Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Ο Ερντογάν μ’ αμερικανικές εντολές, στοχεύει να επεκτείνει το πεδίο της σύγκρουσης στις ευρωπαϊκές ακτές..ΒΡΩΜΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ: το συριακό πετρέλαιο στην Κούρδικη περιοχή περνάει στις ΗΠΑ και το λιβυκό στην Τουρκία..



Το τουρκικό καθεστώς είναι ένα εργαλείο στα χέρια της Ουάσινγκτον και η τρομοκρατία πλησιάζει την Ευρώπη μέσω των ακτών της Λιβύης. Δεν είναι πλέον μυστικό ότι η συμμετοχή του τουρκικού καθεστώτος στην επίθεση εναντίον της Συρίας στοχεύει να διαιρέσει την περιοχή και να κηρύξει μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία που εκτείνεται προς τη Λιβύη για τον έλεγχο των γραμμών παροχής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Μετά την αποτυχία του διαχωρισμού στη Συρία, ήταν απαραίτητο να ανοίξει ένα νέο στρατιωτικό μέτωπο στη Λιβύη. Πράγματι, το τουρκικό καθεστώς μετέφερε μεγάλο αριθμό Σύριων μαχητών που τους χρηματοδότησαν και τους εκπαίδευσαν στη Λιβύη.
Πηγές μέσων ενημέρωσης μίλησαν για την άφιξη μιας νέας ομάδας 500 φιλότουρκων μαχητών κατά τις τελευταίες ώρες για να συμμετάσχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Οι πηγές ανέφεραν ότι ο αριθμός των μαχητών που έχουν φτάσει στο έδαφος της Λιβύης από τη Συρία μέχρι στιγμής ανέρχεται σε περίπου 10.100 μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένης μιας μη Συριακής ομάδας. Οι πηγές πρόσθεσαν ότι ο αριθμός των νεοσύλλεκτων που έφτασαν στα τουρκικά στρατόπεδα για κατάρτιση ανήλθε σε περίπου 3400 άτομα. Επισήμαναν ότι μεταξύ των νεοσύλλεκτων υπάρχουν περίπου 200 νέοι, ηλικίας μεταξύ 16 και 18 ετών, η πλειονότητα των οποίων ονομάζεται τμήμα «Σουλτάν Μουράτ» και στρατολογήθηκαν για να πολεμήσουν στη Λιβύη.
Πολιτικές αναλύσεις επιβεβαιώνουν ότι ο Ερντογάν εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τις αμερικανικές εντολές, που στοχεύει να επεκτείνει το πεδίο της σύγκρουσης και την προσέγγισή του στις ευρωπαϊκές ακτές, και την απειλή της ανάπτυξης μοναχικών λύκων στην Ευρώπη και ασκώντας πίεση στις κυβερνήσεις αυτές να εφαρμόσουν την πολιτική της Ουάσιγκτον. Παρά την εξάπλωση της επιδημίας Corona παγκοσμίως, η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί ν’ αλλάξει τις πολιτικές ισορροπίες στην περιοχή πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ.


Τις τελευταίες ώρες έντονη φημολογία ότι οι Τούρκοι έρχονται, οι Ρώσοι φεύγουν από ΛιβύηΟ εκπρόσωπος τύπου GNA ο Muhammad Qanunu ανακοίνωσε: για την εκκένωση των Ρώσων μισθοφόρων τις τελευταίες 24 h παρατηρήσαμε 15 αεροσκάφη-cargos στρατιωτικά που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Bani Walid. Διακινούνται σχετικές εικόνες. Αυτή η εξέλιξη είναι άσχημη για τις υποθέσεις Ελλάδας στην περιοχή….
ΒΡΩΜΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ: το συριακό πετρέλαιο στην Κούρδικη περιοχή περνάει στις ΗΠΑ και το λιβυκό στην Τουρκία..


Η Τουρκία επίσης υπολογίζει να κάνει αφαίμαξη στο λιβυκό πετρέλαιο… Η Πετρελαϊκή εταιρία Τουρκίας TPΑO σταμάτησε να επιχειρεί στη Λιβύη το 2014.
Η TPAO θα κάνει στο εξής εξόρυξη για λογαριασμό Λιβύης. Το πετρέλαιο που ανακάλυψε η TPAO στη Σύρτη το 2007 και στο Murzuk το 2009 θ΄αρχίσει στο εξής ν΄αντλείται από την εταιρία.
Τα πετρέλαια στο κουρδικό θύλακα στη Συρία δίνονται στις ΗΠΑ και λιβυκό πετρέλαιο στην Τουρκία; Αυτή είναι η βρώμικη συναλλαγή βαμμένη στο αίμα των λαών της περιοχής μεταξύ Τουρκίας -ΗΠΑ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: