Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Απαντήσεις στον Χαρδαλιά ΙΙ

Πώς ορίζεται μια μπανανία; Όταν υφυπουργός δηλώνει ευθαρσώς ότι η κυβέρνηση αποφασίζει πότε εφαρμόζεται ο νόμος και πότε όχι
  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο
Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει διοριστεί από τον φιλελεύθερο Κυριάκο Μητσοτάκη υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Αποστολή κάθε στελέχους της εκτελεστικής εξουσίας είναι, μεταξύ άλλων, η μέριμνα για τη σύννομη λειτουργία του κράτους. Επειδή στην Ελλάδα -τύποις- έχουμε διάκριση εξουσιών, δεν μπορεί μια κυβέρνηση να αποφασίζει πότε ισχύει και πότε δεν ισχύει κάποιος νόμος. Μπορεί απλώς να εισηγηθεί στη νομοθετική εξουσία να τον αλλάξει όποτε αυτός ο νόμος κριθεί ξεπερασμένος ή επιδεχόμενος αλλαγών.
Στη χώρα μας όσο ίσχυαν οι περιορισμοί στη μετακίνηση των πολιτών ο Χαρδαλιάς έκανε τον… αδέκαστο. Και μόλις το ΚΚΕ έφτυσε τους πάντες κατάμουτρα (για να δικαιολογήσει στα μάτια των κορόιδων τα φράγκα που εισπράττει υποσχόμενο επανάσταση) και πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ο Χαρδαλιάς είπε το ανατριχιαστικό: «Επιλογή της κυβέρνησης να παραμείνει στον βασικό στόχο, που είναι ο περιορισμός της διασποράς του κορωνοϊού, και να μη μεγεθύνει το πρόβλημα που αναπόφευκτα θα συνέβαινε, αν αποφάσιζε να προχωρήσει δυναμικά στη διάλυση των συγκεντρώσεων χρησιμοποιώντας τις όποιες κατασταλτικές δυνάμεις. Κυβερνητική απόφαση ήταν να μη γίνει κάτι τέτοιο».
Αν είχαμε Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, θα έψαχνε το θέμα. Από πού κι ως πού μια κυβέρνηση καθιστά τις διωκτικές Αρχές ιδιοκτησία της και τις διατάζει να μην εφαρμοστεί ο νόμος; Πώς είναι δυνατόν να γίνεται κάτι τόσο εξόφθαλμα παράνομο και να μην έχουν καν υποβληθεί μηνύσεις; Αυτό το ερώτημα, αν έχουμε Δικαιοσύνη, δυστυχώς έχει απαντηθεί αρνητικά, πολλάκις, από την ίδια τη ζωή.
Υπενθυμίζεται δήλωση Χαρδαλιά στις 12 Απριλίου, όταν ιερείς τόλμησαν ο ένας να κοινωνήσει ένα κοριτσάκι στο Κουκάκι και ο άλλος (ο μητροπολίτης Κερκύρας) να τελέσει «παράνομη» λειτουργία: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου, και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».
Κοιτάξτε τώρα, που ανοίξατε ξανά τα μαγαζιά, να κόβετε όλες τις αποδείξεις για να πληρώσετε γερό ΦΠΑ. Το ΚΚΕ έχει ανάγκη την κρατική επιχορήγηση.
Διαβάστε επίσης: Απαντήσεις στον Χαρδαλιά

3 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Τραγελαφική μορφή ο εκ Βύρωνος ορμώμενος.Από τα αλώνια στα μεγάλα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου πάσης Ελλάδος.

Ανώνυμος είπε...

Το KKE θα έπρεπε να βάλει έναν δικό του άνθρωπο στην είσοδο της βουλής, και όλοι οι βουλευτές για να μπαίνουν στην βουλή θα πρέπει πρώτα να του ασπάζονται το αριστερό χέρι.Είναι βλέπετε το ιερό κόμμα, ουδείς επιτρέπεται να ενοχλήσει τα ιερά και τα όσια, τον μύθο, τον θρύλο, το αρχέτυπο της ελληνικής πολιτικής διανόησης. Να πως φαίνεται η απουσία της Δεξιάς στην Ελλάδα, δηλαδή η απουσία του Δεξιού Λόγου. Έτσι στην Ελλάδα , Εν αρχη ην ο αριστερός λόγος ...

Σωστά λοιπόν γράφει εδώ, ' Η ηγεσία της ΝΔ είναι ουσιαστικά από πολιτικής άποψης η φιλελεύθερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ' https://theodotus.blogspot.com/2014/09/blog-post.html#more

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ για όσους ξέρουν στοιχειωδώς Ιστορία είναι η Ιερή αγελάδα του πολιτικού συστήματος τουλάχιστον από την δεκαετία του 40 .Όταν ξεκίνησε ο εμφύλιος ενώ ανοητως συνελάμβανε η χωροφυλακή ανθρώπους που ήταν στο ΕΑΜ στην κατοχή διογκώνοντας έτσι το κράτος την δύναμη του ΚΚΕ από το 10 σε τουλάχιστον 30 τοις 100 το ίδιο το ΚΚΕ ήταν ελευθερο πλήρως και ο Ζαχαριάδης πήγε με αστυνομική συνοδεία σαν αρχηγός κόμματος στην Θεσσαλονίκη από την Αθήνα για την κηδεία του Ζευγου που δολοφονήθηκε και φυσικά ηρωοποιηθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες .Μετά τα Δεκεμβριανά το κράτος αμνηστευσε τα πολιτικά εγκλήματα δηλαδή τους ηθικούς αυτουργούς που ήταν στην ΚΕ του ΚΚΕ και συνελάμβανε και ακολούθως εκτελούσε κατά εκατοντάδες για ποινικά εγκλήματα τους Ελασιτες πολλοί εκ των οποίων στην επαρχία δεν είχαν πάρει καν μέρος στα Δεκεμβριανά .Έτσι διευκόλυνε και την έναρξη του εμφυλίου .Ακόμη πιο περίεργη είναι η στάση του ΚΚΕ που όταν ο Τίτο το 1948 έφυγε οριστικά από το Σοβιετικό στρατόπεδο τον Ιανουάριο του 1949 στην Ε Ολομέλεια το ΚΚΕ δεσμεύτηκε επισήμως ότι θα παραχωρούσε την Μακεδονία και Θράκη στην Γιουγκοσλαβία δηλαδή σε χώρα που θα συνδεόταν εκ των πραγμάτων με το ΝΑΤΟ όπως και υπέγραψε η Γιουγκοσλαβία όχι βέβαια ένταξη αλλά σύνδεση με το ΝΑΤΟ .Για την μονιμοποίηση του ΚΚΕ ως τοτέμ της ελληνικής πολιτικής σκηνης συνεργάστηκαν επί δεκαετίες όλοι οι εκπρόσωποι της Δεξιάς καθώς και του Κέντρου . Άλλωστε το ΚΚΕ που ως την Κατοχή ήταν αμελητέο φτιάχτηκε ουσιαστικά ως δύναμη από την Μεγάλη Βρετανία ακριβώς αφενός για την έναρξη και διεξαγωγή του εμφυλίου και αφετέρου για μόνιμη αμφισβήτηση του βορειοελλαδικου χώρου .ΑΜ