιεύεται στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, δεν
τίθεται πλέον θέμα άδειας πρόσβασης στον ελληνικό εναέριο χώρο, καθώς τα ρωσικά αεροσκάφη που μεταφέρουν που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, θα χρησιμοποιήσουν άλλη αεροπορική οδό στα ανατολικά της χώρας.
Ωστόσο σε ερώτηση του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik, ο Κωνσταντίνος Κούτρας δήλωσε πως η Αθήνα δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες: «Το μόνο που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε είναι πως λάβαμε ανάλογο αίτημα την Κυριακή και είναι υπό εξέταση. Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση», είπε σχολιάζοντας τις πληροφορίες πως η Ρωσία θα μπορούσε να αποφύγει τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Το περασμένο Σάββατο η Αθήνα έλαβε αίτημα από την αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα, προκειμένου να απαγορεύσει τη διέλευση των ρωσικών αεροσκαφών, κάτι που σύμφωνα με διπλωματική πηγή, οι ελληνικές αρχές το απέρριψαν.
Όπως δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο Α’ αναπληρωτής Επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Τζαμπάροφ η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιεί εναλλακτικές αεροπορικές διαδρομές για τη Συρία, εάν η Ελλάδα κλείνει τον εναέριο χώρο της για ρωσικά αεροσκάφη: «Το Ιράν και τα κράτη της Κεντρικής Ασίας μπορούν να παρέχουν ελεύθερη διέλευση στα ρωσικά αεροσκάφη προκειμένου να φτάσει στη Συρία η ανθρωπιστική βοήθεια», επεσήμανε.
rosika_aeroskafi
Νωρίτερα σήμερα τα ελληνικά ΜΜΕ δημοσίευσαν πως η Βουλγαρία τελικά αρνήθηκε στη Ρωσία την ελεύθερη διέλευση, οπότε και τα δύο ρωσικά αεροσκάφη που μεταφέρουν βοήθεια στη Συρία, θα παρακάμψουν τη βαλκάνια οδό, και θα πετάξουν πάνω από το Ιράν.
Νωρίτερα η υπηρεσιακή μαριονέτα που ακούει στο όνομα Γιάγκος(βλέπε δολοφονία Ηλιάκη)αντάλλαζε τρόπαια με τον αμερικανό πρέσβη.
Και μη χειρότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: