Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Σέργιου Μπουλγκάκωφ : Ο KARL MARX ΩΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Υπάρχει και στην Ελληνική γλώσσα αυτό το θαυμαστό βιβλιαράκι του Σέργιου Μπουλγκάκωφ, μεταφρασμένο από τον αγαπητό μας Δ.Μπαλτά, το οποίο βρίσκεται σε όλα τα καλά βιβλιοπωλεία ξεκινώντας απο τον Ναυτίλο της Αθήνας, Χ.Τρικούπη και Σόλωνος, και στο διαδίκτυο.

Είναι θαυμαστό διότι προσπαθεί να ανιχνεύσει την δυνατότητα του Μάρξ στην αγάπη και στο μίσος, δηλαδή να μάς περιγράψει σε τί θεό πίστευε. Και είναι θαυμαστό για ένα ακόμη λόγο, διότι μας περιγράφει ταυτοχρόνως και τους Αριστεριστές στους οποίους παραδώσαμε τη μοίρα μας και μας κατέστρεψαν. Ανάμεσα σε αυτούς βεβαίως δέν λείπουν και οι οικουμενιστές, οι οποίοι σκαρφαλωμένοι στην ιεραρχία, αδυνατώντας να πιστέψουν, σοσιαλίζουν για να σώσουν τα προσχήματα.

Boulgakoff
                                                   για μεγέθυνση κάντε κλικ στό +
Συνέχεια:
Καί μέσα στόν σοσιαλισμό, όπως καί μέσα από τήν γενικώτερη γραμμή τού πολιτισμού μας, διεξάγεται μάχη μεταξύ τού Χριστού καί τού αντιχρίστου.

Αμέθυστος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχεις κανένα καλό απόσπασμα να ανεβάσεις από το μυθιστόρημά του
Ο ΜΑΙΤΡ ΚΑΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ;
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ...

amethystos είπε...

Πρόκειται γιά τό Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ καμία σχέση μέ τόν Σέργιο.

Philalethe00 είπε...

Το είχα διαβάσει παλαιότερα... Και πράγματι έχει, αν μη τι άλλο μείζον τούτου, πολύ -πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις. Ο Σέργιος Μπουλγκάκωφ ήταν ο ίδιος μαρξιστής και μάλιστα αιρετικός/ιδεαλιστής μαρξιστής, που ανακάλυψε τα προβλήματα/αντιφάσεις του μαρξισμού ασχολούμενος με το αγροτικό ζήτημα. Κατόπιν, ο Τρότσκι τον ανέφερε ως παράδειγμα του πού μπορεί να καταλήξει κανείς αν πέσει στην αίρεση(ιερωσύνη).

Ευχαριστώ και εγώ για την δημοσίευση, και καλή συνέχεια στον αγώνα...