Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Βαρθολομαίος: «Ο Πάπας Ιωάννης, Προστάτης της ενότητας όλων των Χριστιανών»

113.jpg

Βαρθολομαίος: «Ο Πάπας Ιωάννης, Προστάτης της ενότητας όλων των Χριστιανών»

ΜΕΡΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ  ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, ΣΕ ΙΤΑΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

Σημείωση Κατάνυξης: Μας απεστάλη από φίλο του ιστολογίου μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την εξής  παρατήρηση την οποία προσυπογράφουμε...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ *φρονώ πως δεν βαδίζουμε απλά, αλλά έχουμε ήδη κάνει την ένωση με τους παπικούς αφού αναγνωρίζουμε και τους ¨αγίους¨ τους! Με λύπη παρατηρώ ότι ο Πατριάρχης μας μιλάει για εμάς χωρίς εμάς! Ο Θεός να του δώσει φώτιση να μην εκτροχιαστεί!

Σας παραθέτω ΜΟΝΟ την 1η και 2η παράγραφο από την συνέντευξη του Οικ. Πατριάρχου στην Ιταλίδα δημοσιογράφο Stefania Falasca για την καθολική εφημερίδα "Avvenire" στις 26 Απριλίου 2014

ΥΓ. 1.Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου.

2. Η εν λόγω συνέντευξη είναι αρκετά μεγάλη και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και άλλες «ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ» ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ τις οποίες δεν άντεξα να μεταφράσω. Όποιος γνωρίζει Ιταλικά μπορεί να την διαβάσει ολόκληρη εδώ:
ΠΗΓΗ: εδώ
ημερομηνία: 26-04-2014 - Κείμενο Α.Θ.Π. Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου

«Ο Πάπας Ιωάννης Προστάτης της ενότητας όλων των Χριστιανών»


Η λατρεία του Ορθόδοξου κόσμου προς τον Ιωάννη XXIII εξεφράσθη ήδη από την επομένη του θανάτου του, έτσι ώστε να θεωρείται ένας Prepadovnie, ένας άγιος και προστάτης του Οικουμενισμού. Ο Πατριάρχης Αθηναγόρας ήταν o πρώτος που απέδωσε στο πρόσωπό του το Ευαγγελικό χωρίο: «Εγένετο ἄνθρωπος ἀπεσταλμένος παρὰ Θεοῦ, ὄνομα αὐτῷ ᾿Ιωάννης». «Μπορούμε να εμπνευστούμε από το παράδειγμά του,  έτσι ώστε να συνεχίσουμε το δύσκολο και επίπονο ταξίδι για να ξαναβρούμε την ενότητα των Χριστιανών», λέει σήμερα, σε αυτή τη συνέντευξη, ο διάδοχος του Αθηναγόρα, Βαρθολομαίος Α ', Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Ο Βαρθολομαίος είναι ο πρώτος Πατριάρχης στην ιστορία των αδελφών Εκκλησιών που πήρε μέρος σε ενθρόνιση ενός Πάπα και ξεκινώντας από την αγιοποίηση του Πάπα Ιωάννη XXIII υπογραμμίζει επίσης, τη σημασία της επικείμενης επίσκεψης στην Ιερουσαλήμ, την οποία θα  πραγματοποιήσει μαζί με τον Πάπα Francesco.

ΕΡΩΤΗΣΗ.- Ο Πάπας Ιωάννης ΧΧΙΙΙ εξέφρασε επίσης μια αυθεντική λατρεία προς τους Ορθόδοξους αδελφούς. Τι σημαίνει αυτό για σας σήμερα και για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, η  πλήρης αναγνώριση της αγιότητας του;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ.- Ο αείμνηστος Πάπας Ιωάννης ΧΧΙΙΙ ήταν πράγματι μια μεγάλη πνευματική προσωπικότητα στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας και του Χριστιανισμού. Ο Ευλογημένος  προκάτοχός μου,  ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας,  αναγνώρισε δημοσίως τη μεγάλη προσωπικότητα αυτού του Πάπα προσδίδοντας σ 'αυτόν τις ευαγγελικές φράσεις  που τον παρομοιάζουν  με τον Ιωάννη τον Βαπτιστή τον Πρόδρομο,  τον πρόδρομο του Κυρίου μας.  Στην πραγματικότητα ,  ο Ιωάννης XXIII έκανε ένα αποφασιστικό βήμα στην πορεία της Εκκλησίας,  χάριν  στην  σημαντική και θαρραλέα απόφασή του να συγκαλέσει το Δεύτερο Συμβούλιο του Βατικανού,  το οποίο, μεταξύ άλλων με τις οδηγίες του,  άνοιξε το δρόμο για τη συμμετοχή της Καθολικής Εκκλησίας στην οικουμενική κίνηση,  ενόψει της αποκατάστασης της Χριστιανικής ενότητας με ιδιαίτερα σημαντικές επιπτώσεις στις σχέσεις μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων. Αυτό το γεγονός, μαζί με τις αρετές του, την ευγένεια, την καλοσύνη και την αγάπη που κοσμούσαν το χαρακτήρα και τη ζωή του μεγάλου αυτού άνδρα της Εκκλησίας, δικαιολογεί πλήρως την τιμή της αγιοποίησης που επιφυλάχθηκε γι 'αυτόν από την Καθολική Εκκλησία.

πηγή 

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ 

ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΓΛΥΦΤΗΣ. ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ. Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΕΙΤΑΙ.
Αμέθυστος 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρει το κείμενό σας:"Με λύπη παρατηρώ ότι ο Πατριάρχης μας μιλάει για εμάς χωρίς εμάς! Ο Θεός να του δώσει φώτιση να μην εκτροχιαστεί!"
Το διαβάσαμε και πολύ γελάσαμε!
Έχετε την καλωσύνη να μας πείτε αν μπορείτε τι ακριβώς σημαίνει η φράση
"να μην εκτροχιαστεί";
Αν έχετε ορθόδοξο νου μες στο κεφάλι σας, σας φαίνεται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ότι με όλα αυτά που κάνει παραμένει Ορθόδοξος; Παίζετε με τις λέξεις, ή με κάτι άλλο παίζετε; (δεν θα πω με τι, και ΜΗΝ πάει στο πονηρό, το βρόμικο μυαλό μερικών εδώ μέσα!)

amethystos είπε...

Eσύ είσαι ορθόδοξος ή αληθινός χριστιανός;; Ο Σαμαράς είναι δούλος τής Γερμανίας καί κακοποιεί τό αξίωμά του.Μπορεί ομως καί νά εκτροχιαστεί σάν άνθρωπος, όπως ο Χίτλερ π.χ. Ετσι η Αποτείχηση έχει εκτροχιαστεί,ο Τρικαμηνάς είναι ήδη ένας δικτάτορας, ακολουθώντας τά χνάρια τού παλαιού. Εμείς, όπως λέτε, συνεχίζουμε νά σάς φερόμαστε σάν νά είστε ακόμη άνθρωποι. Επειδή κρατάμε κάτι χριστιανικό ακόμη.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί γίνεστε τόσο μπαρούτι κάθε τόσο; Τι πρόβλημα σας βασανίζει;

Απευνθήκαμε σε αυτούς που γράψαν το άρθρο, ωστόσο εσείς το παίρνετε προσωπικά μάλλον, και μας γράφετε ανάμεσα στα άλλους πλίνθους, κεράμους, ατάκτως ερριμμένους:


"Εμείς, όπως λέτε, συνεχίζουμε νά σάς φερόμαστε σάν νά είστε ακόμη άνθρωποι. Επειδή κρατάμε κάτι χριστιανικό ακόμη"

Ω! σας ευχαριστούμε! Μας συγκινεί βαθιά η ανοχή και η χριστιανική αγάπη σας!

amethystos είπε...

Ετσι ακριβώς διαμαρτύρονται όσοι λασπολογούν. Οι αμόρφωτοι. Επειδή αδυνατούν νά συλλάβουν οποιοδήποτε περιεχόμενο. Λόγω κενοδοξίας.

Ανώνυμος είπε...

Έκαστος εκ του περισσεύματος της καρδίας αυτού, λαλεί.

Ανώνυμος είπε...

Καλά γιατί δεν πηγες τοτε βρε φιλέ κατευθείαν εις την πηγή που παραθέτει ο Αμέθυστος;Αν δεν την ειδες..πέστο ..ζητα κ ενα ταπεινό συγνωμην κ τελειωσε.Αφού βλέπεις οτι τρελλογιαννης πηγή πρεπει εκεί να εκφράσεις τις καλοπροαιρετες αποροιες σου

Φιλικής

Μαστινοεσπανολ

amethystos είπε...

ΕΑΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΡΔΙΑ.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Πολύ,όντως,τραγικό και επώδυνο αυτό που συμβαίνει για όλους μας.Μια μεγάλ'εικόνα,ένα δαντικό και δονκιχωτικό φέιμ στόρυ ενός θείου κηρύγματος του Ναρκίσσου και του ναρκισσισμού του,όπου ο διδάσκαλος εξαφανίζεται,δεν έχει θέσι να σταθή με γεγονότα τέτοια,τέτοιας εκτάσεως εκτροπής.Ο Λόγος.Υπερτονίζοντας τον Πατέρα και,εσχάτως πολύ,εκείνην τη μ(Μ)ητέρα,όπως 'μπορούμε να 'δούμε και διεθνώς,παγκοσμίως,πια,σήμερα,τώρα,με την επέλασιν,επέλευσιν της διαστροφής του κόσμου.Φοβερό και τρομερό κρίμα.Ατμοσφαιρική ρύπανσις.ΙΔΟΥ ΚΑΙΝΑ ΓΕΓΟΝΕ ΠΑΝΤΑ,ΙΔΟΥ,ΓΕΓΟΝΕΝ ΚΑΙΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΠΟΙΩ(=Ο ΚΑΘΗΜΕΝΟΣ ΕΠΙ ΤΩι ΘΡΟΝΩι...πάντοτε..),ΟΜΩΣ(επιθυμούμε και επιμένουμε να ισχυριζώμεθα και πιστεύωμε..).