Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

ΟΙ ΔΥΣΤΟΠΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι πόσα γνωρίζουμε πραγματικά για τον ιό – καθώς επίσης εάν μπορούμε να εμπιστευθούμε αυτά που μας λένε οι υγειονομικές αρχές, οι κυβερνήσεις και τα διατεταγμένα ΜΜΕ που τις υπηρετούν «χρηματιζόμενα». Στα πλαίσια αυτά, όλοι γνωρίζουμε πως η ουσία της επιστήμης είναι η συζήτηση – όπου ένας επιστήμονας οποιουδήποτε κλάδου προτείνει μία υπόθεση, η οποία στη συνέχεια δοκιμάζεται με πειραματισμούς. Εν προκειμένω, εάν τα δεδομένα από το εκάστοτε πείραμα τείνουν να επιβεβαιώσουν την υπόθεση, τότε αποκτούν ευρύτερη αποδοχή – ενώ εάν τείνουν να διαψεύσουν την υπόθεση, εγκαταλείπονται υπέρ μίας άλλης, νέας υπόθεσης. Εάν είναι ασαφή, συνεχίζονται τα πειράματα – όπου όμως ταυτόχρονα άλλοι επιστήμονες μπορούν είτε να αμφισβητήσουν την υπόθεση, είτε να προτείνουν μία δική τους. Διαφορετικοί βέβαια εμπειρογνώμονες μπορούν να αμφισβητήσουν τα πειράματα ή/και την ερμηνεία των πειραματικών δεδομένων – ενώ όλες αυτές οι ιδέες και τα αποτελέσματα δημοσιεύονται σε ακαδημαϊκά περιοδικά και τις κρίνουν εξειδικευμένοι κριτές. Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση συνεχίζεται έως ότου επιτευχθεί κάποια συναίνεση – όπου όμως, ακόμη και τότε, η συναίνεση μπορεί να διαρκέσει μέχρι να υπάρξει κάποια καλύτερη άποψη κοκ. Έτσι λειτουργεί η επιστήμη, ενώ όποιος ισχυρίζεται πως για ένα συγκεκριμένο θέμα είναι «διευθετημένη», παγιωμένη και δεν διαψεύδεται ποτέ, δεν είναι σίγουρα επιστήμονας – αφού η αληθινή επιστήμη δεν «διευθετείται» ποτέ. Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται από τους πιο σημαντικούς συντελεστές της, όπως είναι ο Νεύτωνας ο Αϊνστάιν και ο N. Bohr της κβαντικής θεωρίας – όπου ο καθένας έφερε επανάσταση στο έργο των προκατόχων του. Δυστυχώς όμως, η «επιστήμη» που ασχολείται με την πανδημία του κορωνοϊού έχει πολιτικοποιηθεί και διαστρεβλωθεί – σε σημείο που οι Πολίτες δεν εμπιστεύονται πια κανέναν και ούτε πρέπει.

.Βασίλης Βιλιάρδος

Ανάλυση

Ξεκινώντας από το πού ευρίσκεται η Ελλάδα σήμερα, το δημόσιο χρέος της κεντρικής διοίκησης, τα συνολικά δάνεια δηλαδή που έχουν ληφθεί, ήταν 387,3 δις € στις 30.06.21 (πηγή) – ή στο 233,6% του ΑΕΠ του 2020, ύψους 165,8 δις €. Εάν υποθέσουμε με βάση τις προβλέψεις μας μία αύξηση του ΑΕΠ το 2021 της τάξης του 4,5%, το ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στα 173,3 δις € – με έλλειμμα όμως περί τα 16 δις €, όσο το 2020, που θα αυξήσει ανάλογα το δημόσιο χρέος.

Όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα, έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στο κράτος περί τα 110 δις € συν τόκους, πρόστιμα και επιβαρύνσεις της τάξης των 90 δις €, στα ασφαλιστικά ταμεία περί τα 40 δις €, στις τράπεζες και στους «servicers» που έχουν αγοράσει κόκκινα δάνεια περίπου 110 δις €, ενώ κυκλοφορεί ένας μεγάλος αριθμός ακάλυπτων και μεταχρονολογημένων επιταγών άγνωστου ύψους. Χωρίς αυτές, το συνολικό ιδιωτικό κόκκινο χρέος είναι περί τα 314 δις € ή στο 189,4% του ΑΕΠ του 2020 – οπότε το δημόσιο και μόνο το κόκκινο ιδιωτικό χρέος έχουν εκτοξευθεί στο 423% του ΑΕΠ. «Μόνο», επειδή υπάρχει επί πλέον το μη κόκκινο ιδιωτικό χρέος – αυτό δηλαδή που εξυπηρετείται.

