Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Απίθανες δηλώσεις N.Τόσκα: «Εδώ δεν είμαστε Φαρ Ουέστ» – Στοχοποιεί τον 88χρονο απόστρατο που κροτάλισε με το όπλο τους επίδοξους ληστές

Κριτική στον 88χρονο απόστρατο του Λιμενικού ο οποίος πυροβόλησε κατά των δύο ληστών που μπήκαν στο σπίτι του στη Γλυφάδα άσκησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
«Όλοι οι άνθρωποι που σκέφτονται κάπως συνετά σε αυτή τη χώρα καταδικάζουν φυσικά τις εγκληματικές πράξεις αλλά επίσης και τις περιπτώσεις αυτοδικίας» είπε ο κ. Τόσκας και συμπλήρωσε:
«Εδώ δεν είμαστε Φαρ Ουέστ, δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και να κάνει χρήση όπλου από μόνος του απλά γιατί βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Εδώ πρέπει να εφαρμόζονται οι κανόνες και οι αρμόδιες αρχές είναι που έχουν το δικαίωμα της νόμιμης βίας».
Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να παραλληλίσει όσα συνέβησαν στη Γλυφάδα με το μακελειό στο Πάρκλαντ της Φλόριντα όταν έπεσαν νεκροί 17 άνθρωποι από τον μακελάρη Νίκολας Κρουζ. 
«Μακάρι να μπορούσαμε να εξαλείψουμε τις εγκληματικές πράξεις, δεν πρέπει όμως αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο, δεν πρέπει να δούμε σκηνές και καταστάσεις που ακόμη και στην αμερικανική κοινωνία καταδικάζονται και βλέπετε τι σάλος έχει προκύψει από διαμαρτυρίες μαθητών στις ΗΠΑ που τόσο διαδεδομένο είναι το δικαίωμα αυτοάμυνας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Real FM.
Κληθείς να τοποθετηθεί στο σχόλιο ενός ακροατή ότι «βαφτίζει» την αυτοάμυνα, αυτοδικία ο κ. Τόσκας απάντησε «καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν μπορούμε να βαφτίζοιυμε αυτοάμυνα την αυτοδικία. Τα όρια είναι δυσδικάκριτα, όταν μπαίνει κάποιος στο σπίτι σου ξέρω ότι δεν μπορεί τα όρια να μπαίνουν σε χάρακα. Υπάρχουν οι νόμοι και θα πρέπει τους νόμους να τους σεβόμαστε. Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο».
Χαρακτήρισε λογικούς τους προβληματισμους για την αλλαγή αυτών των ορίων προσθέτοντας ότι «αυτό που αλλάζουμε αυτή τη στιγμή είναι να κατεβάζουμε τους αστυνομικούς στο δρόμο». Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, «υπάρχει καλή αντιμετώπιση του μεγάλου εγκλήματος όμως συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα στο πεζοδρόμιο, στα σπίτια και τα αυτοκίνητα». 
Τι συνέβη
Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας στη Γλυφάδα, όταν δύο άγνωστοι άρπαξαν τον ηλικιωμένο από την αυλή του σπιτιού του και τον ανάγκασαν με τη βία να μπει στο σπίτι, προκειμένου να τον ληστέψουν.
Ο 88χρονος πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματίσει στο χέρι τον έναν από τους δύο. Οι δύο δράστες, ένας 28χρονος αλβανικής καταγωγής και ένας 18χρονος ημεδαπός, συνελήφθησαν.
ΣΧΟΛΙΟ: Οι κακοποιοί δέν βρίσκονται στά πεζοδρόμια. Βρίσκονται μέσα στά σπίτια. Πώς δέν είμαστε Φάρ Ουέστ; Πήγε βόλτα στά Εξάρχεια; Τέρμα Αχαρνών, στόν νομό Ηλείας; Οταν τό κράτος απευθύνεται σέ πολίτες μέ νοητική υστέρηση. 
Η νέα δικαιοσύνη, λόγω τής αδυναμίας αστυνόμευσης καί ανεπάρκειας τεχνολογίας, λόγω τών πολιτικο οικονομικών σχεδιασμών, τιμωρεί τήν αντίδραση. Επαψε νά τιμωρεί τόν δράστη. Η αντίδραση δημιουργεί καί φανερώνει τίς ελλείψεις καί τούς σχεδιασμούς. Καί ο δίκαιος εξάλλου, τό θύμα, συλλαμβάνεται καί πιό εύκολα.
Αμέθυστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αστυνομια εβγαλε ανακοινωση που λεει μη τυχον και αντιδρασεις,κανε οτι κοιμασαι,δωστους οτι ζητησουν,μη βαλεις τις φωνες και μη τους καταδιωξεις γιατι σε ολα αυτα υπαρχει ο κινδυνος να σε πυροβολησουν...(απλα γιατι βρεθηκε σε δυσκολη θεση)τι λες ρε ....;;μηπως να ζητησει και συγγνωμη απο πανω;ρε εχουνε τρελαθει τελειως;στο σπιτι του μεσα μπηκαν λεμε!!!δεν τον σκοτωσε εξαλλου τον τραυματισε..

χαλαρωσε είπε...

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/03/blog-post_562.html#more

ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΧΑΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ.
ΜΟΝΟ Ο Sarmat ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΣΙΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ.