Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Radaelli: "Μετά την (άκυρη) παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣΤ' η Εκκλησία αυτοαφορίστηκε." Και τώρα;

 Κριτική του Aldo Maria Valli                             

                        

Enrico Maria Radaelli, Έχει η Εκκλησία αφορίσει τον εαυτό της; ,
56 σελ., 15 ευρώ
Το βιβλίο πρέπει να ζητηθεί γραπτώς στο email aureadomus.emr@gmail.com
Ο συγγραφέας θα χαρεί να παράσχει το δοκίμιό του σε όποιον το ζητήσει,
 σε αριθμημένο αντίγραφο με εξατομικευμένη αφιέρωση.

Μπορεί η Εκκλησία να αυτοαφορισθεί και μάλιστα να αυτοσχισματισθεί; Στο τελευταίο, σύντομο δοκίμιό του (που προορίζεται, όπως και τα άλλα, να πυροδοτήσει συζήτηση) ο καθηγητής Enrico Maria Radaelli λέει ναι. Πράγματι, λέει ότι αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Καθολική Εκκλησία.

Αυτοαφορισμένη; Ναι, όπως προειδοποιεί ο Άγιος Παύλος: «Αν κι εμείς οι ίδιοι ή ένας άγγελος του ουρανού σας κηρύξει διαφορετικό Ευαγγέλιο από αυτό που σας κηρύξαμε, ας αναθεματιστεί!
»( Γαλ 1:8).


Αυτοσχισματισμένη; Ναι, γιατί είναι φανερό ότι η Εκκλησία, το μυστικό Σώμα του Χριστού, ποτέ δεν ήταν τόσο διαιρεμένη μέσα της, διχασμένη, παραμορφωμένη.

Το δράμα, για τον Radaelli, γεννήθηκε με την παραίτηση του Βενέδικτου XVI στις 11 Φεβρουαρίου 2013, μια παραίτηση σε σαφή αντίφαση με την ευαγγελική επιταγή. Η παραίτηση είναι εντελώς άκυρη γιατί ο Πάπας Ράτσινγκερ (ας το πούμε με απλά λόγια) με την επιλογή του υποστήριξε να χωρίσει τον Πέτρο, τον βράχο, στα δύο: έναν Πέτρο που βασιλεύει και έναν Πέτρο που προσεύχεται. Αλλά τα λόγια του Ιησού ("Εσύ είσαι ο Πέτρος και σε αυτόν τον βράχο... ") δεν επιτρέπουν τίποτα τέτοιο.
Η παπική λειτουργία δεν μπορεί να «αποσυμπιεστεί». Δεν μπορείτε να έχετε έναν Πέτρο 1 και έναν Πέτρο 2. Κατά συνέπεια, ο επίτιμος παπισμός είναι μια επίτιμη παρέκκλιση, αλλά, το πιο σημαντικό, η παραίτηση του Πάπα Ράτσινγκερ πρέπει να θεωρηθεί άκυρη, μηδενική, δεν υπήρξε ποτέ γιατί είναι αδύνατη.
Και αν η παραίτηση ήταν άκυρη, το ίδιο ισχύει και για την εκλογή του διαδόχου.

Τώρα, τι να κάνουμε;


Η πρόταση του καθηγητή Radaelli είναι τόσο απλή όσο και συγκλονιστική. Ο συγγραφέας το απευθύνει απευθείας στους Καρδινάλιους: τουλάχιστον τρεις Καρδινάλιοι αναγνωρίζουν ότι η παραίτηση του Βενέδικτου XVI της 11ης Φεβρουαρίου 2013 ήταν άκυρη και ότι όλες οι πράξεις του Magisterium μετά από αυτήν την ημερομηνία είναι επομένως άκυρες. Οι ίδιοι Καρδινάλιοι αναγνωρίζουν ότι το Κονκλάβιο της 13ης Μαρτίου 2013 ήταν επίσης άκυρο. Τέλος, θα πρέπει να συγκληθεί νέο Συνέδριο με όσους βρίσκονται εκεί για να εκλέξουν τον νόμιμο Διάδοχο.

Εκκλησιαστική πολιτική φαντασίωση; Σύμφωνα με τον Radaelli, όχι. Κάτι κινείται. Το άτυχο ποντιφικάτο του Μπεργκόλιο (που για τον Ρανταέλι είναι αντιποντιφίκιο) ανοίγει τα μάτια πολλών. Είναι απαραίτητο μόνο για κάποιους Πρίγκιπες της Εκκλησίας να πάρουν θάρρος (και τι θάρρος) και με τα δύο χέρια και να φέρουν στις ακραίες και λογικές συνέπειες τη διαδικασία που γεννήθηκε με την αναγνώριση ότι η Παραίτηση του Βενέδικτου XVI ήταν άκυρη.

Radaelli, πρώην συγγραφέας του δοκιμίου At the Heart of Ratzinger. Είναι ο Πάπας, όχι ο άλλος, επιστρέφει εδώ σε θέματα που τον γοήτευαν εδώ και καιρό και τα οποία, κατά τη γνώμη του, θα έπρεπε να αμφισβητούν κάθε πιστό, αλλά πάνω από όλα τους Ποιμένες που εξακολουθούν να είναι άξιοι του ονόματος. Γιατί «πρέπει να υπακούμε στον Θεό παρά στους ανθρώπους» (Πράξεις 5:29). Ο συμπονετικός γιατρός, θυμηθείτε, κάνει την πληγή πυώδη. Και η νέκρωση δεν αργεί τώρα.

 https://www-unavox-it.translate.goog/ArtDiversi/DIV5928_Valli_Radaelli_Chiesa_autoscomunicata.html?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=wapp&_x_tr_sch=http

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www.pronews.gr/thriskeia/mitropolitis-messinias-xrysostomos-to-fantasma-tou-oloklirotismou-intra-muros/

Ο Μητροπολίτης βλέπει φαντάσματα...''Το Ghost Detector είναι ένα ισχυρό και ευέλικτο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση και άλλων παραφυσικών οντοτήτων και φαινομένων. Με τους τρεις αισθητήρες και την ενσωματωμένη κάμερα, ο ανιχνευτής φαντασμάτων είναι η μόνη συσκευή του είδους του στην αγορά.''