Τέλος, το συνολικό εξωτερικό χρέος έχει υπερβεί τα 505 δις €, ενώ είναι ελλειμματικό τόσο το εμπορικό μας ισοζύγιο, όσο και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (γράφημα) – γεγονός που τεκμηριώνει πως το οικονομικό μας μοντέλο είναι εντελώς αποτυχημένο, όπως έχουμε τονίσει δεκάδες φορές. Οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ πως εάν ισχύει η ιταλική μελέτη, σύμφωνα με την οποία η καταστροφή 2.000 στρεμμάτων από πυρκαγιά ισοδυναμεί με κόστος 50 εκ. € (πηγή) και κάηκαν το 2021 περί τα 1.200.000 στρέμματα, η ζημία είναι της τάξης των 30 δις €! Εάν όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι χαοτική, εκτός ελέγχου, οπότε πως έχουμε de facto την πιο ανίκανη κυβέρνηση όλων των εποχών, τότε πώς ακριβώς θα τα χαρακτήριζε κανείς;

Η πανδημία

Συνεχίζοντας θα θέλαμε και εμείς, όπως πολλοί άλλοι οικονομολόγοι, να σταματήσουμε να γράφουμε για την πανδημία – κάτι που όμως δεν γίνεται, αφού οι οικονομικές επιπτώσεις της δεν μπορούν να διαχωρισθούν. Εκτός αυτού υπάρχουν πολύ σοβαρές πολιτικές επιπτώσεις, αφού η πανδημία και ο διαφαινόμενος υποχρεωτικός εμβολιασμός χρησιμοποιούνται/εργαλειοποιούνται για το φασιστικό έλεγχο των μαζών (ανάλυση) – επίσης για την επιβολή της παγκόσμιας διακυβέρνησης που προωθεί η διεθνής ελίτ, ως συνήθως μετατρέποντας τις κρίσεις σε ευκαιρίες.

Διαφορετικά δεν εξηγείται η ταυτόσημη στάση όλων των κυβερνήσεων, υπό την ηγεσία των Η.Π.Α. – σημειώνοντας τις πιέσεις που άσκησε ο Biden στο FDA, για την επίσημη έγκριση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech (πηγή) που μέχρι σήμερα ήταν πειραματικό, μεταξύ άλλων για να αλλάξει την ατζέντα του Αφγανιστάν (ανάλυση). Υποστηρικτής πάντως της παγκόσμιας διακυβέρνησης, μέσω της πανδημίας και του «Great Reset», είναι ο Κ. Μητσοτάκης – αφού δεν εξηγείται διαφορετικά το ότι έχει συνεχώς στο γραφείο του το συγκεκριμένο βιβλίο στις διεθνείς τηλεδιασκέψεις (εικόνα, πηγή), ενώ ήταν αυτός που πρότεινε πρώτος το πράσινο διαβατήριο στην ΕΕ, ως «λαγός».

Γιατί το κάνει; Πιθανότατα για να μπορεί να δανείζεται με τη στήριξη της ΕΚΤ από τις διεθνείς αγορές (ανάλυση), έτσι ώστε να παραμείνει στην εξουσία και να νέμεται τα οικονομικά της «οφέλη» – διαβεβαιώνοντας επί πλέον έμπρακτα τους δανειστές πως δεν έχει καμία αντίρρηση να ξεπουλήσει την Ελλάδα μαζί με τους Έλληνες, ως αντάλλαγμα για τα δάνεια που εγκρίνουν. Ότι είναι πρόθυμος δηλαδή να στηρίξει την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της χώρας μας και τη μετατροπή της σε μία πολυπολιτισμική, εύκολα ελεγχόμενη περιοχή – σε μία πλήρη γερμανική αποικία χρέους.

Όσον αφορά τα περί προστασίας των συνόρων μας από τους Αφγανούς, σε συνεννόηση με τον Τούρκο δικτάτορα, είναι θέατρο – αφού οι συζητήσεις στο παρασκήνιο έχουν σχέση με παραχωρήσεις προς την Τουρκία. Ένα θέατρο για τον αποπροσανατολισμό επί πλέον των Πολιτών, από την απίστευτη οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσε η κυβέρνηση – λόγω της κακοδιαχείρισης τόσο της πανδημίας με τα εγκληματικά lockdowns, όσο και της προληπτικής προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές.

Περαιτέρω στην πανδημία, όλοι γνωρίζουμε πως η παραλλαγή «Δέλτα» εξαπλώνεται γρήγορα στις Η.Π.Α. και στην Αυστραλία – ενώ μεγάλες εστίες συναντώνται επίσης στην Ινδία και στη Βραζιλία. Στη Σουηδία πάντως οι θανατηφόρες περιπτώσεις έχουν σχεδόν μηδενισθεί (γράφημα) – σημειώνοντας πως δεν δίνεται προσοχή στο γεγονός ότι, η παραλλαγή «Δέλτα» (σκόπιμα δεν χρησιμοποιούμε τον όρο μετάλλαξη), εξαπλώνεται τώρα και στην Κίνα. Επίσης πως σύμφωνα με μελέτες, το εμβόλιο mRNA προκαλεί έναν πολύπλοκο λειτουργικό επαναπρογραμματισμό των έμφυτων ανοσολογικών αποκρίσεων των ανθρώπων – κάτι που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν, στην ανάπτυξη και στη χρήση τους (πηγή).

Το γεγονός τώρα της επιστροφής του ιού στην Κίνα, σε μία πιο μολυσματική αλλά μάλλον λιγότερο θανατηφόρα παραλλαγή, είναι ειρωνικό – επειδή από τη συγκεκριμένη χώρα και από το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan ξεκίνησε. Η Κίνα βέβαια τον εξάλειψε γρηγορότερα από κάθε άλλη χώρα, αφού προσέγγισε τον ιό με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο από την πλευρά της δημόσιας υγείας, σε σύγκριση με τις Η.Π.Α., την Ευρώπη και την Ιαπωνία – επιβάλλοντας άμεσα ακραία lockdowns.

Εύλογα λοιπόν υποθέτει κανείς πως η Κίνα θα εντοπίσει τυχόν γρήγορη εξάπλωση του ιού και θα αποκόψει τη συγκεκριμένη, πληγείσα περιοχή, ερμητικά – κλείνοντας όλο τον πληθυσμό της στα σπίτια, καθώς επίσης διακόπτοντας την επικοινωνία της (αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα, λιμάνια, κέντρα διανομής κλπ.) με ολόκληρη την υπόλοιπη χώρα και τον πλανήτη. Η αιτία είναι το ότι, η κυβέρνηση της γνωρίζει πως η εξάπλωση του ιού αποτελεί απειλή για τη νομιμοποίηση (αποδοχή) του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος – ενώ ενδιαφέρεται περισσότερο για την επιβίωση του κόμματος, παρά για την οικονομική ανάπτυξη.

Ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας

Ήδη πάντως επιβάλλει ακραία μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της ακύρωσης πολλών εσωτερικών πτήσεων, του κλεισίματος των λιμένων και του περιορισμού των ταξιδιών για διακοπές – σημειώνοντας πως στην οικονομία της Κίνας διαπιστώνονταν δείγματα επιβράδυνσης, πριν από το νέο κύμα του ιού (γράφημα). Με δεδομένες τώρα τις πολύ πιο ακραίες μορφές ελέγχου που χρησιμοποιεί, τις οποίες καθιστά ευκολότερες το απολυταρχικό της πολίτευμα (ανάλυση), η οικονομία της θα επιβραδυνθεί ακόμη περισσότερο – κάτι που θα επηρεάσει σημαντικά την παγκόσμια ανάπτυξη, αποτελώντας ένα εξαιρετικό παράδειγμα σχετικά με το πώς η οικονομία και ο ιός συνδέονται στενά.

Επιστήμη εναντίον Αντιεπιστήμης 

Συνεχίζοντας, το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι πόσα γνωρίζουμε πραγματικά για τον ιό – καθώς επίσης εάν μπορούμε να εμπιστευθούμε αυτά που μας λένε οι υγειονομικές αρχές, οι κυβερνήσεις και τα διατεταγμένα ΜΜΕ που τις υπηρετούν «χρηματιζόμενα». Στα πλαίσια αυτά, όλοι γνωρίζουμε πως η ουσία της επιστήμης είναι η συζήτηση – όπου ένας επιστήμονας οποιουδήποτε κλάδου προτείνει μία υπόθεση, η οποία στη συνέχεια δοκιμάζεται με πειραματισμούς.

Εν προκειμένω, εάν τα δεδομένα από το εκάστοτε πείραμα τείνουν να επιβεβαιώσουν την υπόθεση, τότε αποκτούν ευρύτερη αποδοχή – ενώ εάν τείνουν να διαψεύσουν την υπόθεση, εγκαταλείπονται υπέρ μίας άλλης, νέας υπόθεσης. Εάν είναι ασαφή, συνεχίζονται τα πειράματα – όπου όμως ταυτόχρονα άλλοι επιστήμονες μπορούν είτε να αμφισβητήσουν την υπόθεση, είτε να προτείνουν μία δική τους.

Διαφορετικοί βέβαια εμπειρογνώμονες μπορούν να αμφισβητήσουν τα πειράματα ή/και την ερμηνεία των πειραματικών δεδομένων – ενώ όλες αυτές οι ιδέες και τα αποτελέσματα δημοσιεύονται σε ακαδημαϊκά περιοδικά και τις κρίνουν εξειδικευμένοι κριτές. Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση συνεχίζεται έως ότου επιτευχθεί κάποια συναίνεση – όπου όμως, ακόμη και τότε, η συναίνεση μπορεί να διαρκέσει μέχρι να υπάρξει κάποια καλύτερη άποψη κοκ.

Έτσι λειτουργεί η επιστήμη, ενώ όποιος ισχυρίζεται πως για ένα συγκεκριμένο θέμα είναι «διευθετημένη», παγιωμένη και δεν διαψεύδεται ποτέ, δεν είναι σίγουρα επιστήμονας – αφού η αληθινή επιστήμη δεν «διευθετείται» ποτέ. Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται από τους πιο σημαντικούς συντελεστές της, όπως είναι ο Νεύτωνας ο Αϊνστάιν και ο N. Bohr της κβαντικής θεωρίας – όπου ο καθένας έφερε επανάσταση στο έργο των προκατόχων του. Δυστυχώς όμως, η «επιστήμη» που ασχολείται με την πανδημία του κορωνοϊού έχει πολιτικοποιηθεί και διαστρεβλωθεί – σε σημείο που οι Πολίτες δεν εμπιστεύονται κανέναν και ούτε πρέπει.

Τα φάρμακα

Περαιτέρω, είναι γνωστό πως ένας από τους λόγους που το κατά κεφαλήν ποσοστό μόλυνσης και θανάτων στην Υποσαχάρια Αφρική ήταν κατά πολύ χαμηλότερο, από αυτό που αναμενόταν στην αρχή της πανδημίας, είναι το ότι οι Αφρικανοί λαμβάνουν συστηματικά υδροξυχλωροκίνη για την πρόληψη της ελονοσίας  – ένα φθηνό και ασφαλές φάρμακο που φαίνεται να έχει εξαιρετικές προφυλακτικές ιδιότητες ενάντια στον ιό (πηγή: J. Rickard).

Κάτι ανάλογο παρατηρήθηκε με την επίσης φθηνή και ασφαλή Ιβερμεκτίνη που συνέβαλλε σημαντικά στο μετριασμό μίας σοβαρής εστίας της παραλλαγής «Δέλτα» του ιού στην Ινδία – σύμφωνα με 61 μελέτες σε 23.000 περίπου άτομα, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε μείωση 96% των θανάτων μετά τη λήψη Ιβερμεκτίνης.

Εύλογα απορεί λοιπόν κανείς γιατί δεν έχουν ακουστεί περισσότερα για το ρόλο της υδροξυχλωροκίνης στην Αφρική και για της Ιβερμεκτίνης στην Ινδία – καθώς επίσης γιατί δεν χρησιμοποιούνται αυτά τα δύο φάρμακα. Πιθανολογείται εδώ πως η απάντηση είναι το ότι, οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες και τα κατεστημένα ΜΜΕ, συχνά με τη στήριξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, απαγορεύουν την κάθε συζήτηση – ενώ τα τελευταία προειδοποιούν για παραπληροφόρηση (fake news), εάν δεν κλείνουν αμέσως τους λογαριασμούς των ατόμων που αναφέρονται σε αυτά τα φάρμακα.

Επομένως πως τα βασικά τηλεοπτικά δίκτυα, οι εφημερίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λογοκρίνονται – με ενδεχόμενο στόχο να εξαναγκάσουν τον εμβολιασμό των μαζών με τις πειραματικές θεραπείες τροποποίησης γονιδίων της αμερικανικής Moderna και της γερμανοαμερικανικής Pfizer/BioNTech. Προφανώς δεν πιστεύουμε σε θεωρίες συνωμοσίας, αλλά είναι λογικό να απορούμε σχετικά με όλα αυτά που συμβαίνουν – πόσο μάλλον όταν δεν συνάδουν με τις βασικές αρχές της επιστήμης που γράψαμε παραπάνω. Φυσικά δε, ανησυχούν κάθε φορά που αναφέρονται σε θέματα της πανδημίας όλοι όσοι εκφράζονται κριτικά και ελεύθερα, όσον αφορά το «μπλοκάρισμα» τους γενικότερα – κάτι που δεν συνέβη με κανέναν επιστήμονα στο παρελθόν.

Η υποχρεωτικότητα των εμβολίων

Συνεχίζοντας, όλες οι κυβερνήσεις είχαν διαβεβαιώσει τους Πολίτες στο παρελθόν πως δεν θα επιβάλλουν άμεση ή έμμεση υποχρεωτικότητα των εμβολίων – με προεξέχουσα την αμερικανική του Biden. Ειδικότερα ο Biden, εκπροσωπώντας το βαθύ αμερικανικό κράτος των Obama, Clinton, Soros κοκ., αν και δεν εξέδωσε μία απόφαση για όλους, επέβαλλε έναν μεγάλο αριθμό αποφάσεων για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού – ενώ ενεθάρρυνε τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις που φυσικά επωφελούνται να δρομολογήσουν κάτι ανάλογο, επιβάλλοντας το επί πλέον στα Πανεπιστήμια, στους κυβερνητικούς εργολάβους κοκ., ενώ σήμερα φαίνεται πως θα το διευρύνει στο στρατό.

Με δεδομένο δε το ότι, ορισμένοι δεν μπορούν να αναγκασθούν να κάνουν το εμβόλιο, η τακτική που ακολουθείται είναι να γίνει η ζωή τους όσο το δυνατόν αθλιότερη – με το στιγματισμό τους ότι δεν ενδιαφέρονται για το συλλογικό καλό, πως είναι γραφικοί, ανόητοι αρνητές κοκ. Επίσης με την απαγόρευση της επίσκεψης τους σε κλειστούς χώρους, σε συναυλίες, σε αθλητικές εκδηλώσεις και σε όλες τις άλλες κοινωνικές δραστηριότητες – κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία, με κανένα άλλο εμβόλιο.

Με απλά λόγια, μία νέας μορφής τρομοκρατία επιβάλλεται σε όλους όσους επιμένουν να προστατεύουν τις ανθρώπινες ελευθερίες τους, αρνούμενοι τις απολυταρχικές μεθόδους – ή που δεν συμφωνούν με την ορθοδοξία του εμβολίου. Στις Η.Π.Α. που πάντοτε προηγούνται των εξελίξεων, μεταξύ των πιο σοκαριστικών «συστάσεων» είναι αυτές για την επιβολή του εμβολιασμού στα διακρατικά ταξίδια – ή της μείωσης της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στους μη εμβολιασμένους που πάσχουν από τον ιό!

Κάτι ανάλογο ακούγεται και στην Ελλάδα, με την επί πλέον εργαλειοποίηση των εμβολιασμένων που, χειραγωγούμενοι από τα ΜΜΕ, κατηγορούν ως ανεύθυνους τους ανεμβολίαστους – παρά το ότι ο διχασμός μίας κοινωνίας  και ειδικά της ελληνικής που ευρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, είναι καταστροφικός. Σε γενικές γραμμές λοιπόν η «επιλογή» που έχουν οι άνθρωποι, ακόμη και αυτοί που, έχοντας νοσήσει, διαθέτουν πολύ ισχυρότερα αντισώματα από το εμβόλιο, είναι είτε να το κάνουν, είτε να αντιμετωπίζονται ως λεπροί – εξαναγκαζόμενοι να ζουν στο υπόγειο της κοινωνίας, χωρίς καμία αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους.

Εκτόξευση της τιμής μετοχής της Moderna από 16 $ στα 411 $ – μέσα σε σχεδόν έναν μόλις χρόνο

Υπάρχει όμως μία ακόμη πιο τρομακτική υποψία: το ότι ενδεχομένως υπάρχει εξάρτηση πλέον της ανθρώπινης ζωής από τα εμβόλια, με κριτήριο εκείνες τις χώρες που έχουν μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού – κάτι που ελπίζουμε προφανώς να μην ισχύει, αφού θα ήταν κυριολεκτικά εφιάλτης και θα καθιστούσε πράγματι υποχρεωτικό τον εμβολιασμό. Σε κάθε περίπτωση, τα κέρδη των εταιριών που ανακάλυψαν το εμβόλιο mRNA έχουν απογειωθεί – μαζί με τις τιμές των μέτοχών τους, οπότε τη χρηματιστηριακή τους αξία, όπως φαίνεται από την BioNTech (ανάλυση) και τη Moderna (γράφημα).

Κάθε φορά δε που κάποια κυβέρνηση διευρύνει την υποχρεωτικότητα, οι μετοχές των συγκεκριμένων εταιριών, της Pfizer επίσης, εκτοξεύονται στα ύψη – κάτι που δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τυχαίο ή άγνωστο σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις και προφανώς θα μπορούσαν να έχουν κερδοσκοπήσει. Δεν σημαίνει βέβαια πως το πιστεύουμε, αλλά ότι απλά δεν είναι απίθανο.

Επίλογος

Ολοκληρώνοντας, η πανδημία φαίνεται πως θα έχει πολλές συνέχειες – γεγονός που σημαίνει πως οι περαιτέρω επιπτώσεις της στην οικονομία, δεν θα είναι ασήμαντες. Εμάς λοιπόν που δεν έχουμε καμία σχέση με την ιατρική, αυτό ακριβώς μας απασχολεί – εκτός φυσικά από την ενδεχόμενη εργαλειοποίηση της για τον έλεγχο των μαζών. Μάζες που  είναι επικίνδυνες για τις εγχώριες και διεθνείς Ολιγαρχίες , όσον αφορά τις αντιδράσεις τους, λόγω των τεράστιων εισοδηματικών ανισοτήτων   μεταξύ του 1% και του 99% κυρίως στη Δύση – καθώς επίσης της τρομακτικής υπερχρέωσης κρατών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Είναι πάντως η πρώτη φορά που ακόμη και η αριστερά συμφωνεί με την επιβολή ολοκληρωτικών καθεστώτων, μέσω της πανδημίας – όπως δυστυχώς συνέβη με τη μετατροπή των κοινωνιών σε πολυπολιτισμικές, με τη βοήθεια της παράνομης μετανάστευσης, όπου η αριστερά «έπεσε στην παγίδα» του δικού της διεθνισμού που όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Με δεδομένο δε το ότι, η όποια αντίθετη άποψη δέχεται μαζικές επιθέσεις, δεν γνωρίζουμε για πόσο θα μας επιτρέπεται η έκφραση της – κάτι που ήδη διαπιστώνουμε, από πολλές διαφορετικές πλευρές. 


Οι δυστοπικές εξελίξεις προάγγελος της τυραννίας – The Analyst

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1226613/hrakleio-emvoliasmos-kata-toy-koronoioy-se-ekklisia

Ανώνυμος είπε...

Σκεφτόμουν γιατί αυτή η μεγάλη καθυστέρηση με τα μονοκλωνικά αντισώματα που θα μπορούσαν να σώσουν ζωές. Τελικά μου ήλθε στο μυαλό μια διεστραμμένη σκέψη, και την απέρριψα .Όμως μετά σκέφθηκα ότι εξουσία και διαστροφή πάνε μαζί, οπότε θα πω την σκέψη μου: Εάν, με την χρήση αυτών των φαρμάκων, δεν υπήρχαν θάνατοι ή ήταν πολύ λίγοι, τι θα έλεγαν οι κυβερνήσεις για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για να κάνει τα εμβόλια; ''Να εμβολιαστείτε διαφορετικά....'' Διαφορετικά τι; Η απειλή θανάτου δεν θα υπήρχε. Επίσης, φόβος πανδημίας χωρίς ικανό αριθμό θανάτων δεν θα μπορούσε να διατηρηθεί.