Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Ο Τραμπ θεωρητικά μπορεί να μην γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.

Θεωρητικά, είναι δυνατόν ο Ντόναλντ Τραμπ να μην γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Αλλά το σχεδόν ακατόρθωτο εξαρτάται από το εκλογικό σώμα και το παράξενο σύστημα των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να κέρδισε τις εκλογές συγκεντρώνοντας
περισσότερες ψήφους από το εκλεκτορικό Κολλέγιο, από ό,τι η Χίλαρι Κλίντον. Αλλά τελείως μέσα σε αυστηρά πλαίσια, δεν είναι μόνο η εκλογή που μόλις έγινε που έχει σημασία: είναι εκείνη που τα μέλη του Εκλεκτορικού Κολλεγίου θα παραστούν και θα εκπροσωπήσουν τους ψηφοφόρους τους και θα επιλέξουν τον υποψήφιό τους.

Αυτό θα συμβεί στις 12 Δεκεμβρίου, σε συναντήσεις σε κάθε Πολιτεία όπου όλοι οι εκπρόσωποι των Ρεπουμπλικανών ή των Δημοκρατικών – ανάλογα με το πώς ψήφισε η κάθε πολιτεία – θα ψηφίσουν. Και είναι σχεδόν βέβαιο πως το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, με τους περισσότερους από τους εκλέκτορες να ψηφίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ, για τη θέση του Προέδρου.

Αυτό όμως, θεωρητικά, μπορεί και να μην συμβεί. Μέλη του Εκλεκτορικού κολλεγίου θα μπορούσαν ενδεχομένως να αλλάξουν γνώμη και να γίνουν αυτό που είναι γνωστό ως 'άπιστοι εκλέκτορες'και να ψηφίσουν κάποιον άλλον για Πρόεδρο ή ακόμη και κανέναν.

Το φαινόμενο των 'άπιστων εκλεκτόρων' δίνει στους ανθρώπους μία ελπίδα πως ίσως ο Ντόναλντ Τραμπ να μην γίνει τελικά πρόεδρος των ΗΠΑ. Είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί αυτό, αλλά αυτό δείχνει πως ο δρόμος του Ντόναλντ Τραμπ για την Προεδρία δεν είναι εύκολος.

Εκτός κι αν συμβεί κάτι τρομερό, θα ήταν πρακτικά αδύνατο να πείσει τους εκλέκτορες πως θα πρέπει να αλλάξουν γνώμη και να στραφούν προς την Κλίντον – κάτι που θα πρέπει να συμβεί σε έναν τεράστιο αριθμό εκλεκτόρων για να αλλάξει το αποτέλεσμα.

Οι εκλέκτορες επιλέγονται σε μεγάλο βαθμό λόγω της πίστης και των υπηρεσιών τους στο κόμμα, κάτι που σημαίνει πως είναι σχεδόν αδύνατον να στραφούν ενάντια στην γραμμή του κόμματος. Είναι πιθανόν κάποιο να διατηρήσουν τη δέσμευσή τους όσον αφορά στο μότο 'ποτέ Τραμπ' ακόμη και μέσα στο ίδιο το κόμμα των ρεπουμπλικανών, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, πιθανότατα δεν θα ψηφίσουν κανέναν ή κάποιον άλλο Ρεπουμπλικανό, όπως τον Τεντ Κρουζ ή τον Μιτ Ρόμνεϊ.

Στο παρελθόν, πάντως, υπήρξαν εκλέκτορες που επέλεξαν να μην υποστηρίξουν τον υποψήφιό τους, επειδή διαφωνούσαν μαζί του, αλλά αυτό αντιπροσωπεύει μόλις το 1% όλων των περιπτώσεων.

Πηγή: Independent
Από:  έθνος.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευλογειται . Καλησπερα Αμεθυστε κανα 2 μηνες εχουμε να τα πουμε . Λοιπον καποιες επισημανσεις απο εναν πτωχο πλην τιμιο - γιατι δεν μπορει να κανει και αλλιως - ποδοσφαιροφιλο και παλαιοημερολογητη . Πρωτον . Η συμπεριφορα του λεγομενου πατριωτικου και εληνοκεντρικου και ορθοδοξοκεντρικου χωρου απεναντι στον Τραμπ - χαρηκαν απαντες οι ελληνοορθοδοξαρες σαν χαζουλες γκρουπις του Μπιμπερ - δειχνει γιατι οι διεθνιστες και εθνοαποδομητες εχουν παρει την ροδελα κυριολεκτικα αυτου του χωρου . Ειναι δυνατον μπρε ορνια ο υποψηφιος του ρεπουμπλικανικου κομματος να ειναι αντισυστημικος και αντισιωνιστης και αντιπαγκοσμοιοποιτης . Μιλαμε για το κομμα που επι των προεδρων Νιξον ,Φορντ και Μπους νεωτερου θητευσαν στο υπουργειο εξωτερικων οι Κισσινγκερ , Παουελ και Ραις . Και αλλοι παρομοιοι κατα καιρους . Επιπλεον ο συγκεκριμενος βαψομαλιας πορνογερος λογω της δουλειας του - καζινο στη Ν.Υορκη - ειναι κολος με βρακι με τους ισχυρους Εβραιους . Δευτερον . Οι αναλυσεις των εθνικοφρονων ελληνοκεντρικων του πισινου οτι με την ψηφο τους οι Αμερικανοι καναν ειρηνικη επανασταση κατα της ελιτ . Ε λοιπον 120 εκκατομυρια Αμερικανοι ψηφισαν τα δυο συστημικα κομματα -ΑΕ οργανωμενου εγκληματος - για πολλοστη φορα απο τα μεσα του 19ου αιωνα . Οταν θες επανασταση δεν βψηφιζεις το κομμα του Κισσινγερ , των Μπους κλπ . Οταν επαναστατεις τα κανεις ολα λιμπα . Καπου εδω σταματαω γιατι αν συνεχισω θα πω για τον λεγομενο ελληνοκενρικο και ορθοδοξοκεντρικο χωρο και αλλες φρασεις των 80ς σαλονικιωτικες και δεν ειναι σωστον . Με εκτιμηση ο διαδικτυακος παλιοφιλος ΑΜ

amethystos είπε...

Γειά σου φίλε. Είμαστε έτοιμοι νά ξεπουληθούμε, νά κοροιδέψουμε τόν εαυτό μας, αρκεί η λύση νά έλθει απέξω, νά μήν τήν πετύχουμε μόνοι μας διορθώνοντας τά λάθη μας καί τήν νοοτροπία μας. Εχουμε παραιτηθεί από κάθε αξιοπρέπεια. Είμαστε ήδη κάτοικοι τού παγκοσμίου χωριού αφού οικειοποιούμαστε τίς νίκες ή τίς ήττες τών άλλων. Παγκοσμιοποιημένοι. Οι άλλοι μάς γνωρίζουν πολύ καλά, δυστυχώς. Τουλάχιστον πάμε γιά Χριστούγεννα. Οσοι...

Ανώνυμος είπε...

O AM λέει πικρές αλήθειες που δεν έχουν συνειδητοποιηθεί ακόμα από την έκπληξη και ικανοποίηση από την ήττα της Χίλαρι, (λόγω όλων των σαθρών που εκπροσωπούσε, άγριο φιλελευθερισμό, επεκτατικούς πολέμους, πολιτική ορθότητα κτλ..).
Το αντίπαλο δέος σε αυτό, οι πολιτικοί τύπου Τραμπ ή Σάρα Πέιλιν, με την ονομασία "συντηρητικοί" συμπυκνώνουν ένα προτεσταντικού τύπου "ιδεολόγημα" που είναι π.χ. ενάντια σε λαθρομετανάστευση, ομοφυλοφιλία κτλ.. αλλά είναι και αυτοί υπέρ όλης της υπάρχουσας δομής της κοινωνίας και οικονομίας της Αμερικής, της μητρόπολης του φιλελευθερισμού και του υλιστικού φρονήματος που συμπυκνώνεται στο "in God we trust" του δολαρίου.
Ο Τραμπ (ο βαψομαλιας πορνογερος λογω της δουλειας του - καζινο στη Ν.Υορκη - όπως λέει ο ΑΜ), είναι πάμπλουτος και αυτό θεωρείται στην Αμερική ένδειξη θεϊκής εύνοιας, άσχετα με ποιον τρόπο αποκτήθηκε ο πλούτος, ή πως χρησιμοποιείται, και τι είδους άνθρωπο φτιάχνει.
Στην Αμερική η "πρόσληψη" των γεγονότων είναι εντελώς επιφανειακή (απόρροια και του προντεσταντισμού αλλά και του ελαφρώς "καμένου μυαλού" από την πολλή "coca-cola" (όλα όσα συμβολίζει).. και την μαζική πλύση εγκεφάλου).
Π.χ. δεν θα προβληματιστούν και πολύ αν έχει καζίνο και άλλα τυχερά παιχνίδια (ένα θέμα που συμπλέκεται άμεσα σαν "λογική" και "φιλοσοφία" με το λεγόμενο "αμερικάνικο όνειρο" την ψευδαίσθηση των "ευκαιριών για όλους", σε μια χώρα που οργιάζει η απάτη (κυρίως της "εικόνας"), αρκεί να κάνει και κάποιες φιλανθρωπίες.
Δεν θα προβληματιστούν επίσης αν μέσω του πλόυτου και της χλιδής ο (οποιοσδήποτε) άνθρωπος πέφτει σε σύγχρονη ειδωλολατρεία, οίηση αλαζονεία και προσκόλληση στα γήινα (μήπως γνωρίζουν οι προτεστάντες π.χ. την "Κλίμακα" του Αγίου Ι.Σιαναϊτη;)..
Η "άλλη πλευρά" οι άθεοι, ομοφυλόφιλοι κτλ.. δεν έχουν υγιή αντίλογο και ιδεολογικό αντίπαλο, παρά μόνο ένα κακέκτυπο.. Δεν υπάρχουν δηλ. αληθινά πνευματικά μεγέθη σε όλο αυτό (με την έννοια των αξιών που υπάρχουν στην Ορθοδοξία και ως ένα βαθμό στις σημερινές Ορθόδοξες χώρες). Δείτε για παράδειγμα τον Πούτιν (παρά τα αρνητικά που έχει) πόσο διαφορετική "ποιότητα" έχει σαν άνθρωπος.
Η νίκη Τραμπ ήταν "θετική", με την "μέθοδο της απαγωγής σε άτοπο" (λόγω Χίλαρι), κυρίως με βάση τα παγκόσμια γεωπολιτικά δεδομένα (αλλά ΚΑΙ αυτό μένει να το δούμε, γιατί τα πρώτα δείγματα της προσέγγισης με την Τουρκία είναι πολύ αρνητικά).. αλλά πέρα απ΄αυτό ας μην έχουμε προσδοκίες για μια "άλλη Αμερική" όπως ακούμε.

Και ένα σχετικό άρθρο του Σ.Κατσούλη
Πως ο προτεσταντικός πουριτανισμός εκφράζεται σήμερα ως φασιστική ολοκλήρωση και επίθεση στην Ορθοδοξία και το Έθνος μας.
http://stavroskatsoulis.blogspot.gr/2015/07/blog-post_26.html

Ανώνυμος είπε...

Επειδή όμως πρέπει να επαινούμε οτιδήποτε σωστό, μόλις τώρα είδα αυτή την πολύ θετική είδηση για τις εξελίξεις στην περιοχή μας:

Tην πλήρη αλλαγή στάσης των ΗΠΑ στο συριακό ζήτημα προανήγγειλε με συνέντευξή του στην The Wall Street Journal ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ σταματώντας πλέον τις αμερικανικές προσπάθειες ανατροπής του Σύρου προέδρου Μ.Άσαντ οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν Γ' ΠΠ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα καταλήξουν να πολεμούν με την Ρωσία μόνο εάν οι Ρώσοι επιτεθούν στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ», δήλωσε ο εκλεγμένος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Η θέση μου είναι πως η Συρία πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος και πρέπει να απαλλαγούμε από το ISIS. Η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε συμμαχία με τη Συρία, και έχουμε και το Ιράν, που γίνεται ισχυρό, εξαιτίας μας, σε συμμαχία με τη Συρία» πρόσθεσε ο Ν.Τραμπ

«Υποστηρίζουμε αντάρτες εναντίον της Συρίας και δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που στηρίζουμε», είπε εξαπολύοντας μύδρους για την πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα η οποία εξέθρεψε τον ακραίο ισλαμισμό με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ο Ν.Τραμπ προεκλογικά είχε δηλώσει ότι ο νυν πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μπορεί να μην είναι ο ιδανικός ηγέτης, όμως πολλές από τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης που θα αναλάμβαναν την εξουσία εάν απομακρυνόταν θα αποδεικνύονταν χειρότερες καθώς πρόκειται για ακραίους ισλαμιστές

Τότε έλεγε ότι «προτεραιότητα είναι η εξόντωση του ISIS και όχι η απομάκρυνση του Μ.Άσαντ από την εξουσία»

Είναι σαφές ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ θα αλλάξει άρδην και αυτός είναι ο λόγος που ακόμα και τώρα κάποιοι απεργάζονται σχέδια για να μην γίνει πρόεδρος όπως νομίμως εξελέγη στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

www.pronews.gr/portal/20161112/world/diethnis-politiki/39/ntramp-den-thelo-tin-anatropi-masant-tha-prokaloyse-enan-g-pp-me

χαλαρωσε είπε...

ειναι αλήθεια. Βουκολικό ξεσπασμα του Τραμπ.

http://www.greekalert.com/2016/11/blog-post_985.html