Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Η αρπαγή ελληνικής γης από την Τουρκία

Η δειλή πολιτική του κατευνασμού που ακολουθεί η κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα της εκλογής της, ανεχόμενη το βίαιο εποικισμό της Ελλάδας στα πλαίσια του μεταναστευτικού – υβριδικού πολέμου της Τουρκίας εναντίον μας, επί πλέον τις καινούργιες πτήσεις των τουρκικών πολεμικών αεροπλάνων επάνω από τον Έβρο και τη νότια Κρήτη, καθώς επίσης η ανοχή της  όσον αφορά την «κατάληψη» ελληνικής ΑΟΖ με τη συμφωνία της Λιβύης, τα εχθρικά εγχειρήματα της  Τουρκίας στην Κύπρο, στο Αιγαίο και τώρα στον Έβρο, όπου δημιουργεί «γέφυρα» προς την Ελλάδα είτε για την προώθηση παράνομων μεταναστών, είτε τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, καταλαμβάνοντας ελληνικό έδαφος, οδηγεί την πατρίδα μας σε επικίνδυνες περιπέτειες – ενώ ο τρόπος που προσπαθεί να καλύψει τις αποτυχίες της, χαρακτηρίζοντας ακροδεξιούς όποιους τις επισημαίνουν, είναι τουλάχιστον εξοργιστικός. Στην ουσία δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να προσπαθεί να καλύψει τις τεράστιες αποτυχίες της στην οικονομία που θα φανούν πολύ σύντομα, έχοντας ξεκινήσει ήδη από το τέταρτο τρίμηνο του 2019, στο μεταναστευτικό και στα εθνικά, με την επικοινωνιακή της πολιτική – εκμεταλλευόμενη τη δήθεν «πανδημία», σε συνδυασμό με τα χρήματα που μοιράζει σε διατεταγμένα ΜΜΕ για να χειραγωγεί τους Έλληνες, τους οποίους θεωρεί μάζα και ανόητο όχλο. Η πραγματικότητα όμως, αδύνατον  να παραμείνει κρυφή για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι το ότι παραδίδει καθημερινά εθνική κυριαρχία – οικονομικά στους Γερμανούς και εθνικά στους Τούρκους.

Επικαιρότητα

Πριν από λίγες εβδομάδες, στο νότιο Έβρο και στη θέση Μελισσοκομείο στις Φερές, εισέβαλλαν τουρκικές στρατιωτικές-αστυνομικές δυνάμεις, εκμεταλλευόμενες την υποχώρηση της στάθμης του νερού λόγω καλοκαιρινής περιόδου και τη μετακίνηση της κοίτης – στήνοντας μία σκηνή σε μία περιοχή που ανήκει στην Ελλάδα αρνούμενες στη συνέχεια να αποχωρήσουν. Στο θέμα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η αγγλική εφημερίδα Sun, με τίτλο «Τουρκικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Ελλάδα και καταλαμβάνουν ένα μικρό μέρος γης στα διαφιλονικούμενα σύνορα» (πηγή).
Ο υπουργός εξωτερικών τώρα της Ελλάδας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στις 20 Μαΐου, υποβάθμισε το θέμα, λέγοντας τα εξής: «Δεν μου αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δυο χώρες, οι οποίες είναι σύμμαχοι. Αυτά τα πράγματα λύνονται χωρίς να γραφεί ούτε μονόστηλο σε εφημερίδα. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή όλα αυτά τα πράγματα, να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα» (πηγή). Όταν έγινε τώρα γνωστό το θέμα, το οποίο είναι αρκετά επικίνδυνο για την Ελλάδα από στρατιωτικής πλευράς, το γραφείο τύπου του υπουργείου δήλωσε τα εξής:
«Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα. …Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών και με βάση την καταγραφή των συμβάντων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά από σειρά επαφών όλες τις προηγούμενες ημέρες, προέβη και σε ρηματική διακοίνωση προς τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, σχετικά με την πρόσφατη κίνηση περιορισμένου αριθμού Τούρκων πολιτών και στρατιωτικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν μετρήσεις στην περιοχή των Φερών…. το μόνο ερώτημα που παραμένει είναι εάν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τα fake news του κ. Βελόπουλου και των ακροδεξιών sites» (πηγή).
Εν τούτοις, τα δήθεν «fake news» από ιστοσελίδες που όταν υπερασπίζονται την Ελλάδα θεωρούνται αυτόματα από τη ακραία νεοφιλελεύθερη  κυβέρνηση «ακροδεξιά», δεν ήταν τα μοναδικά – αφού επιβεβαιώθηκαν από τον πρώην υπουργό εξωτερικών, ο οποίος έγραψε τα εξής σε ανάρτηση του:
«Είναι ενδοτικοί, άσχετοι και επικίνδυνοι. Και αυτό έχει μεγάλο κόστος για τη Χώρα, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της. Μπήκαν οι Τούρκοι στην ΑΟΖ και την Αιγιαλίτιδα ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κυβέρνηση της ΝΔ, δια των Υπουργών των Εξωτερικών και της Άμυνας, χασκογελούσε λέγοντας ότι οι Τούρκοι πήγαν σε περιοχές που «έχει λάσπη» και όχι αέριο.
Έκαναν τα τουρκικά αεροπλάνα μετά από δεκαετίες υπερπτήσεις πάνω από την ηπειρωτική Ελλάδα, ιδιαίτερα στον Έβρο, και σε μεγάλα ελληνικά νησιά, η Κυβέρνηση και πάλι χασκογελούσε. Ο Υπουργός Άμυνας δήλωνε ότι αυτό συνέβη «οριακά». Κάλεσα την κυβέρνηση τότε να ορίσει επιτέλους τις κόκκινες γραμμές της και κώφευε.
Έφτιαξε η Τουρκία παράνομη ΑΟΖ με τη Λιβύη και η Ελληνική πλευρά απάντησε με την μη άσκηση των δικαιωμάτων που της διασφαλίζει το Δίκαιο των Θαλασσών. Κατέλαβαν οι Τούρκοι 16 στρέμματα ελληνικού εδάφους στον Έβρο. Τοποθέτησαν πάνω του Τουρκική Σημαία και 36 στρατιωτικούς. Έφτιαξαν σκηνές για εγκατάσταση και πάλι ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι πρόκειται για λίγα μέτρα λάσπης που δεν αξίζουν τον κόπο για να διακινδυνεύσει επεισόδιο» (πηγή).
Ακόμη λοιπόν και ο πολιτικός που ξεπούλησε το όνομα της Μακεδονίας, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της Γερμανίας (πηγή), δεν επιβεβαίωσε μόνο την είδηση, αλλά κατηγόρησε επί πλέον την κυβέρνηση για προδοτική συμπεριφορά – καθώς επίσης για ασχετοσύνη, όπως διαπιστώνεται καθημερινά στα θέματα της οικονομίας.
Προφανώς η δειλή πολιτική του κατευνασμού που ακολουθεί η κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα της εκλογής της, ανεχόμενη το βίαιο εποικισμό της Ελλάδας στα πλαίσια του μεταναστευτικού – υβριδικού πολέμου της Τουρκίας εναντίον μας, επί πλέον τις καινούργιες πτήσεις των τουρκικών πολεμικών αεροπλάνων επάνω από τον Έβρο και τη νότια Κρήτη, καθώς επίσης η ανοχή της  όσον αφορά την «κατάληψη» ελληνικής ΑΟΖ με τη συμφωνία της Λιβύης, τα εχθρικά εγχειρήματα της  στην Κύπρο, στο Αιγαίο και τώρα στον Έβρο, όπου δημιουργεί «γέφυρα» προς την Ελλάδα είτε για την προώθηση παράνομων μεταναστών, είτε τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, καταλαμβάνοντας ελληνικό έδαφος, οδηγεί την πατρίδα μας σε επικίνδυνες περιπέτειες – ενώ ο τρόπος που προσπαθεί να καλύψει τις αποτυχίες της, χαρακτηρίζοντας ακροδεξιούς όποιους τις επισημαίνουν, είναι τουλάχιστον εξοργιστικός.
Στην ουσία δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να προσπαθεί να καλύψει τις τεράστιες αποτυχίες της στην οικονομία που θα φανούν πολύ σύντομα, έχοντας ξεκινήσει ήδη από το τέταρτο τρίμηνο του 2019, στο μεταναστευτικό και στα εθνικά με την επικοινωνιακή της πολιτική – εκμεταλλευόμενη τη δήθεν «πανδημία», σε συνδυασμό με τα χρήματα που μοιράζει σε διατεταγμένα ΜΜΕ για να χειραγωγεί τους Έλληνες, τους οποίους θεωρεί μάζα και ανόητο όχλο. Η πραγματικότητα όμως, αδύνατον  να παραμείνει κρυφή για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι το ότι παραδίδει καθημερινά εθνική κυριαρχία – οικονομικά στους Γερμανούς και εθνικά στους Τούρκους.
Βασίλης Βιλιάρδος23 Μαΐου 2020

3 σχόλια:

Νίκος Κ. είπε...

Ο Κώστας Μητσοτάκης όρισε τον 25ο μεσημβρινό σαν όριο της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο όχι ο Ερντογάν!
https://zcode-gr.blogspot.com/2020/03/blog-post_8.html

χαλαρωσε είπε...

Προφανώς η δειλή πολιτική του κατευνασμού που ακολουθεί η κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα της εκλογής της...

ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΕΙΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΛΕΟΣ.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ. ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΑΤΟΧΗ.

ΕΧΕΙ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

ΑΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗς ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

ΛΙΓΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ, ΛΙΓΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ PSI ΑΝΤΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΒΛΕΠΑΜΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ, ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΝΗ Κ.Τ.Λ. ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ. ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΤΑΝ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΙΣΟΥΝ. ΜΕ ΤΙΣ ΑΒΡΟΦΡΟΣΥΝΕΣ ΤΟΥ ΒΙΛΙΑΡΔΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

amethystos είπε...

Δέν παρουσιάζεται σάν σωτήρας ο Βιλιάρδος.Εξηγεί καί ελέγχει τήν οικονομική κατάσταση καί μένει καί αυτός έκθαμβος μέ τίς δυνατότητες τών Ελλήνων νά ψηφίζουν αυτούς πού θά τούς καταστρέψουν. Δέν αποφεύγεται ο πόλεμος καί καλό είναι νά ετοιμαζόμαστε. Η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη σέ όλα τά επίπεδα επειδή τρώμε κουτόχορτο από όλα τά μέτωπα διαφθοράς.