Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ισλαμιστικό show στην Αγιά Σοφιά ετοιμάζει ο Ερντογάν και ο γαμπρός του δείχνει τουρκικό drone να «πετάει» στον Έβρο


Ημέρα προκλήσεως του Ελληνισμού από την Τουρκία θα είναι η σημερινή καθώς είναι η «μαύρη» επέτειος της Άλωσης της Πόλης το 1453.
Σήμερα οι Τούρκοι έχουν στήσει ένα εθνικιστικό παραληρηματικό σόου έξω από την Αγία Σοφία, ενώ δεν αποκλείεται να διαβαστεί και μουσουλμανική προσευχή.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν η προσευχή θα γίνει μέσα στην Αγιά Σοφιά ή έξω, όπου έχει στηθεί ένας προτζέκτορας με αφορμή τους σημερινούς εορτασμούς για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Το βέβαιο είναι, ότι πρόκειται για μία άκρως προκλητική κίνηση του Ερντογάν, καθώς συμπεριλαμβάνει την Αγιά Σοφιά στα τζαμιά, αγνοώντας –για άλλη μία φορά τον διεθνώς αναγνωρισμένο χαρακτήρα του ιστορικού αυτού χώρου (σ.σ. από την UNESCO) ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, στις 21.30 (σ.σ. ώρες Ελλάδας και Τουρκίας είναι ίδιες), θα προβληθούν εικόνες από drone –επεξεργασμένες με ειδικά εφέ- που θα δείχνουν την πορεία του Μωάμεθ Β’ του Πορθητή (Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ, ο κατακτητής της Κωνσταντινούπολης) και την “άφιξη” του στην Αγιά Σοφιά. Προφανώς, η προβολή θα γίνει στο “τείχος” που έχει ήδη στηθεί γύρω από την Αγιά Σοφιά από νωρίς το πρωί…

Εκεί, θα διαβαστεί και η προσευχή της νίκης: πρόκειται για το 48ο κεφάλαιο (σούρα) από το Κοράνι.
Αποτελείται από 29 στίχους, που αναφέρονται στην Συνθήκη του Hudaybiyyah, η οποία επετεύχθη από τον προφήτη Μωάμεθ, και πρόκειται για μία νίκη, έναν θρίαμβο.
Στη συνέχεια, γίνονται αναφορές και σε αρετές της μουσουλμανικής κοινότητας.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι παρών μέσω… βίντεο, ενώ θα ακολουθήσει η προβολή ενός χάρτη στον προτζέκτορα που–όπως προαναφέραμε έχει στηθεί έξω από την Αγιά Σοφιά, και θα δείχνει την κατάκτηση της Πόλης.
Πάντως, νωρίτερα, ο Διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς, είχε δηλώσει ότι δεν θα κάνει την Παρασκευή την μουσουλμανική προσευχή στην πλατεία του Σουλταναχμέτ ανάμεσα από την Αγία Σοφία και το Μπλέ Τζαμί (Τέμενος Σουλταναχμέτ), αλλά στο τέμενος Φάτιχ στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Αλί Ερμπάς δεν αιτιολόγησε την απόφασή του, αλλά πρόσθεσε ότι «ίσως θα πραγματοποιήσουμε την προσευχή της Παρασκευής στην πλατεία και τον προαύλιο χώρο του Τεμένους Σουλταναχμέτ τις επόμενες εβδομάδες ή αργότερα».
Ο Αλί Ερμπάς ήταν εκείνος που, όπως είχε δηλώσει πριν από δύο ημέρες, σκέφτηκε να κάνει την πρώτη προσευχή μετά την επαναλειτουργία των τζαμιών την 29η Μαΐου στην πλατεία ανάμεσα από την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί.
Μάλιστα είχε πει σε διαδικτυακή συνέντευξή του ότι «την 29η Μαΐου, που συμβολίζει την κατάκτηση, με το θέλημα του Θεού θα κατακτήσουμε εκείνα τα μουσουλμανικά τεμένη που είναι τα σύμβολα της κατάκτησης», αναφερόμενος στην επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς την 29η Μαΐου 1453 που εορτάζεται ως ημέρα «Κατάκτησης» (Φάτιχ) για τους Τούρκους.
Με τις δηλώσεις του είχε τροφοδοτήσει τα σενάρια περί μετατροπής του Μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, όπως έχει κάνει με επανειλημμένες δηλώσεις του από το 2016 ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν.
Συναυλίες, τοξοβόλοι και βραβεία ποίησης
Οι εκδηλώσεις για την 567η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης θα αρχίσουν στις 11.30, όταν τουρκικά σκάφη θα βρεθούν στον Βόσπορο και θα «περάσουν» από την προεδρική κατοικία.
Στις 18.00, μπροστά από το Τοπ Καπί θα γίνει η ανάγνωση του Κορανίου και θα ακολουθήσουν παράσταση με ξίφη και συναυλία της μπάντας του τουρκικού στρατού.
Μία ώρα αργότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίδειξη τοξοβολίας και απονομή βραβείων για τον διαγωνισμό ποίησης που “έτρεχε” όλο αυτό το διάστημα με θέμα την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Στις 20.53, ο “σουλτάνος” θα κάνει την πρώτη του… μεγαλειώδη εμφάνιση μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως θα συμβεί και περίπου μισή ώρα μετά, στην Αγιά Σοφιά.
Το… show θα ολοκληρωθεί με ρίψη πυροτεχνημάτων.
Την ίδια στιγμή ο μικρότερος γαμπρός του Ερντογάν, ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, ο «εθνικός κατασκευαστής» των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας, ανήρτησε στο twitter φωτογραφία με τη διαδρομή ενός drone στους αιθέρες κοντά στα τουρκο-ελληνικά σύνορα, στην οποία δόθηκε το κωδικό όνομα «1453 ΤΒ2» για να… τιμήσει την επέτειο της 29ης Μαΐου.
Στο μήνυμά του ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ κάνει ειδική μνεία στα τεχνολογικά επιτεύγματα του Μωάμεθ του Πορθητή την εποχή που κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη:
«Πρωτοπόρος για την εποχή του, κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη σε ηλικία 21 ετών, μέσω της τεχνολογίας.

Σήμερα, η νέα γενιά ακολουθεί πιστά το μονοπάτι που χάραξε ο Πορθητής, αναπτύσσοντας την επιστήμη και την τεχνολογία».


πηγη

national-pride

AYTA TA ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ -Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ- ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑΣ. 
ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΑΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΟΥ. 
ΤΟΝ ΛΑΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΣΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΝΑ ΤΡΩΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙ, ΤΑ ΞΥΛΟΚΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ. 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aς διαφωνήσω με τον φίλο μου τον Αμέθυστο .Δεν είναι έτσι τα πράγματα .Η Αναγέννηση δεν έχει καμία σχέση με την φραγκοφλαμανδικη κατάκτηση του 1204 .Είναι μάλιστα εκδήλωση ανεξαρτησίας η πρώτη ιστορικά έναντι του φραγκισμου του φίλου και αδελφού πολιτισμένου Ιταλικού λαού και που έδειξε ότι παρά τους αιώνες υποδούλωσης του λατινικού κόσμου στον φραγκισμο το ελληνικό πνεύμα του αυθεντικά σοφού και ωραίου είναι αθάνατο .Οι Ρωμιοί και όχι Έλληνες ούτε φυσικά Ρωμαίοι αφού δεν θέλουν να λέγονται Έλληνες δεν θα τους κάνουμε με το ζόρι που αποδοκιμάζουν την Αναγέννηση δήθεν για θρησκευτικούς λόγους αυτοί είναι που αγάπησαν τους Τούρκους δουλοκτητες και όχι ακριβώς οι Έλληνες οι οποίοι ουδέποτε δέχτηκαν την Τουρκοκρατία και αρχής γενομένης από το 1463 κάναν διαρκώς εξεγέρσεις οι οποίες διατήρησαν την κάτω του Αξιού ποταμού Ελλάδα σε μια εν τοις πραγμασι ημιαυτονομια που αποδείχτηκε σωτηρια για τη. διατήρηση του Ορθοδόξου δόγματος .Οι Ρωμιοί τουρκεψαν οι Έλληνες σε Ελλάδα Πόντο και Ιωνία έμειναν χριστιανοί .Αυτό ο Ρωμανίδης και οι επίγονοι του ουδέποτε το χωνεψσν ότι δηλαδή οι πάντοτε ελευθεροφρονες και σχετικά δυτικιζοντες τον τρόπο σκέψης Έλληνες έμειναν Ορθόδοξοι ενώ οι Ρωμιοί ανατολικιζοντες και πάντοτε εχθρικοί στην ελευθερία στην μέγιστη πλειοψηφία τουρκεψαν . Αυτοί που σήμερα επιζητούν την ένωση με τον Πάπα είναι οι αειποτε εχθρικοί προς το αρχαίο πνεύμα αλλά και προς την Αναγέννηση Φαναριώτες .Δεν είναι φιλοδυτικοι ως προς την μενταλιτε αντίθετα είναι Ασιανοι πέρα για πέρα .Ο Κοσμάς Αιτωλός για όσους καταλαβαίνουν έχει μια σχέση και με τον Κατσαντώνη και με την Αναγέννηση .Οι Φαναριώτες καί οι φαινομενικά αντίθετοι τους Ρωμανιδιστες στην συζήτηση Σόλωνα Κροίσου θα έπαιρναν το μέρος του Κροίσου .ΑΜ

Νίκος Κ. είπε...

"Νά καὶ κάτι ποὺ ἔκαναν οἱ Δυτικοί, γιὰ νὰ ἀποτιναχτεῖ ὁ ὀθωμανικὸς ζυγός: Ἔγραψαν μουσικὴ γιὰ τὴν Ἅλωση.

https://www.youtube.com/watch?v=ky9ovtBLAFw&feature=emb_logo

Μπορεῖ νὰ κατέλαβαν μὲ τὰ κανόνια καὶ τὰ τουφέκια τους ὁλόκληρο τὸν Πλανήτη ἀπὸ τὸ 1500 καὶ μέσα σὲ λίγες δεκαετίες, κι ἔπειτα κατάφεραν νὰ τὸν κράτησαν δικό τους ἕως τὸ 1940. Ἀλλὰ νὰ ἀπελευθερώσουν τὴν Κωνσταντινούπολη ἀπὸ τὴν κυριαρχία τοῦ Ἰσλὰμ δὲν τὸ μποροῦσαν, ἦταν «τεχνικὰ ἀδύνατο», οὔτε σκέψη! Ἄλλωστε, ἦταν προτιμότεροι οἱ Τοῦρκοι στὴ θέση τῶν Βυζαντινῶν. Οἱ Ἕλληνες ἦταν πρώτη δύναμη γιὰ 800 χρόνια στὴν εὐρωπαϊκὴ ἤπειρο. Νὰ τοὺς ξανάδιναν οἱ Δυτικοὶ «τὸ κλειδὶ τῆς Ρωμανίας», ὅλης τῆς Εὐρώπης; Καθαρὴ τρέλλα, τὸ ἀπέδειξε τὸ 1261 ὅτι μιὰ φραγκικὴ Πόλη ἀργὰ ἢ γρήγορα θὰ γινόταν ἑλληνική. Εὐτυχῶς ποὺ συνέβη τὸ 1204, ἡ πισώπλατη μαχαιριὰ μὲ τὴ βοήθεια καὶ ἑνὸς στραβοπατήματος τῶν Ρωμιῶν. Πόσο σανὸ ἔχουν φάει οἱ νεότεροι Ἕλληνες γιὰ τὰ ἀγαπημένα ἑλληνοδυτικὰ ἀδέρφια τους (τόσο, ποὺ οἱ νεότεροι αὐτοὶ Ἕλληνες βλέπουν τὸ Βυζάντιο σὰν Δυτικοί, μεσαιωνικοὶ ἢ νεότεροι), δὲν τὸ χωρᾶνε νὰ τὸ περιγράψουν ὅλες οἱ βιβλιοθῆκες τῆς Δύσης, καὶ δὲν χωρᾶ σὲ ὅλους τοὺς στάβλους τῆς Δύσης."
(πηγή: https://chronographiae.wordpress.com/)

amethystos είπε...

