Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Μοναχή Χερουβειμία - Την σκότωσαν επειδή δεν δέχθηκε να προδώσει την Ορθόδοξη πίστη της


Στο κοιμητήριο της Ι. Μ Πέτρου Βόντα αναπαύεται η μοναχή Χερουβείμiα -κατά κόσμον Σβετλάνα Μιχαέλα Τανάσα. Η αδελφή Χερουβειμία σπούδασε αρχαία Ελληνικά και Λατινικά στα Πανεπιστήμιο Ιασίου Ρουμανίας και έλαβε μια υποτροφία από το ίδρυμα Σόρος, για ένα μάστερ στο CEU (Central European University) της Βουδαπέστης. Η εργασία που της ανέθεσαν ήταν να ερευνήσει ένα χειρόγραφο της Ερμηνείας στη Γένεση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και εκεί απέδειξε ότι το κείμενο που είχαν τυπώσει οι Ιησουίτες και έπειτα εισήγαγε ο J. P. Migne στην Ελληνική Πατρολογία, είχε πολλές παρεμβάσεις και αλλοιώσεις σε σχέση με το ερευνόμενο χρυσοστομικό κείμενο.

Το συμπέρασμά της ήταν ότι μια κριτική έκδοση της Ερμηνείας της Γένεσης θα αποδείκνυε τις αυθαίρετες προσθήκες των Ιησουιτών.

Οι καθηγητές εκτίμησαν τη δουλειά της και της πρότειναν να κάνει και διδακτορικό.
Η διδακτορική της διατριβή θα είχε ως κεντρικό άξονα την ερμηνεία της Γενέσεως. Έπρεπε να αποδείξει ότι οι Άγιοι Πατέρες στην ερμηνεία της Γενέσεως στηρίχθηκαν στον Ωριγένη. Η Σβετλάνα άρχισε να μελετά χωρίς να έχει καταλάβει αρχικά τι σκοπό είχαν. Όσο όμως διάβαζε τους Αγίους Πατέρες, καταλάβαινε τι βλασφημία της ζητούσαν να αποδείξει. Μου είχε αφήσει η ίδια και τα έχω εδώ, την ερμηνεία του Αγίου Αυγουστίνου (στα Λατινικά), του Ωριγένη (στα Ελληνικά) του Θεοδωρήτου (στα Ελληνικά), του Αγίου Εφραίμ του Σύρου (στα Αγγλικά), ακόμα και ένα σχόλιο του Φίλωνος του Αλεξανδρινού (στα Ελληνικά). Έργα τα οποία είχε διαβάσει στο πρωτότυπο στη Βουδαπέστη. Όσο διάβαζε τόσο καταλάβαινε ότι οι Άγιοι Πατέρες όχι μόνο δεν ακολούθησαν τις θέσεις του Ωριγένη, αλλά ένας από τους λόγους που τα έγραψαν ήταν για να καταπολεμήσουν τις αιρετικές θέσεις του Ωριγένη.

Κάποια στιγμή παίρνοντας πληροφορίες για τους καθηγητές της έμαθε ότι οι πιο πολλοί από αυτούς ήταν Εβραίοι, ενώ σιγά-σιγά διαπίστωσε το πόσο περιφρονούσαν την Ορθοδοξία.

Όταν ανακοίνωσε το πόρισμα της έρευνας της είπαν: "Όχι, διάβασέ το άλλη μία φορά, δεν είναι έτσι, ξανασκέψου το. Εμείς σε πληρώνουμε για να αποδείξεις κάτι και εσύ πρέπει να το κάνεις". Ακολούθησαν πολλές αντεγκλήσεις και επιχειρηματολογίες.


Μετά από κάποιο διάστημα γύρισε στην πατρίδα της τη Ρουμανία για να πάρει κάποια πράγματα. Επειδή δεν αισθανόνταν καλά επισκέφθηκε έναν γιατρό για εξετάσεις. Εκεί διαπίστωσε ότι είχε καρκίνο του δέρματος με γρήγορη εξάπλωση, στην αριστερή ωμοπλάτη. Την είχαν ακτινοβολήσει. (σημ. π. Γεωρ. Είχαν τοποθετήσει δηλαδή έναν μηχανισμό που εκπέμπει δέσμη ακτινοβολίας σε κάποιο μέρος που σύχναζε και περνούσε πολλές ώρες. π.χ το γραφείο της και η ακτινοβολία έπεφτε πάνω της, στην προκειμένη περίπτωση στην αριστερή ωμοπλάτη. Μ' αυτόν τον τρόπο και οι κομμουνιστές του Τσαουσέσκου είχαν «φάει» πολλούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τσαουσέσκου είχε πάντα μαζί του ανιχνευτή ακτινοβολίας).

Ο γιατρός της είπε ότι έχει λίγους μήνες ζωής. Γύρισε στη Βουδαπέστη να πάρει τα πράγματά της. "Μη φεύγεις έχουμε λύσεις για την αρρώστια σου. Άκου μας και θα γλυτώσεις". Πήρε όσα πράγματα μπορούσε (τα πιο πολλά βιβλία της έμειναν εκεί) και γύρισε στη χώρα της στον πατέρα Ιουστίνο Πίρβου (σημ. π. Γεωρ. ηγούμενος της μονής Πέτρου Βόντα και μέγας ομολογητή της πίστεώς μας) και του τα διηγήθηκε όλα. Αυτός της είπε να μείνει στο μοναστήρι. Αυτό έγινε τον Αύγουστο του 1997.

Πέρασε ενάμιση χρόνο γεμάτο πόνους. Γρήγορα έκανε μετασταση. Έλιωνε μέρα με τη μέρα. Δέχτηκε να ρασοφορεθεί και λίγο πριν πεθάνει έγινε μοναχή. Δεν ήθελε να πάρει μορφίνη, θέλοντας με τον πόνο να σβήσει τις αμαρτίες της.

Τα ουρλιαχτά πόνου προαγγέλουν ακόμη και σήμερα σε όσους την άκουσαν τα βάσανα της κολάσεως. Ο Θεός εισάκουσε την τελευταία της επιθυμία να μην πεθάνει πριν την πανήγυρη της μονής (Σύναξις των Αγίων Αρχαγγέλων). Μετά την αγρυπνία την νύχτα της 7ης προς 8η Νοεμβρίου 1998 στις 03.00 η Αγία μάρτυς Χερουβειμία εκοιμήθη, έτοιμη να ομολογήσει μπρος στον Τριαδικό Θεό των αγώνα των Ορθοδόξων ενάντια στον άρχοντα του αιώνα τούτου.

Η αδελφή Χερουβειμία μας διηγούνταν ότι είχαν φύγει από το CEU για τον ίδιο λόγο, καρκίνο του δέρματος, ένας φοιτητής από τη Βουλγαρία, ένας από τη Γεωργία και ένας από τις Η.Π.Α. Λυπάμαι που δε μπορώ να πω τα ονόματά τους, ίσως κάποιος κάποτε τα μάθει. Η ορθοδοξία είναι ζωντανή και καρποφορεί εν αληθεία, ενώ ο σπόρος της πίστεως είναι το αίμα των μαρτύρων.

Πηγή: Τρελογιάννης

20 σχόλια:

Ιωάννης είπε...

Απίστευτο και συγκλονιστικό!

Αν και από ακαδημαικούς... όλα είναι να τα περιμένει κανείς.

Πολύ θα ήθελα να ξέρω τι αλλοιώσεις έχουν κάνει οι Ιησουίτες στο κείμενο του Χρυσοστόμου γιατί μου αρέσουν πολυ οι Ομιλίες του για τη Γένεση.

Καλό απόγευμα.

Ανώνυμος είπε...

Παραμύθια για μικρά παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό ότι σε μεγάλες πανεπιστημιακές θεολογικές σχολές τής Μεγάλης Βρετανίας π.χ. διδάσκουν προτεστάντες κ εβραίοι καθηγητές η άθεοι....γι'αυτό κ είναι δύσκολο ένας ορθόδοξος να προχωρήσει για διδακτορικό σ'άυτές τις σχολές,κι αν προχωρήσει θα το πάρει μετά από μεγάλο αγώνα.Πάντως ο Θεός σκεπάζει κ "καθαρίζει",ας μου επιτραπεί η έκφραση,σε ορισμένες περιπτώσεις,ο Κύριος ας αναπαύει την ψυχή αυτή.kindstep.k6

Ανώνυμος είπε...

Ποιός βλάκας είπε ότι είναι παραμύθια;

Να ρωτησω κάτι;
Δεν πολυκατάλαβα που την "ακτινοβόλησαν"; Στην Ρουμανία ή στα σπουδαστήρια της Ευρώπης;

Παμβώ

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Διάβασα το αρνητικό σχόλιο του ανωνύμου.
Θα μπορούσε κανείς να το αγνοήσει μια που και ο ίδιος δεν περιμένει καμιά απάντηση.
Θα μπορούσε επίσης να κατανοήσει κανείς ένα τέτοιο σχόλιο με τη σκέψη, ότι τόσο πολύ μας ενοχλούν αυτοί που δεν μας μοιάζουν.
ΌΛα αυτά θα ήταν περιφρονητικά κα δεν ταιριάζουν τέτοια αισθήματα σε χριστιανούς.
Δεν είναι φίλε παραμύθια για παιδιά, δυστυχώς. Είναι η πραγματικότητα που δεν θέλουμε να τη δούμε, γιατί είμαστε μέχρι επάνω γεμάτοι με τα παραμύθια για τους μεγάλους.

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Ανώνυμε, είδατε τί κάνει η ανωνυμία;

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Το συγκεκριμμένο άρθρο το ανάρτησα και εγώ, διά της οδού του copy-paste. Aπό τα feeds μου είδα πώς είχα επισκέπτη στο άρθρο από το Τελ Αβίβ και συγκεκριμένα από την Ramat Gan, κέντρο σπουδής της Καμπάλα. Γενικά , δεν είμαι θιασωτης των συνομωσιολογιών και των πιθανοτήτων αλλά δεν είναι... καταπληκτική "σύμπτωση" αυτό το ενδιαφέρον και μάλιστα direct στο συγκεκριμμένο άρθρο;;!

Το αναφέρω απλά... στο περιθώριο του ακεφάλου σχολίου περί "παραμυθίων για μικρά παιδιά".

amethystos είπε...

@ Ανώνυμος 2:11 μ.μ.
Αγαπητέ χαιρόμαστε που συμφωνείς με τα Λόγια του Ευαγγελίου. Γιατί ο Κύριος στο Ευαγγέλιο μας προειδοποίησε πως αν δεν γίνουμε σαν τα μικρά παιδιά, Βασιλεία των Ουρανών δεν πρόκειται να δούμε.

amethystos είπε...

Φίλε Παμβώ, την "ακτινοβόλησαν" στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία) σε πανεπιστήμιο που ίδρυσε ο Σόρος. Δυστυχώς για τον κ. Σόρος όσα πανεπιστήμια και αν ιδρύσει και αν πληρώσει ένας άνθρωπος, μορφωμένος και πολιτισμένος δεν γίνεται. Παραμένει βάρβαρος από κούνια.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε ,πώς είσαι τόσον βέβαιος για το τί συνέβη στήν κοπέλα; εισαγγελείς δεν είμαστε αδελφέ.Και να σού πω; όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε κ η κρίση τελικά είναι του θεού,ας μην το ξεχνάμε αυτό..ο Τσαουσέσκου κρίθηκε από την κοινωνία του ως εγκληματίας,απο δείχτηκαν τα εγκλήματα του ,αυτά τουλάχιστον που ήρθαν στο φώς...εν μέρει ίσως αποδόθηκε δικαιοσύνη εδώ στήν γη,τα του Θεού δέν τα γνωρίζουμε.Ποτέ, θα έλεγα μην είσαι τόσον βέβαιος να δικάσεις κ να καταδικάσεις..η προβολή κ τα σχόλια γι'αυτήν την τραγική ιστορία,μου θυμίζει "προτεστάντικο πανικό".Σε κάποιες σέκτες προτεστάντικες ο τρόμος για τον αντίχριστο, η υπερβολή στήν "καθαρή" ηθική,κ ο αποκλεισμός (γιατι οι έξω απ'άυτούς είναι επικίνδυνοι και για την ηθικη κ για την πιστη)είναι τελείως παθολογικά φαινόμενα.Νομίζω,οτι καλό θα είναι να κρατάμε ψυχραιμία κ να μην βιάζουμε τα συμπεράσματα.Δεν είναι μαρτυρία για τον Χριστό,δεν έχει "μισθό", η "καταδίκη" κανενός συνανθρώπου ,κ μάλιστα όταν γίνεται δημόσια κ ανεπιφύλακτα. Ιωάννη ,οι ακαδημαικοί είναι άνθρωποι σαν κι εμάς! με τις ελλείψεις τους κ με τα ταλέντα τους.Ας μη ζηλεύουμε ούτε τις μέν,ούτε τα δε! Για τον ορθόδοξο,πού είναι ελεημένος γιατί έχει βαπτιστεί,γιατί τού έχει δοθεί η δυνατότητα να "βρει" τον Κύριο κ να "πλύνει" με τα δάκρυά του τα πόδια Του,ο μεγαλύτερός του εχθρός είναι ο εαυτός του.Πρώτα να δούμε αυτόν τον "εχθρό",ίσως εξ ίσου βάρβαρος με κάθε Σόρο .Χαίρετε

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Η ιστορία σας θυμίζει "προτεστάντικο πανικό".
Να ξεχάσουμε τα λόγια του Ιησού "ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσι";
Δεν διώκεται η Ορθοδοξία;
Δεν είναι ο ορθόδοξος χριστιανός ένας στρατιώτης σε πόλεμο με τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς εχθρούς (τα πάθη και τις αιρέσεις);
Μου κάνουν εντύπωση οι επιφυλάξεις σας για το θύμα, αν υπήρξε πράγματι και δεν είναι κατά φαντασίαν.
Η μέγιστη αξία της τραγικής αυτής ιστορίας είναι η πίστη λίγο πριν το θάνατο. Η πίστη όταν έχεις μπροστά ζωή δεν είναι καθαρή από ιδιοτέλεια. Η πίστη της μοναχής Χερουβειμίας για μένα έχει την αξία της ομολογίας του ληστή επί του Σταυρού.

amethystos είπε...

Αγαπητέ αδελφέ, να μας συμπαθάς αλλά οι εισαγγελείς δεν είναι βέβαιοι για τίποτα. Οπωσδήποτε η καρδιά του ανθρώπου δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, αλλά δεν παραμένει και άγνωστη. Αν ζεις μαζί με έναν άνθρωπο είναι αδύνατον να μην γνωρίζεις την καρδιά του. Η πίστη έχει και τις ιδιαιτερότητές της. Μπορεί εμείς οι πιστοί να είμαστε εύπιστοι όπως λες και εσύ. Επίσης ο Κύριος μας έχει πει να μην είμαστε θύματα, αλλά έξυπνοι σαν τα παιδιά του κόσμου τούτου. Εμείς νομίζουμε ότι η κατάκριση ανήκει πιο πολύ στο φαρισαϊκό πνεύμα και όχι στο χριστιανικό. Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν έχουμε δώσει μεγάλη σημασία εκτός από την αδιαφορία για τον Κύριο η οποία μπορεί να κρυφτεί εύκολα πίσω από ταπεινολογίες. Στους αριθμούς 27, 14 ο Κύριος είπε στον Μωυσή: Ανέβα να δεις από ψηλά την χώρα που δίνω στους Ισραηλίτες. Θα τη δεις αλλά μετά θα πεθάνεις γιατί εσύ και ο Ααρών δεν προβάλατε στα μάτια των Ισραηλιτών την Αγιότητα και την Δύναμή μου όταν βγάλατε νερό από το βράχο. Το αρχαίο κείμενο λέει: ουχ ηγιασατε με επι τω υδατι εναντι αυτων τουτο εστιν υδωρ αντιλογιας. Οι Μάρτυρες και οι Νεομάρτυρες δεν δίστασαν ούτε στιγμή να καταγγείλουν την βαρβαρότητα των βαρβάρων. Χαιρετούμε με την σειρά μας. Καλό Τριώδιο.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μόσχο είστε καλοπροαίρετος.Κατά την γνώμη μου, ο ορθόδοξος χριστιανός αρχίζει την ιεραποστολή (δηλ. τον πόλεμο με τους εχθρούς της πίστεως του),όταν έχει "δει" την καρδιά του,(που αναφέρει ο αμέθυστος),που σημαίνει γνώση που δίνει, αν θέλει, ο Κύριος.Πρίν από αυτό ,η σιωπή ίσως είναι προτιμότερη,και ίσως ευφυές είναι να μήν υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας στόν πόλεμο με εχθρούς πού είναι πανούργοι.Ας μην "ταυτιζόμαστε" με τον Κύριο..Γιατί έτσι περνάμε στην χορεία των επισκόπων.. συμφωνώ με σας για την πίστη της κοπέλας,πράγματι φαίνεται να τά'δωσε όλα στόν Χριστό πρίν πεθάνει.Πόσοι άλλοι ανώνυμοι πεθαίνουν καθημερινά από καρκίνο,πόσα παιδάκια από aids,κτλ.,κ ίσως κι αυτοί τα έχουν δώσει όλα πάνω στόν σταυρό τους,χωρίς να έχει "διωχθεί" καμμία ορθοδοξία..Πιστεύω οτι η ευσπλαγχνία του Χριστού δεν περιμένει τήν δική σας η τήν δική μου ιεραποστολική μαρτυρία, ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας στο σχόλιό μου,χαίρετε

Ανώνυμος είπε...

@Ευχαριστώ ΑΜΕΘΥΣΤΕ για την απάντηση σου.

@π.Παντελεήμων
δεν μας είπες αυτό που σε ρώτησα. Εσύ είσαι αυτός με τις περίεργες και ντροπιαστικές απόψεις;

Παμβώ

amethystos είπε...

@Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2010 1:50 π.μ.
Αγαπητέ έχουμε τήν εντύπωση πώς κάτι δέν πάει καλά με τα σχόλιά σου. Μπλέκεις τούς χριστιανούς με τή μοίρα τών ανθρώπων. Γιά το κοσμικό φρόνημα είναι πολύτιμος ο ανθρωπισμός αλλά δέν είναι Χριστιανισμός. Δέν ασχολήθηκε ποτέ χριστιανός μέ τήν κρίση τού Κυρίου, μάλλον δέ τή φοβάται πολύ περισσότερο από τούς ανθρωπιστές. Η κατάκριση αφορά τόν αδελφό και δέν αφορά ποτέ τήν πίστη. Θές να πείς πώς όσα είπε ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός εναντίον τού πάπα είναι κατάκριση; Τό βάπτισμα είναι μιά πυξίδα στον χριστιανό ή δέν είναι. Ο χριστιανός μπορεί να πεί άλλα θέλω κι άλλα κάνω, ο Σόρος δέν μπορεί. Άν σού κατηγορήσουν τή Μάννα και τον Πατέρα θα προσπαθήσεισ νά γλιτώσεις από την κατάκριση;

Ανώνυμος είπε...

Παμβώ σου απάντησε τελικά ο π.Παντελεήμων, πήγαινε στην http://amethystosbooks.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html, αλλά τώρα το μετάνοιωσε και το πήρε πίσω το σχολιο του.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ αμέθυστε για δεύτερο σχόλιό σου,είναι πιό "μαλακό" σαν γεύση..απαντώ επίτρεψέ μου επιγραμματικά: 1) τήν καρδιά του Σόρου δεν την ξέρεις 2) δέν ξέρεις την δική μου καρδιά 3)νομίζω ότι ούτε την δική σου καρδιά ξέρεις καλά.Επειδή δηλώνεις χριστιανός κ μάλιστα "καυτός",δεν σε αφορά η κατάκριση;; 5)βάζεις νέα θέματα(ανθρωπισμός) στο σχόλιό σου πού δεν με αφορούν, γιατί ό,τι είπα είναι το εξής:ο Πλάστης παίρνει κοντά του όσους θέλει,όποιους θέλει ,όποτε θέλει,κ σε οποιεσδήποτε συνθήκες ,δεν γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η Κρίση Του κ δεν θα μάθουμε.Το Ευαγγέλιό Του κ οι Αγιοί μας, δίνουν πληροφορίες για την Κρίση του,κ μακάρι οι βαπτισμένοι να τις κατανοήσουμε πρίν μας πάρει απ΄άυτήν την ζωή.Ενα είναι βέβαιον, μας θέλει αγίους..θέλει μετάνοια..6)υπάρχουν τρόποι να ομολογήσει κανείς την πίστη του χωρίς φωνές κ άρνηση.Το Γεροντικό είναι γεμάτο από τέτοιες άγιες ψυχές.7)Ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός ομολόγησε, ναι,άγιος ών.Συ όμως, και κανείς μας να μη "μπερδεύεται",πώς υψωθήκαμε ξαφνικά και το χειρότερο,δικαιωματικά κ θεληματικά ,σε "ομολογητές"...8)σύ Αμέθυστε,προσπαθείς να αποκαλύψεις τις ηθελημένες κακοδοξίες κ διαστροφές όσον αφορά την πίστη μας και τήν Εκκλησία.Καί μπράβο σου,έχεις τα φόντα και προχώρα,και σε παρακολουθούμε με αμείωτο ενδιαφέρον ..αλλά θάλεγα να προσέχεις τις λεπτομέρειες:η δική σου ανάρτηση κ προβολή περί μοναχής δεν είναι ομολογία σου,δική σου,αν ομολόγησε κάποιος θα είναι η τραγική αυτή κοπέλα , κ οχι συ η εγώ. Και: το να διδάσκεις ,κάποτε κ με υπεροψία,τούς άλλους,μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνο,το ίδιο απρόσφορο θα έλεγα ,όπως ένας επίσκοπος χωρίς καμμία Χάρη.Εύκολα γλυστράει κανείς στήν γλίτσα της κενοδοξίας του κ απομονώνεται νοητικά.9)Ημουν απόλυτα σαφής. Κανέναν δέν λέμε "φονέα" ,ηθικό αυτουργό ή όχι,στο διαδίκτυο κ μάλιστα όταν δηλώνουμε μετανοημένοι χριστιανοί, ούτε "βάρβαρο",για να υπερασπιστούμε την πίστη μας...δεν σκέφτηκες αμέθυστε ότι μπορείς να σκανδαλίσεις; ότι ίσως δεν εχουν όλοι τις ίδιες "αντοχές" με σένα; 10)Δεν απαντώ στο τελευταίο, περί Μητρός κ Πατρός, γιατί το ερώτημά σου ξεφεύγει από τα όρια της καλής επικοινωνίας..αυτά κ να εύχεσαι

amethystos είπε...

Αγαπητέ αδελφέ, σ’ ευχαριστούμε από καρδίας για τις προσπάθειές σου να μας προφυλάξεις, να μας προειδοποιήσεις. Η χριστιανική ζωή έχει αυτό το αγαθό. Είναι μια ζωή πάνω στην κόψη του ξυραφιού όπως λέγεται. Είναι δίκοπο μαχαίρι. Εμείς απλώς θα επαναλάβουμε "μαλακά" όπως λες και συ πως η κατάκριση δεν αφορά τα θέματα της πίστεώς μας. Σ’ ευχαριστούμε και πάλι.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε ,η κατάκριση αφορά εσένα κ όχι την πίστη μας.Συμφωνούμε.Δεν χρειάζεται να ευχαριστείς για τις προσπάθειες.Είναι από καρδιάς, κ χωρίς αντίτιμο.

amethystos είπε...

Φίλε μέ τή μεγάλη καρδιά χαρήκαμε πολύ πού κατακρίναμε τόν κ.Σόρος καί θά χαιρόμαστε κάθε φορά πού θα μάς δίνετε η ευκαιρία από δώ και στό εξής να τόν κατακρίνουμε. Νά μήν ξεχάσεις ποτέ σου πώς ξεκίνησες τήν παρουσία σου
"Αμέθυστε ,πώς είσαι τόσον βέβαιος για το τί συνέβη στήν κοπέλα;"
Σιχαίνόμαστε βαθύτατα τίς ΜΩΡΈΣ ΠΑΡΘΈΝΕΣ.