Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Μία αβάσταχτη αλήθεια: Η έκταση των πάγων στην Αρκτική Θάλασσα αυξάνει!

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010 στον Κόκκινο Ουρανό, αναρτήθηκε η εξής πληροφορία.

Μια έκθεση από την Αμερικανική Εθνική Βάση Πληροφοριών Χιονιού και Πάγου (US National Snow and Ice Data Center) στο Κολοράντο διαπιστώνει ότι ο πάγος της Αρκτικής θάλασσας τους καλοκαιρινούς μήνες έχει αυξηθεί κατά 409.000 τετραγωνικά μίλια, ή 26 τοις εκατό, από το 2007!

Αλλά για μισό λεπτό, δεν έχουμε ακούσει από το ίδιο Κέντρο ότι ο πάγος από τον Βόρειο Πόλο πρόκειται να εξαφανιστεί από τώρα;

Δεν μας αξίζει μία συγνώμη από τους φανατικούς της υπερθέρμανσης του πλανήτη (global warming) που θέλουν να διαμορφώσουν την γνώμη του κόσμου στα μέτρα τους και αποκαλούν όλους όσους αντιτίθενται στην υστερική θεωρία τους αμαθείς αρνητές.

Ήταν τόσο πεπεισμένοι ότι ο κόσμος τελειώνει και μόνο αυτοί θα μπορούσαν να τον σώσουν, όμως τώρα έχουν εκτεθεί, στην καλύτερη περίπτωση, ως υπερβολικά ιδεαλιστές και στη χειρότερη περίπτωση, απατεώνες.

Θα πρέπει να δηλώσουν δημόσια την μετάνοιά τους για την υπεροψία τους.


Προτείνω να κάθονται πάνω στα κομμάτια των πάγων που λιώνουν και να αναλογιστούν ποια είναι τα όριά τους.

Είτε έτσι είτε αλλιώς αφήστε τις πολικές αρκούδες να ασχοληθούν με αυτούς.

--------------------------------------------------

Σχολιάζοντας την επαναστατική πληροφορία θέλουμε να επαναλάβουμε μια ερώτηση που έχουμε ήδη υποβάλλει στον πράσινο πατριάρχη Βαρθολομαίο και το επιτελείο του (ανάμεσά τους και ο οικολόγος κ. Ζηζιούλας) και η οποία ερώτηση αφορά στην πίστη όλων τους!

Πιστεύουμε σ’ έναν Θεό, Πατέρα Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης…! Ο πατριάρχης και η ακολουθία του πιστεύουν πως είναι δυνατόν να αφήσει ο Θεός παντοκράτωρ τον άνθρωπο να του αρπάξει την δημιουργία μέσα από τα χέρια και να την αφανίσει;
Πιστεύουν πως ο άνθρωπος έχει αυτή τη δύναμη;
Μήπως δεν πιστεύουν τίποτε απολύτως;

Αμέθυστος

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς έτσι πιστεύω ότι είναι...
Δεν πιστεύουν σε τίποτα! Αντιμετωπίζουν τη θέση της Αρχιεροσύνης ως θέση εξουσίας λόγω της επίδρασης που μπορούν να ασκούν στον λαό...Και για αυτό θέλουν να τα πηγαίνουν καλά με τον Πάπα που είναι κοσμικός άρχοντας! Γιατί αν πίστευαν στον Θεό τότε θα τρόμαζαν από τη παραβίαση των Ιερών Κανόνων...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Πιστεύουν πως ο άνθρωπος έχει αυτή τη δύναμη;Μήπως δεν πιστεύουν τίποτε απολύτως;"

KX :
Απολύτως πιστεύουν το Απόλυτο. Θεό δεν πιστεύουν.

Ιωάννης είπε...

Μπορεί να έπιασαν τόπο οι συμπροσευχές!
Ποιός ξέρει? :D

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Πiστεύουν σε κάτι όλοι τους, στα χρήματα (και στη φήμη, που μεταφράζεται κι αυτή σε χρήματα).
Είναι μισητοί απ΄ τους λαούς της γης γιατί εξευτελίζουν τις αξίες και τις υποκαθιστούν από το χρήμα.

Το μόνο που καταλαβαίνουν είναι να υποχρεωθούν "να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους".

Σκεφθείτε αν χιλιάδες πολίτες μεαξύ των οποίων πολλοί ασθενείς, γέροι, ανήμποροι,φτωχοί, άντρες , γυναίκες παιδιά που γίνονται κάθε φορά θύματα της ανησυχίας και του πανικού που προκαλούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. οι πολιτικοί, οι δημοσιογράοι, σκεφθείτε τί θα γίνει άν χιλιάδες ζητήσουν δικαστική προστασία για την βλαβη της ψυχικής και σωματικής τους υγείας εξαιτίας του δημόσιου πανικού!
Η βλάβη της δημόσιας υγείας εξατίας του πανικού είναι πραγματική και κανείς δεν μπορεί νατην αρνηθεί. Υπάρχουν γνωματεύσεις επιστημόνων από όλο τον κόσμο ως πλρος αυτό το θέμα.
Πρέπει κάποιος νομικός να μελετήσει το θέμα ως προς το αν τα θύματα του πανικού νομιμοποιούνταινα ζητήσουν δικαστική προστασία.
Κάποιος πρέπει να το ψάξει το σοβαρό αυτό θέμα.
Μ¨εχρι τώρα δεν υπάρχει καμία ποστασία τό από τον πανικό πλου προκαλείται με πρόθεση το κέρδος.
Δυστυχώς και τα δικαστήρια και οι νομοθεσίες προστατεύουν μόνο τα περιουσιακά δικαιώματα.



ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ μείζονος συνθέσεως δεν ΑΙΤΗΣΗ. 22978 ... - [Μετάφραση αυτής της σελίδας]
Μορφή αρχείου: PDF / Adobe Acrobat - Quick View
τον έκανε να αισθάνομαι τον πανικό και το φόβο για τη ζωή του. Όλα αυτά είναι μια μορφή βασανιστηρίων .... στη ζωή, την υγεία και τη σωματική ή ψυχική ευεξία των προσώπων, σε ..... Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν απαιτείται η απόδειξη της μη χρηματικής αποζημίωσης σε περιπτώσεις κατά τις οποίες "είναι προφανές για ... ικανοποίηση σε περιπτώσεις σοβαρών παραβιάσεων, όπως το άρθρο 3, ...
www.redress.org / υποθέσεων

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ποιά ανθρώπινα δικαιώματα κ. Moscho;
Αυτά του "κάθε λαός έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού του"; Αυτοπροσδιορισμού, βέβαια, αν και εφόσον αυτός συνάδει με τα μακρο και μεσο-πρόθεσμα σχέδια των επίδοξων νέων αυτοκρατόρων.

Θα ενδιαφερθούν για τον πανικό που ενσπείρουν παγκόσμια; Δεν είμαστε καλά. Εδώ είδαν κι έπαθαν να μας πείσουν για την αόρατη απειλή της τρομοκρατίας και θα ενδιαφερθούν για τους πάγους που ξαναπάγωσαν;

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Γι' αυτό κι εμείς κ. Κυπριανέ ή φεύγουμε μακριά από αυτούς ή τους εμπαίζουμε." Ή φεύγων φεύγε ή εμπαίζων έμπαιζε".

Φυγή για μένα είναι να πετάξω την τηλεόραση, τις εφημερίδες, να μην αγοράζω ό,τι με διατάζουν και να προσπαθώ να σωθώ κατά το ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
Επίσης να αφήνω στα παιδιά μου την πείρα μου ως πνευματική παρακαταθήκη γράφοντας βιβλία που κανένας δεν αγοράζει και κανείς εκδότης δεν τα εκδίδει.
Μήπως γιατί μου αρέσει η μνήμη του Ονόματος του Ιησού;
Ρωτάω γιατί είδα στην πρόσφατη πλολύτομεη έκδοση των έργων της αρχαίας γραμματείας παρέλειψαν ολόκληρη παράγραφο επειδή σ΄ αυτή αναφέρεται το Όνομα του γλυκύτατου
Ιησού! Είναι δυνατόν; Κι όμως η επιτροπή των φιλολόγων που επιμελήθηκε την έκδοση δέχθηκε να παραλειφθεί ολόκληρη παράγραφος από την μετάφραση του αρχαίου κειμένου του Αγίου.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Κι εγώ, για τα παιδιά μου γράφω χωρίς να εκδίδω βιβλία. Στο ιντερνέτ με διαβάζουν και με ρωτούν. Είναι μεγάλα.

Unknown είπε...

H katastasi einai tragiki.Prepei na lhfthoun amesa metra

Unknown είπε...

Γεια σας, διαβάζω πολύ προσεκτικά τά κείμενά σου αμέθυστε,αν και ομολογώ οτι δυσκολεύομαι με τήν "διάλεκτο" που χρησιμοποιείς καί σου αρέσει.Τά κείμενά σου είναι ορμητικά,με πόνο γραμμένα,καί τα διαπερνά μια διάχυτη μελαγχολία.Είναι εύλογη η μελαγχολία με τόσα θλιβερά συμβαίνουν.Νομίζω όμως πώς αυτά τά φαινόμενα πού μας θλίβουν,δέν είναι συμπαγείς κ γρανιτένιες πραγματικότητες,αλλά γεγονότα στα οποία ο Κύριος μας καλεί για μια "αθόρυβη" συνδιαλλαγή..είναι γεγονότα προσωπικής μετανοίας γιά τόν καθένα μας..ανοίγει τό Τριώδιο..ανοίγει η αγκαλιά τών δακρύων..το Ελεός Του είθε ν'ανοίξει κ την πηγή τών δακρύων

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αμέθυστε το άρθρο σου είναι το λιγότερο άστοχο. Το ότι η έκταση των πάγων αυξάνει δεν σημαίνει ότι οι πάγοι δεν λιώνουν.

Για να το εξηγήσω απλά πολύ μεγἀλα κομμάτια πάγου "σπάνε" σε μικρότερα τα οποία ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Η αύξηση δηλαδή της επιφάνειας των πάγων δεν σημαίνει ότι ο όγκος δεν μειώνεται. Πράγμα που έχουν αποφανθεί όλοι οι επιστήμονες που ασχολούνται.

Ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο την ευλογία και την υποχρέωση να είναι υπεύθυνος για τον κόσμο και να ενδιαφέρεται γι' αυτόν. Οπότε εσύ όντας αστοιχείωτος να προσέχεις περισσότερο πριν κρίνεις κάποιους.

amethystos είπε...

409.000 τετραγωνικά μίλια πάγου κρέμονται στήν επιφάνεια του ωκεανού χωρίς βάση σάν μπαλκόνι, γιά να πίνουν το χυμό τους οι πιγκουίνοι με θέα!!!
Γιά σκίτσο καλό είναι!!!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ερώτηση αστοιχείωτου, επί του θέματος, επιστήμονα:

Όταν οι πάγοι σπάνε και ανεβαίνουν στην επιφάνεια της θάλασσας, αυξάνοντας την έκταση των πάγων, τι κάνουν τα θαλάσσια και υποθαλάσσια ρεύματα; Τους αφήνουν να ξανακολλήσουν ή τους μεταφέρουν; Αν σπάσουμε ένα βράχο και απλωθούν γύρω του τα κομμάτια θα μεγαλώσει η έκταση των βράχων ή θα πάνε παρακάτω; Και με την παρέμβαση του ανθρώπου (η θάλασσα στην περίπτωση των πάγων) θα τους κάνουμε χαλίκι για άλλες χρήσεις;

Συγγνώμη για το άστοχο, ενδεχομένως, της παρέμβασης. Ως επιστήμονας επιθυμώ να έχω στοιχειώδεις (εγκυκλοπαιδικές) γνώσεις.

Ανώνυμος είπε...

To άρθρο χαρακτηρίζεται απὀ μια αβάσταχτη βλακεία. Οι πάγοι σιγά σιγά εξαφανίζονται και αυτό είναι γωστό τοις πάσι.

Ἁμα έχετε πρὀβλημα με τον "πράσινο" Πατριάρχη βρείτε κάτι άλλο να πείτε , τόσες μαλακίες έχει κάνει.

amethystos είπε...

Φίλε έχουμε καταγγείλει και εμείς με υπομονή όλες τις μαλακίες που ‘χει κάνει ο Πατριάρχης. Μια απ’ αυτές είναι και η πράσινη.
Το ερώτημα το δικό μας στο τέλος του ρεπορτάζ έχει σημασία.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ντρέπεστε να χυδαιολογείται; Βλέπω καλά στα μάτια μου;

amethystos είπε...

Αγαπητέ είναι μιά ευαγγελική έκφραση. Μόνον ο Κύριος τήν θεραπεύει. Ο Μακαριώτατος και οι άνθρωποί του δέν ζήτησαν τήν θεραπεία τους. Ένα άλλο όνομα αυτής τής ασθένειας είναι προδοσία, αξιοπρέπεια, φαρισαϊσμός. Η άλλη πλευρά του νομίσματος αυτής της ασθένειας είναι η ηθική και είναι ακριβώς τό ίδιο πράγμα.

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

"Η κατάσταση είναι τραγική, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα".

Ο Βούδας μια φορά πήγε να συμβουλέψει έναν τρομερό αρχιληστή και παρατρίχα γλίτωσε το κεφάλι του. Όταν απομακρύνθηκε από το κρυσφύγετο του αρχιληστή κι ένιωσε ότι είναι ασφαλής, είπε στον εαυτό του: "Γιατί πήγα να με καυτηριάσουν, ενώ δεν χρειαζόμουν καυτηρίαση;"


Στα πουλερικά υπάρχει αυτή η άγρια συνήθεια: Ο πρώτος στη δύναμη κόκορας τσιμπάει το δεύτερο σε δύναμη κόκορα. Ο δεύτερος σε δύναμη κόκορας τσιμπάει τον τρίτο. Ο τρίτος μην έχοντας ποιον να τσιμπήσει, τσιμπάει τον εαυτό του και παθαίνει καρκίνο.
Εις εαυτόν:
"Ή φεύγων φεύγε, ή εμπαίζων έμπαιζε τον μάταιο και πονηρό αυτό κόσμο", αν δεν μπορείς να αγνοείς τα τσιμπήματα.

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Πρέπει να πω εδώ "αντίο".
Ποτέ δεν μου άρεσε το πιγκ πόγκ
ούτε το παιχνίδι "κρύψου και
φώναξε" που στο χωριό μου το
παίζουν μόνο τα παιδιά.

Μόσχος Λαγκουβάρδος