Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Οι μεγαλύτερες απώλειες εδώ και μια δεκαετία δια χειρός Μπάιντεν: Νεκροί 12 Πεζοναύτες & 15 τραυματίες - Σκοτώθηκαν 100 Αφγανοί - Σοκ και δέος στην Καμπούλ


Νύχτα εφιάλτης για τον Μπάιντεν και τις ΗΠΑ με τον τραγικό απολογισμό να έχει φτάσει στους 12 νεκρούς Πεζοναύτες, 15 τραυματίες και πάνω από 100 νεκροί Αφγανοί. Oι τραυματίες ανέρχονται σε δεκάδες.  

Αμερικανικές πηγές σχολιάζουν πως πρόκειται για τις μεγαλύτερες αμερικανικές απώλειες σε μία μόνο ημέρα εδώ και μια δεκαετία. Φυσικά όλο το βάρος και η ευθύνη πέφτει στον Τ. Μπάιντεν και στις παλινωδίες που οδήγησαν σε αυτό το χάλι και έφεραν τις ΗΠΑ 20 χρόνια πίσω.

Πληροφορίες που έρχονται από την Καμπούλ αναφέρουν συνολικά έξι εκρήξεις μέχρι τώρα με σφραγίδα ISIS κάτι που σημαίνει πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

12 νεκροί Πεζοναύτες και 15 τραυματίες

Δώδεκα Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 15 άλλοι τραυματίστηκαν, μόνο από τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε, νωρίτερα την Πέμπτη, στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. 

Σύμφωνα με το Associated Press, οι 11 από τους νεκρούς είναι πεζοναύτες και ο ένας ανήκει στο στρατιωτικό υγειονομικό προσωπικό.

Στην ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγός Κένεθ Μακένζι, επιβεβαίωσε ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν και είπε ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για να λάβουν δράση κατά της ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Την ώρα πάντως που ο στρατηγός Μακένζι έκανε την ενημέρωση, πληροφορίες από την Καμπούλ έκαναν λόγο για νέα μεγάλη έκρηξη στην αφγανική πρωτεύουσα.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Τζον Κίρμπι, σε ανάρτησή του στο Twitter είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα ότι «πολλοί» Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση στο αεροδρόμιο. Ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι «ένας αριθμός άλλων» νοσηλεύονται ως τραυματίες.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ένας αριθμός στρατιωτών σκοτώθηκε στην πολύπλοκη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν» σημείωσε ο Κίρμπι και πρόσθεσε:

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας απευθύνονται στους αγαπημένους και τους συντρόφους όλων αυτών που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν» .

https://warnews247.gr

Οι μεγαλύτερες απώλειες εδώ και μια δεκαετία δια χειρός Μπάιντεν: Νεκροί 12 Πεζοναύτες & 15 τραυματίες - Σκοτώθηκαν 100 Αφγανοί - Σοκ και δέος στην Καμπούλ (diolkos.blogspot.com)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.voltairenet.org/article213823.html

Ανώνυμος είπε...

Den yparxei se oli tin pagosmia istoria oute mia stratiotiki epixeirisi pou na min exei arga I grigora apoleies ston epitithemeno. Oso mikros kai na einai o antipalos. Polemo kaneis mono amynomenos kai mono otan den yparxei allo meso. Ola ta alla einai gia tous stratokaylous AM