Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Μήπως ο φράχτης στον Έβρο από μόνος του δημιουργεί "γκρίζα ζώνη"; Μήπως επιχειρείται ξήλωμα της Συνθήκης της Λωζάνης;

Κατασκευή φράχτη στην περιοχή Μελισσοκομείο στο Νότιο Έβρο. Πηγή documentonews

iEpikaira.-  Με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο και την κατασκευή του φράχτη, προκύπτουν κάποια ερωτήματα που χρίζουν διερεύνησης:

  • Με ποια  λογική ο φράχτης -ο οποίος ορθώς κατασκευάζεται ως μέτρο πρόληψης- δεν τοποθετείται στα όρια των συνόρων μας αλλά αρκετά μέτρα στα μετόπισθεν; Εδώ δεν αναφερόμαστε στην περίπτωση όπου για τεχνικούς λόγους, κυρίως λόγω γεωμορφολογίας, δεν είναι δυνατή η κατασκευή του φράχτη επί του συνόρου, και αναγκαστικά κατασκευάζεται όπου αυτό είναι εφικτό.
  • Σε περίπτωση άμυνας, πως θα υπερασπιστούμε αυτήν την γη; Υπερπηδώντας τον φράχτη που οι ίδιοι στήσαμε; 
  • Εκτός αυτού όμως, μήπως η κατασκευή του φράχτη μετόπισθεν των συνόρων από μόνη της δίνει πάτημα για αμφισβητήσεις και την δημιουργία "γκρίζας ζώνης"; Περισσότερα για το ζήτημα ΕΔΩ!
  • Και τέλος, εφόσον αναλυτές (ΕΔΩ και ΕΔΩ) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για προσπάθεια αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, δεν είναι επικίνδυνο να υποστηρίζουμε ότι το μόνο που επιδιώκει η Τουρκία είναι να διατηρήσει τα περάσματα ανοικτά; Με ποιά λογική απορρίπτουμε το πρώτο σενάριο και περιοριζόμαστε αποκλειστικά στο δεύτερο;   

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

Η Τουρκία δεν θέλει το έδαφος – Θέλει το πέρασμα


Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

Να ελέγχει ολόκληρη την περιοχή και να αποκλείσει την Ελλάδα από τον έλεγχο σημείων ανατολικά της κοίτης του Έβρου επιδιώκει η Τουρκία. Τα πρόσφατα περιστατικά στις Φέρες – δεν σηκώνουν διαψεύσεις και ανακοινώσεις για το ποιος είναι περισσότερο πατριώτης, οι πρώην ή οι νυν – αναμφισβήτητα δείχνουν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να σηκώσει ακόμη μία ήττα στον Έβρο. Με μεθοδικότητα και κυρίως πατώντας πάνω σε κάθε ευκαιρία που μπορεί να διακρίνει από τις ελληνικές κινήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει εντάσεις.

Η περιοχή του Μελισσοκομείου, για τους ανθρώπους του Έβρου είναι γνωστή. Οι πλημμύρες του Έβρου, έχουν συνοδευτεί από δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες από την περιοχή. Κάθε φορά, κάποιο ανάχωμα θα σπάσει, περιοχές θα γεμίσουν νερά.

Τώρα αυτό που επιδιώκει η Τουρκία, είναι να ελέγξει τελείως τους ανατολικούς προμαχώνες του Έβρου.

Βοσκότοποι ή καλλιεργήσιμες εκτάσεις για την Τουρκία έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς αν υπάρχει ελληνική παρουσία υπάρχει και έλεγχος στα σημεία διέλευσης μεταναστών.

Το συγκεκριμένο σημείο στο Μελισσοκομείο επιτρέπει στην Ελλάδα την κατόπτευση ολόκληρης έκτασης. Αν το ελέγξει η Τουρκία η Ελλάδα χάνει κάθε πλεονέκτημα κι αυτό θέλουν οι Τούρκοι.

Το στήσιμο φράχτη από τις ελληνικές αρχές από την απέναντι όχθη του Έβρου δεν έχει κανένα νόημα. Αντίθετα αν η Τουρκία κυκλώσει την περιοχή, ελέγχει την είσοδο και την έξοδο από αυτή.

Και αυτός είναι ο στόχος της Τουρκίας. Να κάνει την κίνηση περικύκλωσης των απέναντι ελληνικών εδαφών.

Το έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν, με γνωστότερο το επεισόδιο για την Αχλάδα στο τέλος της δεκαετίας του 1970 στην περιοχή του Πόρου.

[iEpikaira: Το ζήτημα της τοποθέτησης του φράχτη έχουμε επισημάνει ότι είναι υψίστης σημασίας. Εκτός από το πρακτικό κομμάτι που οφείλει να αντιμετωπίσει (σσ. παράνομη εισβολή), πρέπει να λαμβάνει υπόψη και το ενδεχόμενο της αμφισβήτησης των συνόρων. Περισσότερα ΕΔΩ. Ένα σενάριο που οφείλει να εξεταστεί είναι η τοποθέτηση διπλού φράχτη όπου αυτό είναι αναγκαίο. Ένα στο όριο των συνόρων και ένα στα μετόπισθεν όπως στην περίπτωση του Μελισσοκομείο, που το παρόν άρθρο αναφέρει.]

Πηγή: thrakinea.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. 
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. 
ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΣΚΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΔΙΝΕ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΜΟΥΜΕΝΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΑΔΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ  ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ. 
ΔΙΟΤΙ Η ΑΜΥΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΜΝΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΥΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΤΑΣΗ  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

2 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Πρέπει να καταλάβουν οι νεοέλληνες πως τίποτε δεν είναι δεδομένο και ότι από τη στιγμή που εγείρονται τουρκικές αξιώσεις είναι αναγκασμένοι να 'ξανακαταφύγουν στην αγκαλιά των προαιωνίων συμμάχων(εάν και τίποτε και πάλι δεν είναι σίγουρο και εξασφαλισμένο).Η αθηνα'ι'κή διοίκηση είναι ανίκανη να διαφυλάξει τα σύνορα.Οι Τούρκοι έχουν οθωμανικό υπόβαθρο(πάει και τελείωσε).Θα διεκδικούν ακόμη και τη Λέσβο.Οι...'''δικοί μας'',τώρα,είναι έρμαια των τραπεζών.Δ ε ν πρόκειται να 'δούμε επαναστατικό υποκείμενο 'στην Ελλάδα τού σήμερα.Όλα είναι υποτεταγμένα 'στη μοίρα της ανάγκης,της δευτέρας φύσεως από την οποία δεν υπεκφεύγει κ α ν ε ί ς και κ α μ μ ί α.Έρχεται ήττα για τον Ελληνισμό από τις εθελόδουλες κυβερνήσεις δεκαετιών,γενεών.Κατ'αρχάς,'στο δημογραφικό πρόβλημα απαντούμε με ασπιρίνες.Κατά δεύτερον,έχουμε να συναγωνισθούμε 'στα 'μεροκάματα εξαθλιωμένους μετανάστες που τα αφεντικά τούς εκμεταλλεύονται κιόλας βαναύσως.Εάν δεν υφίσταται ενιαίο κράτος,τότε και θα δημιουργηθούν αυτομάτως πόλεις-κράτη,δουκάτα και καπετανάτα,όπου ο κάθε τραγόπαππας θα μαζεύει το ηλικιωμένο του ποίμνιο.Από το φθινόπωρο τελειώνουν και τα παραμύθια περί ενότητος.Καλύτερα διάλυση της βουλής και προκήρυξη εκλογών με άμεση σύσταση κατεπειγούσης οικουμενικής(ν α αναλάβουν οι πάντες τις ευθύνες των).

Νίκος Κ. είπε...

https://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%A5%CE%A8%CE%97-%CE%9F%CE%A4%CE%91%CE%9D-%CE%97-%CE%A3%CE%A5%CE%96%CE%A5%CE%93%CE%9F%CE%A3-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%A0%CE%A1%CE%A9%CE%98%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A5/