Υπάρχει ένας σοβαρός μύθος γύρω από τήν Αναγέννηση τών γραμμάτων καί τών τεχνών.Ο Πετράρχης γιά παράδειγμα, από τούς Πατριάρχες τής Αναγεννήσεως είχε γιά δάσκαλό του τόν Βαρλαάμ. Ο Πίκο ντελλα Μιράντολα, εμβληματική μορφή τής Φλωρεντίας τού Φικίνο, στηριζόταν στήν Καμπάλα. Αλλά καί η Φλωρεντία κατακτήθηκε νωρίς από τούς Φράγκους. Υπάρχει μιά εργασία γιά τό θέμα. Αργότερα θά τήν ψάξω.

Ανώνυμος είπε...

Την μια σχέση του Κοσμά του Αιτωλού με την Αναγέννηση μπορείς να μας την δείξεις λίγο;

χαλαρωσε είπε...

Οι ευρωπαιοι γοητευτικαν απο την Καμπαλα και τον αποκρυφισμο. Το 1460 περιπου ο Μαρσιλιο Φιτσινο παπικος ιερεας αρχισε να διδασκει και να μελετα αποκρυφιστικα κειμενα διδασκοντας την μαγεια ως επιστημονικη γνωση. Ο μαθητης του Τζιοβανι Πικο ντελα Μιραντολα συνδιασε την Καμπαλα με την αιγυπτιακη μαγεια. Απο τοτε ξεκινα η Αναγεννηση η οποια ειναι κυριολεκτικα η εντατικη ενασχοληση με την Καμπαλα. Ολοι οι μετεπειτα επιστημονες της ευρωπης, Νευτων, Παρακελσος, Λαιμπνιτς, Λοκ, Ροτσω κ.α. την μελετησαν. Ετσι δηλητηριαστηκε η ευρωπαικη σκεψη ετι και οδηγησε στην ξυριαρχια των καμπαλιστων σιωνιστων. Αυτοι που φεραν και τη γαλλικη επανασταση. Στην απαντηση ποτ σε ειχα δωσει φιλε ΑΜ για την Γαλλικη Επανασταση, στα ανεφερα αυτα αλλα δεν τα εδωσες σημασια επιμενωντας σε μια καθαρα ιστορικη ερμηνεια των γεγονοτων με τα αποτελεσματα τους. Πολλα πνευματα εισι.
Αυτα που λεει ο αμεθυστος ειναι ολοσωστα. Η αναγεννηση ειναι μια σπουδαια μτθολογια που στηριζει ολες τις μεσρι σημερα μυθολογιες. Μακραν του αληθους και εντος της μαγειας. Η απομαγευση σαν ορος σε πειραζει ΑΜ αλλα οτι εφερε η μαγεια, ονομα και πραγμα, της αναγεννησης το απομαγευει η μετανεωτερικοτητα. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗς ΙΔΙΑς ΑΚΡΙΒΨς ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Σε συγκινει, ο ενας ορος δηλαδη η μαγεια, Ως ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑς κ.α. αλλα ο αλλος ορος η απομαγευση, που ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα σε πειραζει. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΦΙΛΕ.

χαλαρωσε είπε...

Η Αναγεννηση ειναι μια ιδιαιτερη συλληψη του εβραικου μυστικισμου, δια της καμπαλα, απο την χριστιανικη συνειδηση. Οι μεθοδοι ερμηνειας που επεξεργαστηκαν οι χριστιανοι καμπαλιστες και η κατανοηση των Γραφών και των Χριστιανικων δογματων ειχαν σημαντικη επιρροη σε πολλους Ευρωπαίους μυστικιστες και θρησκευτικους στοχαστες. Τον 16 αιωνα οι χριστιανοι καμπαλιστες αρχισαν να συνδιαζουν καμπαλα με αλχημεια, αστρολογια και μαγεια. Ετσι απομακρυνονται σιγα σιγα απο τους στοχους των πρωτων χριστιανων καμπαλιστων της αναγεννησης. Αυτοι οδηγηθηκαν στην μασονικη θεοσοφια και στον καμπαλιστικο αποκρυφισμο. Αυτοι αποσυνεδεσαν εν μερει και την καμπαλα απο τις εβραικες της ριζες. Αυτα βοηθησαν τα μεγιστα στην δημιουργια μιας νεας επιστημονικης προοπτικης
καοως και στην αναγεννηση του αποκρυφισμου στην ευρωπη.

Ανώνυμος είπε...

Μια τελευταία κουβέντα και από εμένα μια που υπάρχει καλή θέληση από όλους παρά τις διαφωνίες .Δεν υπάρχει τίποτα το εβραϊκό ούτε στην Αναγέννηση ούτε στα γεγονότα της Γαλλικής επανάστασης .Τόσο η τέχνη της Αναγέννησης καθαρά αρχαιοελληνικής επιρροής ούτε βορειοευρωπαικης όπως οι γοτθικοι ναοί ούτε ανεικονικη όπως οι εβραϊκές χαβρες όσο και τα αιτήματα των ευρωπαϊκών επαναστάσεων από της ολλανδικής του 1570 έως την γαλλική της κομμούνας του 1870 όλες μα όλες είχαν σαν πυρήνα την ελληνική αντίληψη του πολίτη και όχι την μεταφυσική του Εβραίου της Τορα .Μην αρνουμαστε επειδή έτσι διαβάσαμε σε κάποια blogs τον Θεοδοτο συγκεκριμένα την επιρροή που άσκησε ο δικός μας πολιτισμός καθώς και η ελληνική πολιτική σκέψη σε όλο τον κόσμο .Τι σόι αντισιωνισμος είναι αυτός που χαρίζει στους Εβραίους την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό ενώ κατά γενική ομολογία είναι και τα δύο καρποί της Αρχαίας Ελλάδας δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω .Η μόνη προσφορά των Εβραίων στην ανθρωπότητα είναι η Παλαιά Διαθήκη και αυτή μόνο στο θρησκευτικό της κομμάτι .Από εκεί και πέρα ακόμη και αξιόλογοι Εβραίοι διανοητές στην νεώτερη εποχή κατά δική τους ομολογία δούλεψαν με ελληνικά καύσιμα .Το ίδιο και οι διανοητές αλλά και θετικοί επιστήμονες όλων των εθνών .Όλα τα πράγματα σε αυτό τον πλανήτη έχουν ΕΛΛΗΝΙΚΉ ρίζα .Αυτό δεν το χωνεύουν πολλοί πονηροί και με πονηρό τρόπο ζητάνε από εμάς τους Έλληνες να αρνηθούμε στο όνομα μάλιστα της Ελλάδας όλη την ελληνική επιρροή σε σημαντικότατα ρεύματα και γεγονότα .ΑΜ

amethystos είπε...

Τί δουλειά έχει ο Θεόδοτος βρέ φίλε; Δέν έχουν μεταφυσική οι Εβραίοι. Καί η Αναγέννηση αντιπροσωπεύει ακριβώς μιά Ελλάδα χωρίς μεταφυσική, όπως είναι καί σήμερα η Ελλάδα. Γίνεται Ελλάδα χωρίς μεταφυσική, όπως προσπάθησαν νά τήν κακοποιήσουν ο Γιανναράς καί ο Ράμφος;

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει μπρε Αμεθυστε . Μη θυμωνεις . Τωρα δα ηπια κατι ουζα με Ποντιους γνωστους μου ισχυρογνωμονες και διαφωνησαμε για τον ρολο του Μεταξα στο κοινωνικο κρατος . Επειδη ειμαι αισθητα μικροτερος στην ηλικια εβαλα μετανοια και κρατησα τις αποψεις μου για τον εαυτο μου . Αλλα επειδη ολοι εδω ειμαστε ειτε συνομηλικοι γυρω στα 50 ειτε και μικροτεροι ας μου επιτραπει μια καποια ισχυρογνωμοσυνη . Λοιπον . Και βεβαια εχει μια καποια σχεση ο Θεοδοτος Με προσχημα τις διονυσιακες εορτες εχει βγαλει την ιδια την ιδεα της Δημοκρατιας ιουδαικη ενω ειναι περα για περα Ελληνικη . Ας χαρισουμε λοιπον στους Εβραιους την Δημοκρατια το Θεατρο που και αυτο απο τις διονυσιακες τελετες ξεκινησε ας χαρισουμε στους Εβραιους τα αγαλματα του Μιχαηλ Αγγελου ενω ειναι καθαρα ελληνικης τεχνοτροπιας ας τους χαρισουμε τις ιδεες του Μοντεσκιε ενω ειιναι Αριστοτελικης προελευσης ας χαρισουμε στους Εβραιους την κομμουνιστικη ουτοπια οχι της Ρωσιας αλλα αυτης της Παρισινης κομμουνας ενω κατα ομολογια ακομη και των εχθρων τους βασταει καπως απο την Πλατωνικη Πολιτεια ας χαρισουμε στους Εβραιους το Αμερικανικο Συνταγμα πρωτο στον κοσμο που δεν αναγνωριζε καμια ευγενεια αιματος ενω βασταει απευθειας απο τις μεταρυθμισεις της Αθηναικης Πολιτειας ας χαρισουμε στους Εβραιους τις ζωγραφιες των Ραφαηλ Μποτιτσελι και Ντα Βιντσι ενω ειναι καθαρα Ελληνιστικης προελευσης ας τους χαρισουμε και τον Ανταμ Σμιθ που ειναι προελευσης Αριστοτελη και Ξενοφωντα ας τους τα χαρισουμε τελος παντων ολα . Να δουμε τι θα μας μεινει . Εγω δεν ειμαι τοσο γενναιοδωρος . Δεν χαριζω τιποτα το Ελληνικο σε κανεναν . Ουτε το Βυζαντιο που το χαριζουν οι αρχαιοθρησκοι δεν ξερω σε ποιους ουτε την νεωτερικοτητα ουτε τιποτα . Αυτα με εκτιμηση σε απαντες κατα την γνωμη του Βολταιρου που και αυτη ειναι απωτερης Ελληνικης προελευσης . ΑΜ

amethystos είπε...

Καλά μπρέ φίλε, μόλις μιλούσα μέ ένα φίλο καί μού είπε, άιντε θά πιώ ένα ουζάκι στήν υγειά σου. Η Ελλάδα είναι η χώρα τής μεταφυσικής, τού υπεραισθητού. Σήμερα ούτε πού καταλαβαίνουμε τί είναι. Γι' αυτό λέω τί δουλειά έχει ο Θεόδοτος. Ο οποίος είναι αξιος καί σεβαστός στό είδος του αλλά η Ελληνική καί Βυζαντινή κληρονομιά, η αιώνια δόξα μας, είναι αλλού. Νά καί κάτι ωραίο πού ακούσαμε χθές. Οι αρχιτέκτονες τής Αγιά-Σοφιάς ήταν μαθητές τής νεοπλατωνικής σχολής τής Αλεξάνδρειας.
Ετσι γιά πρόσθεση. Τό υπεραισθητό είναι τό θείο στοιχείο μέσα στόν άνθρωπο, ο νούς. Καί τόν αγνοούμε μεριμνώντας περί πολλών.