Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Πώς το Κρεμλίνο «κάρφωσε» τον Α.Τσίπρα μετά την επικοινωνία του με τον Β.Πούτιν – Μήνυμα έντονης δυσαρέσκειας από την Ρωσία

Ένα «καρφί» κατά του Αλέξη Τσίπρα έριξε στην συνομιλία που είχε μαζί του χθες τηλεφωνικά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο. Προφανώς η πρόσκληση-επίσκεψης στη Μόσχα του Έλληνα πρωθυπουργού και το γεγονός ότι ο Πούτιν δέχθηκε να θέσει το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Τ. Ερντογάν να επισκίασαν το περιεχόμενο της συνομιλίας, αλλά μία προσεκτική ανάγνωση δείχνει πώς η «παγωμάρα» στις ελληνορωσικές σχέσεις υπάρχει.
Τι αναφέρει στην ανακοίνωση του το Κρεμλίνο; «Κατόπιν αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας τον ενημέρωσε σχετικά με την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ». Είναι κάτι που αρκετοί διάβασαν αλλά ελάχιστοι αντιλήφθηκαν την σημασία του. Είναι μία φράση υποτιμητική για τον Έλληνα πρωθυπουργό και την χώρα μας γενικότερα.
Αυτή η φράση στην επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου λέει επί της ουσίας πώς ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής που συζήτησε ο Ρώσος πρόεδρος με την Αμερικανό ομόλογο του Ντόναλντ Τράμπ.
Ενώ υποτίθεται πώς η Αθήνα έχει κάνει άνοιγμα προς την Ουάσιγκτον και της κάνει όλα τα χατίρια, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν να ενημερωθεί. Είναι προφανές πώς η συγκεκριμένη φράση είναι δεικτική του κλίματος που επικρατεί και η Μόσχα θέλησε με αυτόν τον τρόπο να εκθέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, που ενώ τα δίνει όλα στις ΗΠΑ ζητάει από τη Ρωσία να παρέμβει στον Ερντογάν για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την μείωση της έντασης στο Αιγαίο.
Είχε προηγηθεί της τηλεφωνικής επικοινωνίας η κίνηση καλής θέλησης του Α. Τσίπρα να κρατήσει αποστάσεις σχετικά με την πιθανότητα σκληρότερης καταδίκης της Ρωσίας μετά το περιστατικό δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκρίπαλ με άγνωστη ουσία στο Σαλίσμπουρι του Γουΐλτσαϊρ της Μεγάλης Βρετανίας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Διαβάστε την ανακοίνωση του Κρεμλίνου:
The Prime Minister of the Hellenic Republic sincerely congratulated Vladimir Putin on winning the presidential election. Both sides reaffirmed their intention to further promote Russian-Greek cooperation. They also noted with satisfaction the increasing cooperation in the trade, economic and humanitarian areas.
At Alexis Tsipras request, the President of Russia informed him about the recent telephone conversation with US President Donald Trump.
Current issues of European security and the developments in the Eastern Mediterranean region were discussed.
The two leaders also discussed the situation following the UK’s allegations against Russia after the incident in Salisbury.
Vladimir Putin invited Alexis Tsipras to visit Russia.
ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΜΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙ ΚΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ.  ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΝ.  ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΝΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: