Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ο έξωραϊσμός της Τουρκίας!

Πηγή : ΑΚΤΙΝΕΣ


















Ό έξωραϊσμός της Τουρκίας!
Γράφει ό πολιτικός επιστήμονας κ. Κωνσταντίνος Χολέβας: «Ανοίγοντας τη συσκευή της τηλεόρασης μου διερωτώμαι αν ζω στην Ελλάδα ή στην Τουρκία. Μία μανία τηλεοπτικής τουρκολαγνείας έχει καταλάβει τούς περισσότερους τηλεοπτικούς σταθμούς μας. Στο ένα κανάλι βλέπεις αφιέρωμα στη σύγχρονη Τουρκία, στο άλλο ακούς τί καλά περνούν σήμερα οι Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη, στο άλλο ακούς πόσο αγαθοί και άγιοι ήσαν οι Οθωμανοί και πόσο άγριοι ήσαν οι Έλληνες επαναστάτες του 1821, πού έσφαζαν αθώους (...). Προς τί όλη αυτή ή μανία με τον εξωραϊσμό της εικόνας της γείτονος;» («Ορθόδοξος Τύπος» 4-3-2011).
Αλλά ή απάντηση είναι προφανής. Πρόκειται για επιπόλαια «στρατηγήματα» των κρατούντων στη χώρα μας, οι οποίοι, αφοί έχουν βυθίσει την Ελλάδα στα χρέη με ανεδαφικά «δόγματα» και «ψευδόλογα» προγράμματα, και αφού με αδέξιους πολιτικούς και διπλωματικούς χειρισμούς και άφρονες κινήσεις έκαμαν την Τουρκία να προβάλλει ως ανίκητη δύναμη, τώρα προσπαθούν να βελτιώσουν την εικόνα της Τουρκίας στα μάτια των Ελλήνων.
Αυτήν ακριβώς την άκριτη στάση των καθόλου σοφών ηγετών μας ό σουλτάνος Ερντογάν την εκμεταλλεύεται στο έπακρον. Και ενώ έχει να αντιμετωπίσει όχι λίγα εσωτερικά μέτωπα και ένα κύμα φιλελευθερισμού πού αρχίζει από τα ΜΜΕ της χώρας του και τούς καταπιεζόμενους Κούρδους και Αρμενίους, συνεχίζει να καταπιέζει το Ορθόδοξο Πατριαρχείο και να κρατεί κλειστή τη θεολογική Σχολή της Χάλκης επί μία τεσσαρακονταετία.
Εις δε την Κύπρο, όπου πραγματοποίησε τη φασιστική εισβολή του το 1974, ενώ οι Τουρκοκύπριοι εξεγείρονται εναν­τίον του με μαζικά συλλαλητήρια, όπου του απευθύνουν το ερώτημα «εμείς είμαστε Τουρκοκύπριοι, εσείς ποιος είστε, κύριε;» και του φωνάζουν κατά πρόσωπον «έξω οι ξένοι, ή Κύπρος ανήκει στους Κυπρίους» και τον καλούν να φύγει από την Κύπρο, αυτός συνεχίζει την κατοχή και τη μεταφορά εποίκων στο νησί. Και όχι μόνον αυτό. Δηλώνει κομπαστικά με ύφος χιτλερικό: «Λένε να φύγει ή Τουρκία. Ποιος είσαι, ρε φίλε; Έχω στρατηγικό ενδιαφέρον». Ό,τι δηλαδή έλεγε και ό Χίτλερ, όταν κατελάμβανε το 1939-1941 τις ευρωπαϊκές χώρες! Και ενώ αυτά τα διακηρύσσει ξεκάθαρα, οι «αγαθοί και φιλάνθρωποι» της Κυβερνήσεως και των άλλων κομμάτων της χώρας μας, όπως τούς αποκάλεσαν, συνεχίζουν μαζί του έναν ατέρμονα και άκαρπο διάλογο, αναπαράγουν την τουρκική προπαγάνδα και υποχωρούν συνεχώς στη μαρτυρική Κύπρο, παραχωρώντας προνόμια στον εισβολέα, ό όποιος τυραννεί ανενόχλητος τούς ελάχιστους εγκλωβισμένους Έλληνες της Καρπασίας, βεβηλώνει χριστιανικούς ναούς, απαγορεύει τη θεία Λειτουργία και τη διανομή της Καινής Διαθήκης στους Ορθόδοξους εγκλωβισμένους μαθητές, και ανοικοδομεί συνεχώς τζαμιά... Αφήνουμε ότι ή Τουρκία συνεχίζει ανενόχλητη την προπαγάνδα της στην ελληνική Θράκη.
Δυστυχώς οι ηγέτες μας δεν αδιαφορούν απλώς- φαίνεται ότι μας προδίδουν επισήμως!... Αλλά αν πράγματι θέλουμε να επιζήσουμε ως έθνος Ορθόδοξο Χριστιανικό, πρέπει να σταματήσουμε να εφησυχάζουμε.
«Ο ΣΩΤΗΡ»1/05/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: