Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Roan Paul Institute: Θα επιβληθεί στρατιωτικός νόμος σε ΗΠΑ και διεθνώς λόγω κορωνοιού

Roan Paul Institute: Θα επιβληθεί στρατιωτικός νόμος σε ΗΠΑ και διεθνώς λόγω κορωνοιού

Δεν θα χρειαστούν πολλά για την κήρυξη του στρατιωτικού νόμου, την καθιέρωση εθνικού αποκλεισμού με τον αμερικανικό λαό να είναι τρομοκρατημένος άρα και χειραγωγημένος.
Σε μια ομολογουμένως ανατριχιαστική εκτίμηση προβαίνει το αμερικανικό Roan Paul Institute τονίζοντας ότι προσεχώς θα επιβληθεί στρατιωτικός νόμος σε πολλές χώρες λόγω του κορωνοιού.
Όχι δεν θα είναι μια δοκιμασία της δέσμευσής μας για βασική υγιεινή ή ετοιμότητα για καταστροφές ή για την ικανότητά μας ως έθνος να αντιμετωπίσουμε μια περίοδο κρίσης.
Στο όνομα της εθνικής ασφάλειας στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες και με πρόσχημα τον κορωνοιό θα ενεργοποιηθεί στρατιωτικός νόμος όπου η αστυνομία με μοντέλο δικτατορίας θα επιβάλλει τους νέους κανόνες στις κοινωνίες.
Δεν θα είναι ένα test για να διαπιστώσουμε εάν το Σύνταγμα θα μείνει αναλλοίωτο από μια εθνική κρίση και από μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Όποια και αν είναι η απειλή για το έθνος - είτε πρόκειται για κοινωνική εξέγερση, πυροβολισμούς στα σχολεία, εικαζόμενες πράξεις τρομοκρατίας ή για απειλή μιας παγκόσμιας πανδημίας στην περίπτωση του COVID-19 - η κυβέρνηση έχει την τάση να επιβάλλεται μέσω του αστυνομικού κράτους.
Αυτή η επιδημία του κορωνοϊού, η οποία προκάλεσε καταστοφή στην Κίνα και χάος στην Ιταλία με την καραντίνα απειλεί να φέρει στο προσκήνιο το αστυνομικό κράτος.
Εάν απαιτηθεί να ληφθούν σκληρά μέτρα π.χ. στις ΗΠΑ θα μπορούσε να επιβληθεί ένας ιδιότυπος στρατιωτικός νόμος με την εποπτεία της αστυνομίας που θα περιπολεί τους δρόμους καθορίζοντας σημεία ελέγχου ασφαλείας.
Επίσης τα μέσα ενημέρωσης θα πάψουν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες.
Θα πρόκειται για ένα σκηνικό ταινίας θρίλερ με την διαφορά ότι θα συμβαίνει στην πραγματικότητα.  
Η αμερικανική κυβέρνηση σε μια πανδημία του κορωνοιού θα δημιουργήσει ειδικά στρατόπεδα FEMA ώστε να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα κράτησης σε καραντίνα για τους πολίτες που έχουν νοσήσει.
Οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις θα μπορούν να συλλαμβάνουν τους ασθενείς στο πλαίσιο των ενεργοποιημένων σχεδίων για την απομόνωση οποιουδήποτε ύποπτου εάν έχει προσβληθεί από το COVID-19.
Ο στρατιωτικός νόμος ιστορικά καταδικάζεται από τις κοινωνίες, ωστόσο στην περίπτωση του Covid 19 η κυβέρνηση θα επικαλεστεί λόγους εθνικής ασφαλείας.
Έτσι θα ξεκινήσει το αστυνομικό κράτος στις ΗΠΑ.
Η επιδημία του κορωνοϊού μπορεί να προκαλεί ανησυχία για την υγεία, αλλά τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για να μετριάσει τον πανικό θα βρίσκονται στα όρια της δημοκρατίας.
Η επιβολή στρατιωτικού νόμου (χρησιμοποιώντας τις ένοπλες δυνάμεις για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων) ως απάντηση στην κρίση, μόνο ανησυχία προκαλεί
Δεν θα χρειαστούν πολλά για την κήρυξη του στρατιωτικού νόμου, την καθιέρωση εθνικού αποκλεισμού με τον αμερικανικό λαό να είναι τρομοκρατημένος άρα και χειραγωγημένος.
Αυτή η συνεχής υπονόμευση των κανόνων που προστατεύουν τις πολιτικές ελευθερίες έχει εκτεταμένες συνέπειες για έναν πληθυσμό που όχι μόνο έχει άγνοια για τα δικαιώματά του αλλά τείνει να θυσιάσει τις ελευθερίες του για φανταστικές υποσχέσεις ασφάλειας.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: