Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Οριστικά τζαμί η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη;

(Φωτ.: TRT DiYanet) 
Ακόμα μία προκλητική κίνηση έναντι της Ελλάδας φέρεται έτοιμος να κάνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sözcü που φέρει την υπογραφή της δημοσιογράφου Zeynep Gürcanlı υποστηρίζει ότι ο Τούρκος πρόεδρος διέταξε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί όπου κάθε Παρασκευή θα προσεύχεται ο ίδιος και αξιωματούχοι του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ)!
Στόχος του Ερντογάν, γράφει το δημοσίευμα, είναι η αύξηση των ψήφων του «ναι» στο επερχόμενο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.
Στο προεδρικό μέγαρο, γράφει η Gürcanlı, διεξάγεται σοβαρή συζήτηση για το εάν πρέπει η Αγία Σοφία να σταματήσει να είναι μουσείο και να ανοίξει ως τζαμί σε πλήρη λειτουργία για τους πιστούς.

Στιγμιότυπο από την ανάγνωση του Κορανιού στη διάρκεια του Ραμαζανιού (φωτ.: TRT DiYanet)
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει ότι η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε βάρος δύο γυναικών υπαλλήλων στο Βέλγιο και τη Γαλλία που απολύθηκαν από τις εργασίες τους επειδή αρνήθηκαν να βγάλουν τις ισλαμικές μαντίλες από το κεφάλι τους, αποτελεί την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισλάμ και του Χριστιανισμού στην Ευρώπη.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε τον πόλεμο μεταξύ του σταυρού και της ημισελήνου. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση» είπε ο Ερντογάν.
http://www.pontos-news.gr/article/161673/oristika-tzami-i-agia-sofia-stin-konstantinoypoli 
infognomonpolitics.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...