Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Νηπιαγωγείο της καθολικής εκκλησίας: σεξουαλικές επιθέσεις μεταξύ παιδιών του νηπιαγωγείου στην περιοχή Mainz-Weisenau



Katholische Kita: Sexuelle Übergriffe unter Kindergartenkindern in Mainz-Weisenau
της Alexandra Eisen
στην Allgemeine Zeitung / Politik / Rheinland-Pfalz,     10.06.2015

Νηπιαγωγείο της καθολικής εκκλησίας: σεξουαλικές επιθέσεις μεταξύ παιδιών του νηπιαγωγείου στην περιοχή Mainz-Weisenau
 Σεξουαλικές επιθέσεις μεταξύ παιδιών νηπιαγωγείου που κατέληξαν να πάρουν μορφή εξευτελισμού και τιμωρίας, άσκησης βίας και κλοπής. Ο «κατάλογος» των όσων συνέβησαν στο νηπιαγωγείο 
Αποτέλεσμα εικόνας για Katholische Kita: Sexuelle Übergriffe unter Kindergartenkindern in Mainz-Weisenau  της Alexandra EisenMaria Königin στην καθολική ενορία Mainz-Weisenau, και που περιγράφονται σε μια επιστολή της ενοριακής διοίκησης προς τους γονείς, συγκλονίζει πραγματικά. Η επιστολή βρίσκεται στα χέρια της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας.
Σύμφωνα με την επιστολή, ορισμένα παιδιά, για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξανάγκασαν και εκβίασαν με απειλή φόνου, αγόρια και κορίτσια να προβούν σε σεξουαλικές πράξεις. Σημειώθηκαν επίσης περιπτώσεις κλοπής, τόσο στο νηπιαγωγείο, όσο και στο γειτονικό σουπερμάρκετ, κατά την κοινή έξοδο των παιδιών και των νηπιαγωγών για ψώνια.
Η μητρόπολη ενημέρωσε την εισαγγελία η οποία διεξάγει έρευνες, κυρίως εις βάρος των νηπιαγωγών, οι οποίοι δεν πρόσεξαν και δεν παρενέβησαν εγκαίρως. Εις βάρος των παιδιών που προέβησαν στις περιγραφείσες πράξεις δεν μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη λόγω ηλικίας. Επίσης, εις βάρος των γονέων τους δεν υφίσταται υποψία εγκληματικής συμπεριφοράς ή αμέλειας.
Ο Uwe Hinzle, προϊστάμενος του συλλόγου προστασίας παιδιού στην πόλη Mainz, αναφέρει πως τα παιδιά-θύτες είναι κατά κανόνα και τα ίδια θύματα. «Τέτοια συμβάντα είναι δυστυχώς συχνά», όπως αναφέρει.
Η ενορία είχε αποφασίσει το κλείσιμο του νηπιαγωγείου στις 2 Ιουνίου. Αυτό εξέπληξε τους γονείς, οι οποίοι ενημερώθηκαν τηλεφωνικώς, χωρίς να τους αναφερθεί ο λόγος. Πληροφορήθηκαν για τις λεπτομέρειες μέσω επιστολής, μια εβδομάδα αργότερα.
Οι νηπιαγωγοί αναφέρουν πως δεν ερμήνευσαν σωστά ορισμένα μεμονωμένα περιστατικά. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει την διαδικασία δια της οποίας τα πράγματα εξελίχθηκαν έτσι.
Οι υπεύθυνοι ιερείς της ενορίας συμβουλεύουν τους γονείς να μιλήσουν με τα παιδιά τους για τα όσα συνέβησαν.
Πολλοί γονείς αναφέρουν πως κατά τις τελευταίες εβδομάδες παρατήρησαν δραματικές αλλαγές στην συμπεριφορά των παιδιών τους. «Η μικρότερη μου κόρη φοβάται να πάει μόνη της στην τουαλέτα ακόμα και στο σπίτι μας. Η μεγαλύτερη μου κόρη πήγε μερικά παιγνίδια της στους εκβιαστές της στο νηπιαγωγείο. Μου είπε πως αν δεν το έκανε θα την σκότωναν» αναφέρει μια μητέρα. Τώρα κατηγορεί τον εαυτό της που δεν κατάλαβε τι κρυβόταν πίσω από αυτή την συμπεριφορά. Τα δυο παιδιά της βρίσκονται υπό την παρακολούθηση παιδοψυχιάτρου

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: