Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Ορμπάν: «Οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι μια επιλογή μεταξύ πολέμου και ειρήνης»

 
                                  Hungary's prime minister called U.S. a main adversary, leaked documents say
Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 9 Ιουνίου αντιπροσωπεύουν μια κρίσιμη επιλογή μεταξύ πολέμου και ειρήνης, το μέλλον των παιδιών μας και τις ευκαιρίες ζωής γενικά για την Ουγγαρία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

Αυτό αναφέρθηκε από το ουγγρικό πρακτορείο MTI.

Ο Βίκτορ Ορμπάν εξέφρασε την ανησυχία του για την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο κανάλι YouTube Patrióta. Πρώτον, εξέφρασε την ανησυχία του για την ασφάλεια των συναδέλφων του. Εξέφρασε επίσης τον φόβο να βρεθεί απομονωμένος στις Βρυξέλλες με τη στάση του στον πόλεμο, με την επιβολή «νέων κανόνων ασφαλείας».

Όσον αφορά τον πόλεμο, ο Ορμπάν επέκρινε την αντίληψη των Ευρωπαίων πολιτικών που βλέπουν τα πυρηνικά όπλα κυρίως ως «τακτικό αποτρεπτικό μέσο» και όχι ως κάτι που πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιηθεί.

Υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, κανείς δεν πίστευε ότι οι Αμερικανοί θα χρησιμοποιούσαν πραγματικά την πυρηνική βόμβα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συζητήσεις για τα πυρηνικά όπλα είναι κακός οιωνός. Και η έκφραση «η αποστολή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία κάνει τα μαλλιά σας να σηκώνονται», πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Ο Ορμπάν περιέγραψε τις συνομιλίες για τακτικά πυρηνικά όπλα, πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου, παγκόσμιο πόλεμο και αποστολή αμυντικών στρατευμάτων πέρα από τα σύνορα κάποιου ως «φρικτές». Επεσήμανε ότι η αντίσταση σε αυτές τις ιδέες είναι ισχυρότερη μεταξύ των Ούγγρων από ό, τι μεταξύ των πληθυσμών των δυτικών χωρών, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή είμαστε «στη μέση μιας διαδικασίας που θα μπορούσε να θεωρηθεί σε δέκα χρόνια ως το προοίμιο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου». .

Κατηγόρησε την Ευρώπη για ανευθυνότητα απέναντι στην εμπλοκή της στην ουκρανική σύγκρουση, χωρίς να εκτιμήσει πόσο θα της κόστιζε. «Η Ευρώπη ξεκινά έναν πόλεμο χωρίς καν να εκτιμήσει το κόστος και τα μέσα που απαιτούνται για την επίτευξη των στρατιωτικών της στόχων. Δεν έχω δει ποτέ τέτοια ανευθυνότητα στη ζωή μου», κατέληξε ο Βίκτορ Ορμπάν.

Πηγή: Continental Observer

 Ορμπάν: «Οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι μια επιλογή μεταξύ πολέμου και ειρήνης» (maurizioblondet.it)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί παραμένει στην ευρωπαϊκη ένωση; Η Αγγλία έφυγε.

amethystos είπε...

Εφυγε καί πήγε στίς ΗΠΑ. Οι οποίες μέ μόνη δύναμη τήν Γερμανία υπέταξαν τήν ΕΥΡΩΠΑΙΚΉ ΈΝΩΣΗ.Η ιστορία κινείται μέ σχέδια καί σενάρια τά οποία πραγματοποιούν ηθοποιοί πληρωμένοι απο τόν ΣΌΡΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

http://theodotus.blogspot.com/2014/06/70.html