Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

ADDIO, AMERICA

                              

ADDIO, AMERICA

Αντιπροσωπεύουμε το χειρότερο της ανθρωπότητας, εκείνη την «Αγγλόσφαιρα» που διαιώνισε την κυριαρχία της για 500 χρόνια με ληστείες, άγρια ​​αποικιοκρατία, δουλεμπόριο και πολεμική κυριαρχία σε οτιδήποτε μπορούσε να εκμηδενιστεί για εκμετάλλευση. Έτσι από τη βρετανική πειρατεία μέχρι τη μεθοδική εξόντωση από τις ΗΠΑ ό,τι δεν είναι ΗΠΑ. Είναι δύσκολο να βρεθείς στη χειρότερη πλευρά της ανθρωπότητας και να πρέπει να την αποδεχτείς ή, ακόμα χειρότερα, να την υποστηρίξεις για να μην εξαφανιστείς. Αυτό που υπήρξε η Ευρώπη σήμερα είναι η αναχρονιστική, άσεμνη σκηνοθεσία μιάς αυτοκτονικής υποτέλειας, αφού ξεχάσαμε ότι υπήρξαμε η  κοιτίδα ενός κόσμου, αυτού της ελληνικής σκέψης, του ρωμαϊκού δικαίου, της γέννησης των πανεπιστημίων, της Αναγέννησης, για να κυνηγήσουμε την ήττα ενός προτύπου που μας θέλει να είμαστε υποδουλωμένοι και το τελευταίο θυσιαζόμενο θύμα μιας πεπερασμένης ηγεμονίας, τών Άγγλων και τών Αμερικανών. Εν τω μεταξύ, ο νέος κόσμος έχει ήδη ξεκινήσει. Ένας πολυπολικός κόσμος όπου δεν υπάρχει χώρος για την καταστροφική σκηνοθεσία της ηγεμονίας, εκείνων που για πάρα πολύ καιρό αυτοανακηρύχθηκαν αποκλειστικοί κάτοχοι και εξαγωγείς της καρικατούρας της «δημοκρατίας» ως αποκλειστικής τους κληρονομιάς και άλλων παραποιημένων, απίθανων αξιών. Αντίο Αμερική. Αντιο σας Αγγλία και αντίο σε μια ιδέα της Ευρώπης πλήρως υποταγμένης στο παραλήρημα μιας αδικίας που διαιωνίζεται με ακραία βία για πάρα πολλούς αιώνες, και που ακόμα ονειρεύεται να συνεχίσει να το κάνει. Η αναμέτρηση δεν έχει ξεκινήσει. Τελείωσε.

 Aldo Nove – 18 giugno 2024

 https://www.inchiostronero.it/category/racconti/

 

Ο ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ

Πώς εξηγείται το γεγονός ότι οι ηγέτες των ευρωπαϊκών εθνών θέλουν να βυθίσουν ολόκληρη την ήπειρο σε έναν καταστροφικό πόλεμο; Σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο Emmanuel Todd (*), θα ήταν ένα είδος νοητικού αυτοματισμού που δημιουργείται από τον μηδενισμό. Η ολοκληρωτική αποτυχία του θεσμικού υβριδίου που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον Todd, ωθεί σήμερα την άρχουσα τάξη της ηπείρου στην αυτοκτονία: simul stabant, simul cadent. Ωστόσο, αυτή η θέση καταλήγει να προκαλεί συγκεκριμένα ερωτήματα για διαφορετικά έθνη. Γιατί, για παράδειγμα, οι ηγέτες της Μεγάλης Βρετανίας -περισσότερο από όλους τους άλλους- φαίνονται πρόθυμοι να πυρηνοποιηθούν σε σημείο να στήνουν το σόου της πρώην πρωθυπουργού Λιβ Στρους που στην τηλεόραση παραπέμπει στην εκτόξευση πυρηνικών κεφαλών εν μέσω βροντερών  χειροκροτημάτων; Γιατί οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν εγκαταλείψει την παράδοσή τους στην ουδέτερη εξωτερική πολιτική για να μπουν σε μια φιλοπόλεμη προοπτική που θέτει την ίδια τους την ύπαρξη σε κίνδυνο; Όσο η Γερμανία μπορεί να συνεχίσει να λέει ψέματα στον εαυτό της προσποιούμενη ότι η αγγλοαμερικανική επιλογή να ξεκινήσει τον πόλεμο δεν ήταν πρώτα απ' όλα αντιγερμανική και ότι δεν υπέστη μια από τις πιο σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις της ιστορίας
από τα χέρια των "συμμάχων"(North Stream 2); Όπως και να έχει, βρισκόμαστε στη φάση του πραγματικού μηδενισμού, στην οποία ο Θεός και ο Χριστιανισμός έχουν διαγραφεί, οι οικουμενικές ιδεολογίες που είχαν αντικαταστήσει προσωρινά τον δεύτερο έχουν διαγραφεί και η ιδέα της κεντρικής θέσης του ανθρώπου έχει ήδη διαγραφεί. Εάν δημιουργηθεί ένα κενό στη συνείδηση, οι επιλογές που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι της εξουσίας σε πρακτικό επίπεδο δεν είναι προβλέψιμες όσον αφορά τον ορθολογισμό ή το κοινό καλό. Η παρουσία του Τίποτα στη συνείδηση ​​μπορεί επομένως να προκαλέσει ακύρωση στον υλικό κόσμο. μπορεί να διασφαλίσει ότι η πλήρης αυτοκαταστροφή, με άλλα λόγια, επιδιώκεται ασυνείδητα ή μέσω πιθανών δικαιολογήσεων τεχνικής αποτελεσματικότητας. Σχετικά με αυτήν την τελευταία πτυχή, στην πραγματικότητα, θα ήταν τεράστιο λάθος να σκεφτεί κανείς ότι, εφόσον η Τεχνολογία έχει γίνει το επίκεντρο του Είναι, τότε ο οργανικός ορθολογισμός και ο οικονομικός υπολογισμός μπορούν να εμποδίσουν το Τίποτα να υλοποιηθεί συγκεκριμένα. Το υλικό Τίποτα, στην πραγματικότητα, είναι ήδη αισθητό σήμερα, όταν η ψηφιοποίηση συνυπολογίζει τις κοινωνικές σχέσεις καθώς και τη σεξουαλικότητα, όταν διαγράφει την ιστορική μνήμη καθώς και κάθε ιδέα υπέρβασης. Οι πολλοί που, σαν να είχαν συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Πούτιν και τον Μπάιντεν, δηλώνουν κατηγορηματικά βέβαιοι ότι δεν θα ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος, θα πρέπει να αναλογιστούν αυτά τα ζητήματα και να καταλάβουν ότι δεν είναι ώρα να συγχέουν τις επιθυμίες τους με την ανάλυση τών ιστορικών διαδικασιών.

Riccardo Paccosi

Δεν υπάρχουν σχόλια: