Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Θρίλερ: Τα «Γεράκια» θα χτυπήσουν τη Β.Κορέα – Εντολή να φύγουν 60.000 Ιάπωνες από τη Ν.Κορέα μετά τις νέες απειλές Κιμ

Ασχημα είναι τα νέα που έρχονται από το Λευκό Οίκο καθώς ο Ν.Τραμπ με τους συνεργάτες του αναλύουν όλα τα διαθέσιμα πολεμικά σενάρια που μπορούν να εφαρμοστούν στην Κορεατική. Για το λόγο αυτό και με τις ΗΠΑ να προκρίνουν την στρατιωτική λύση, η Ιαπωνία προχωρά στην εκκένωση 60.000 πολιτών της που διαμένουν στη Νότια Κορέα.
«Υπάρχει η πιθανότητα νέων προκλήσεων», δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε μετά τη συνάντηση που είχε χθες με αξιωματούχους του κυβερνητικού συνασπισμού.
«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να κάνουμε ότι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια του λαού μας»Υπάρχουν συνολικά περίπου 38.000 χιλιάδες Ιάπωνες μόνιμοι κάτοικοι στη Νότια Κορέα, καθώς και άλλοι 19 χιλιάδες που την επισκέπτονται ως τουρίστες.
«Εάν οι ΗΠΑ αποφάσιζαν να επιτεθούν στην Πιόνγιανγκ, η ιαπωνική κυβέρνηση θα ξεκινούσε την άμεση εκκένωση του πληθυσμού της», ανέφερε ιαπωνική πηγή.
Το Τόκιο σχεδιάζει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης τεσσάρων σταδίων που σχετίζεται με τη σοβαρότητα της κατάστασης: να αποθαρρύνει όλους όσοι σχεδιάζουν να επισκεφθούν ως τουρίστες τη Νότιο Κορέα, να παγώσει όλα τα ταξίδια προς τη Ν. Κορέα, να ζητήσει από τους Ιάπωνες υπηκόους να εγκαταλείψουν το νοτιοκορεατικό έδαφος και να τους παροτρύνει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Η Σεούλ συμφώνησε επίσης να παραχωρήσει στους Ιάπωνες υπηκόους πρόσβαση σε ασφαλείς ζώνες, όπως ορισμένοι σταθμοί μετρό, εκκλησίες και εμπορικά κέντρα, όπως υποστηρίζει ανώνυμη ιαπωνική πηγή.
Παράλληλα, το Ναυτικό της Ν.Κορέας προχώρησε στη διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά στην ανατολική ακτή της χώρας για να δείξει όπως είπε «την αποφασιστικότητα να τιμωρήσει τη Β.Κορέα.
Το Ναυτικό προχώρησε στην διεξαγωγή αντιαεροπορικών και αντιπλοικών ασκήσεων με τη συμμετοχή αρκετών πλοίων.
«Ελέγχουμε την ικανότητα μας για άμεση απάντηση εναντίον του εχθρού. Αν ο εχθρός μας προκαλέσει οπουδήποτε ή κάτω από το νερό, θα τους βυθίσουμε άμεσα και θα τους θάψουμε» είπε ο πλοίαρχος Choi Young-chan.
Η Β.Κορέα η οποία ετοιμάζεται για νέα εκτόξευση ICBM προχώρησε πριν λίγο σε νέες απειλές.
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι η τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε την Κυριακή ήταν ένα «δώρο» για τις ΗΠΑ, ενώ προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν και άλλα.
Ο Χαν Τάε Σονγκ, πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ στη Γενεύη, έκανε τις δηλώσεις αυτές στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, δύο ημέρες μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ.
«Τα μέτρα αυτοάμυνας που έλαβε η χώρα μου, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, ήταν ένα δώρο με παραλήπτη κανέναν άλλο εκτός από τις ΗΠΑ», τόνισε ο Χαν.
«Οι ΗΠΑ θα λάβουν και άλλα δώρα από τη χώρα μου για όσο καιρό βασίζονται στις ριψοκίνδυνες προκλήσεις και τις μάταιες απόπειρες να πιέσουν τη Βόρεια Κορέα», πρόσθεσε.
Tελος, ο  Βλαντιμίρ Πούτιν «σέρνει» Νότια Κορέα και Ιαπωνία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων απομονώνοντας τις ΗΠΑ.
Ο ρώσος πρόεδρος παίζει όλα τα χαρτιά του και υποδέχεται σήμερα τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας.
Μετά το ταξίδι του στην Κίνα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μεταβεί σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου, στο Βλαδιβοστόκ, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.
Σε λιγότερο από 300 χλμ βρίσκεται το κέντρο των πυρηνικών δοκιμών της Β. Κορέας όπου δοκιμάστηκε, πριν από δύο ημέρες, η ρίψη βόμβας υδρογόνου, βόμβας Η.
Εκεί ο Πούτιν θα υποδεχθεί τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, χώρες-συμμάχους των ΗΠΑ και άμεσα εμπλεκόμενες με τις απειλές της Πιονγιάνγκ.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στην Σύνοδο των BRICS έκανε μια σύγκιση με το Ιράκ: «Η χώρα καταστράφηκε, τον Σαντάμ Χουσεϊν τον κρέμασαν. Ολοι το θυμούνται, και η Βόρεια Κορέα επίσης», δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Τας.
«Οι κυρώσεις σε αυτή την περίπτωση είναι άχρηστες και αναποτελεσματικές. Στη Βόρεια Κορέα, οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να τρώνε χορτάρια αν δεν αισθάνονται ασφαλείς», πρόσθεσε.
Κατεπειγόντως, η Ρωσία έστειλε για τα προκαταρκτικά τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας, Nikolaï Patrouchev (πρώην επικεφαλής της FSB, των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών), ο οποίος ξεκίνησε την περιοδεία του από την Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας και αναμένεται να μεταβεί και στο Τόκιο.
Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά με τους δύο καλεσμένους του, πριν συναντηθούν στο Βλαδιβοστόκ.
Στις εικόνες η μεταφορά ICBM στο χώρα εκτόξευσης.


pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: