Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Παρατηρήστε το.


Image result for ο αλή πασαςΟι 99 στους 100 που λένε ότι στην Τουρκοκρατία η Ελληνική Εκκλησία ήταν μηχανισμός ελέγχου των υπόδουλων Ελλήνων για λογαριασμό του Σουλτάνου, ότι ο Πατριάρχης και η πλειοψηφία του κλήρου ήταν δουλικοί προς τον Σουλτάνο και εχθρικοί στην Ελληνική Επανάσταση, είναι οι ίδιοι που λένε ότι:
– Οι Έλληνες ζούσαν καλά επί Τουρκοκρατίας, και το σύστημα διακυβέρνησης των Σουλτάνων ήταν προοδευτικό και φιλελεύθερο.
– Οι Έλληνες επαναστάτες ήταν σφαγείς που έκαναν εθνοκάθαρση κατά των Τούρκων και διέκοψαν βίαια την μακραίωνη αρμονική συνύπαρξη των δύο λαών.
– Όσοι σήμερα θέλουν να απαντήσουμε στις προκλήσεις και την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, είναι θερμοκέφαλοι εθνικιστές και θα προκαλέσουν εθνική τραγωδία.
– Η Ελλάδα έχει επεκτατικές βλέψεις κατά της Τουρκίας, και όχι η Τουρκία κατά της Ελλάδος.
– Η Τουρκία έχει πολλά δίκια σ’ αυτά που ζητάει. Και δικαιώματα στο Αιγαίο έχει, και κάποιες βραχονησίδες της ανήκουν, και στη Θράκη κατοικούν Τούρκοι που πρέπει να απολαύσουν πλήρη πολιτικά δικαιώματα (πχ την αυτονόμησή τους).
– Οι στρατιωτικές παρελάσεις είναι εκδηλώσεις εθνικισμού και μιλιταρισμού.
– Οι δαπάνες για την άμυνα είναι πεταμένα λεφτά. Με τους Τούρκους σήμερα πρέπει να τα βρούμε. Πρέπει να προωθήσουμε την Ελληνο-τουρκική φιλία και όχι τις στείρες αντιπαραθέσεις.
– Το Αιγαίο πρέπει να το συνεκμεταλλευτούμε.


Με βάση όλα αυτά, ο Πατριάρχης Γρηγόριος και η Ελληνική Εκκλησία, θα έπρεπε να είναι οι ήρωές τους, τα πρότυπά τους! 
Και το ότι ΔΕΝ είναι τα πρότυπά τους, μας δείχνει πολύ καθαρά τι είναι αυτοί!
 Θα το ονοματίσουμε παρακάτω, αφού προσθέσουμε κάτι ακόμα.

Σκεφθείτε. 
 Αυτοί που λένε ότι η σημερινή Ελλάδα, κυρίαρχο κράτος, με οργανωμένο στρατό, μέλος διεθνών οργανισμών (ΟΗΕ,) μέλος διεθνών συμμαχιών (ΝΑΤΟ,) μέλος ισχυρών συνομοσπονδιών (ΕΕ,) πρέπει να κάνει την πάπια στις διεκδικήσεις της Τουρκίας, είτε γιατί αυτές είναι δίκαιες, είτε/και γιατί οποιαδήποτε στρατιωτική απάντηση, θα οδηγήσει σε εθνική τραγωδία, αφού η Τουρκία είναι πανίσχυρη, είναι αυτοί που λένε ότι ο Γρηγόριος και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός με ένα ποίμνιο υπόδουλο, άοπλο και με τα χατζάρια των Οθωμανών πάνω απ’ το κεφάλι του, με ένα μακραίωνο παρελθόν εξεγέρσεων που καταπνίγηκαν αιματηρά, με πιο πρόσφατη τα Ορλωφικά, με μια Ευρωπαϊκή Ιερά Συμμαχία υπό τον Μέττερνιχ εχθρική σε κάθε εθνική εξέγερση, ήταν προδότες της Ελληνικής Επανάστασης και υπηρέτες του Σουλτάνου!

Πάλι με βάση όλα αυτά, αν ο Γρηγόριος ήταν υπηρέτης των Τούρκων, εσείς, στράκια, τι ακριβώς είσαστε για τους Τούρκους; Πουτανάκια; 
Μάλλον λίγα λέω…

Δεν υπάρχουν σχόλια: