Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ



Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να καταλάβει ποιον λαό, με ποια ταυτότητα και παράδοση κυβερνά
Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*



Τόσα χρόνια πασιφισμός και συμψηφισμός, του τύπου «φταίνε οι Τούρκοι αλλά φταίμε κι εμείς», πήγαν χαμένα. Αριστεροί και χαζοφιλελέδες απόστολοι του μαρασμού δέχονται τις κλοτσιές του Ερντογάν έκπληκτοι από την παντελή έλλειψη ανταπόκρισης στις ιδεοληψίες τους. Λένε, ηλιθίως, «δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της έντασης». Πρώτον, δεν είναι παιχνίδι. Δεύτερον, δεν εξαρτάται από εμάς τι γίνεται. Η ένταση είναι γεγονός και είναι επιλογή των μεμέτηδων και του ψυχάκια ηγέτη τους, όχι δική μας. 

Οσο βαθιά και να βάλει το κεφάλι της στην άμμο η ηγεσία μας, περιδεής από το γκρέμισμα όλων των γελοίων ιδεοληψιών της απέναντι στο λυσσασμένο θηρίο του τουρκισμού και του ισλαμοφασισμού, το πραγματικό δίλημμα είναι εδώ και μας έχει αρπάξει από τον λαιμό: Μόναχο ή αντίσταση. Θα πάμε σαν πουρκουάδες, σαν τον ελάχιστο Νταλαντιέ να ταΐσουμε Ελλάδα το πρωτοφασιστικό τουρκικό θηρίο ή θα οπλιστούμε ως τα δόντια, θα αυξήσουμε τη θητεία στους 18 μήνες και θα κάνουμε σοβαρή την αποτροπή μας, πετώντας στα σκουπίδια τις ενδοτικές θεωρίες και πολιτικές απέναντι στο κράτος-συμμορία, που ακόμη κρατάει παράνομα ομήρους δύο στρατιωτικούς μας;
Υπάρχουν ακόμη γιουσουφάκια, που φορούν τη δορά της διεθνιστικιάς αριστεροσύνης ή τα λαμέ κουρέλια του «οικονομικού πατριωτισμού» των λελέδων του Κολωνακίου και των ΕΣΠΑτζήδων των Βρυξελλών, που αδιόρθωτοι έχουν γονατίσει στη γωνία και λένε ξόρκια κουνώντας το σώμα τους μπρος πίσω, όσο οι μεχμετζίκ, μαζί με τις συμμορίες αποκεφαλιστών της «συριακής αντιπολίτευσης», σφαγιάζουν γυναικόπαιδα στην κουρσεμένη Αφρίν.

Η εκατόμβη των Κούρδων πρέπει να μας γίνει μάθημα. Το ξεπούλημά τους από το «ξανθό γένος» και τους Αμερικανούς, που έκαναν στην άκρη και φύλαγαν τσίλιες στους γενοκτόνους του Ερντογάν, θα πρέπει να το γράψουμε 100 φορές σε κατοστάφυλλο τετράδιο και να το μάθουμε απέξω. Οι Κούρδοι, εκεί που πήγαιναν γραμμή για ανεξάρτητο κράτος με ενοποίηση περιοχών, βρέθηκαν σφάγια στον πάγκο του χασάπη.

Τεράστια η απώλεια ηθικού και πολιτικού κεφαλαίου των ΗΠΑ και των Ρώσων στη Μέση Ανατολή. Ωραία η ήττα της πολιτικής ορθότητας από τον Τραμπ, αλλά βλέπουμε πάλι τζιχαντιστές να προελαύνουν και την Αμερική να σφυρίζει κλέφτικα. Χίλαρι, βγες μέσα από τον Ντόναλντ! Σε όποιον δε σας ξαναπεί για «ξανθό γένος» και τον Πούτιν που θα μας σώσει, αν είναι φίλος σας, να του αδειάσετε στη μάπα ένα ποτήρι παγωμένο νερό να συνέλθει. Αν είναι πολιτικός, να βάλετε σφιχτά το χέρι σας πάνω από το πορτοφόλι σας, διότι είναι απατεώνας.
Ο Ερντογάν δεν θα μπορούσε να αλώσει την Αφρίν, αν οι δύο υπερδυνάμεις δεν του έδιναν το ελεύθερο.

Κανείς δεν θα κάνει για λογαριασμό μας όσα πρέπει οι ίδιοι να πράξουμε για την ελευθερία μας. Μοντέλο μας πρέπει να γίνει το Ισραήλ, με όσα αυτό σημαίνει.
Αν ο λαός μας ερωτηθεί, στο δίλημμα αντίσταση ή υποταγή θα διαλέξει αβίαστα αντίσταση. Οι θυσίες λογικές, αυτονόητες κι αναπόφευκτες. Μεγαλύτερη θητεία, εκπαίδευση, ιδρώτας, κόποι, περισσότεροι πόροι για όπλα και σοβαρότητα και αποφασιστική ισοδύναμη ή και πολλαπλάσια απάντηση στις προκλήσεις και τις προσβολές.

Οποιος, ενώ έχει την εξουσία και το καθήκον, δεν προετοιμάσει άμεσα τη χώρα για πόλεμο και δεν κάνει τα πάντα για να κλείσει η ψαλίδα με την Τουρκία, είναι αυτός που θα τον προκαλέσει στα σίγουρα.
Πρέπει επιτέλους να τελειώσουμε με το μήνυμα της αδυναμίας και του ψοφοδεϊσμού, που ακυρώνει κάθε έννοια αποτροπής.

Κυρίως όμως η κυβέρνηση, αφήνοντας στην άκρη κι απομονώνοντας τον σκληρό πυρήνα των σαλεμένων εθνομηδενιστών, θα πρέπει να στείλει στον κάλαθο των αχρήστων τον Γαβρόγλου, τον Φίλη και τις θεωρίες τους.
Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να καταλάβει ποιον λαό, με ποια ταυτότητα και παράδοση κυβερνά, και να αντιληφθεί ότι όσα όπλα κι αν συσσωρεύσουμε, όσες συμμαχίες κι αν κάνουμε, αυτά τα όπλα, αν χρειαστεί, πρέπει να τα κρατήσουν άνδρες και γυναίκες με φρόνημα.
Δεν γίνεται να αφελληνίζουμε την Παιδεία, να επιτίθεται μια κρατικοδίαιτη μειοψηφία στην ιστορική διαχρονία του Ελληνισμού, να αμφισβητεί την ταυτότητα και την ύπαρξη του ίδιου του έθνους μας και να θελήσουμε να διεξάγουμε αγώνα ενάντια στην ισλαμοφασιστική βαρβαρότητα του κράτους-συμμορία. Οπλίστε τα χέρια αλλά ταυτόχρονα οπλίστε τις ψυχές. Ο γενιτσαρισμός στην Παιδεία υπονομεύει την αποτροπή και θέλω να πιστεύω πως ο πρωθυπουργός δεν ζήλεψε τη σκυφτή ρεντιγκότα του Τσάμπερλεν. Μην πολεμάτε τους Ελληνες και την Ιστορία τους, «σύντροφε». Θα τους χρειαστείτε σύντομα...


*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.grdimokratianews

Η πύλη του Ρωμανού


εν αιθρία

8 σχόλια:

Μαρία Π. είπε...

"Η εκατόμβη των Κούρδων πρέπει να μας γίνει μάθημα. Το ξεπούλημά τους από το «ξανθό γένος» και τους Αμερικανούς, που έκαναν στην άκρη και φύλαγαν τσίλιες στους γενοκτόνους του Ερντογάν, θα πρέπει να το γράψουμε 100 φορές σε κατοστάφυλλο τετράδιο και να το μάθουμε απέξω. Οι Κούρδοι, εκεί που πήγαιναν γραμμή για ανεξάρτητο κράτος με ενοποίηση περιοχών, βρέθηκαν σφάγια στον πάγκο του χασάπη.
Σε όποιον δε σας ξαναπεί για «ξανθό γένος» και τον Πούτιν που θα μας σώσει, αν είναι φίλος σας, να του αδειάσετε στη μάπα ένα ποτήρι παγωμένο νερό να συνέλθει."



Μάλλον αυτή είναι η πραγματικότητα.Ο Πούτιν είναι εκείνος που επέτρεψε στους Τούρκους να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο της Συρίας και να βομβαρδίσουν τους Κούρδους με σκοπιμότητα (να προελαύσουν οι Τούρκοι μέχρι τα ανατολικά του Ευφράτη και να έρθουν αντιμέτωποι με τους Αμερικανούς, προς όφελος των Ρώσων).
Αν δεν γινόταν οι βομβαρδισμοί, ίσως να μην είχαμε τέτοιο άμεσο αποτέλεσμα, με δεδομένο και το δύσβατο της περιοχής. Οι Κούρδοι έχουν μόνο όπλα εδάφους και την ψυχή τους.
Είναι άνισος ο αγώνας..

Μαρία Π. είπε...

Συμπληρώνω στο προηγούμενο:H πραγματικότητα είναι αυτή ως προς τους Κούρδους.Τώρα αν έρθουν έτσι τα γεγονότα ώστε κάποια στιγμή οι Ρώσοι να έχουν συμφέρον να βοηθήσουν την Ελλάδα, αυτό δεν το ξέρουμε.. Πιθανόν να γίνει έτσι.. To ελπίζουμε..

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήθελαν την υψηλή επικυριαρχία της Ρωσίας και της Συρίας του Ασαντ.Δεν ήθελαν την σίγουρη ειρήνη. Και τώρα χάσανε την σπίτια τους και είναι πρόσφυγες στην Συρία. Δεκάδες χιλιάδες απώλειες.Για ποιό λόγο; Θα λογοδοτήσει κανείς; Και όταν ήρθε η ώρα οι πραιτωριανοί του καθεστώτος να πολεμήσουν και πολύ πιθανόν να σκοτωθούν, τα μάζεψαν και έφυγαν.Αφού πριν εξολοθρεύθηκαν ποιός ξέρει πόσες χιλιάδες νέοι χωρίς λόγο. Η ίδια ιστορία ξανά και ξανά. Τόσα νεαρά παιδιά χάθηκαν τζάμπα.

χαλαρωσε είπε...

Οι Έλληνες, όπως αντιμετωπίζουμε σήμερα την άμυνα μας βρισκόμαστε σε συλλογική αναζήτηση της ιστορικής ευθανασίας.

+Π. Κονδύλης (Θεωρία Πολέμου)

amethystos είπε...

Μάλλον τήν βρήκαμε. Ρεπούση, Σκάι, Βερέμης, Φίλης, Ιερώνυμος, Μουζάλας, Καμμένος, Γκοτζιάς, Τσίπρας. Ευθανασία σέ μικρές φιλανθρωπικές δόσεις. Χρόνια Πολλά γιά αύριο.

Ανώνυμος είπε...

Εθνική εκκαθάριση Αφριν Ρωσία και Ελληνική Επανάσταση
https://www.youtube.com/watch?v=2AlSpcaefmM

Μαρία Π. είπε...

Σας μεταφέρω τα λόγια του Ιμπραχίμ Μουσλέμ, που είναι διπλωματικός εκπρόσωπος του YPG στα Βαλκάνια, από την εκπομπή του Π. Σαββίδη (23-3-2018):

Εθνική εκκαθάριση Αφρίν Ρωσία και Ελληνική Επανάσταση
https://www.youtube.com/watch?v=2AlSpcaefmM

Λέει ο άνθρωπος από το 3.50 (ακούστε τον):

"..Στο Αφρίν αυτή τη στιγμή δυστυχώς μπήκε ο Μεσαίωνας μέσα, μπήκανε οι τρομοκράτες από όλες τις οργανώσεις μέσα, με σπαθιά με μαχαίρια κυκλοφορούν, βιάζουν, σκοτώνουν άμαχους, παιδιά, είναι μια κατάσταση ΠΛΗΡΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Αυτό που γίνεται δεν μοιάζει με τίποτα που γίνεται από στρατό μιας χώρας που είναι και μέλος του ΝΑΤΟ.
Αυτό μοιάζει με την Μαφία με τους δολοφόνους και μισθοφόρους.Δυστυχώς!
Από την άλλη έχουνε φύγει 200.000 πρόσφυγες, που είναι και αυτοί εγκλωβισμένοι σε μία περιοχή, χωρίς καμία βοήθεια από κανένα.
Χρειάζονται νερό, κουβέρτες, αντίσκηνα, τα πάντα..
Δεν υπάρχει καμία βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα.
Μέσα στο Αφρίν το YPG έχει ξεκινήσει αντάρτικο.. και σήμερα μετά από μία έκρηξη σκοτώθηκαν αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες.."


Τον Ι.Μουσλέμ τον είχα ξανακούσει στις 26-01-2018 στην εκπομπή:
Tι γίνεται στο Αφρίν
https://www.youtube.com/watch?v=hVjgngIOciA

Έλεγε τότε ο άνθρωπος (από το 16.50), ότι η Τουρκία προσπαθεί να εισβάλει στο Αφρίν (αλλά δεν θα το καταφέρει), και ότι αφού το ISIS νικήθηκε σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές, η Τουρκία μάζεψε ότι έχει απομείνει από το ISIS, και μαζί με τους μισθοφόρους της Αλ Κάιντα, ξεκίνησαν την επίθεση στο Αφρίν..
Τότε ήταν αισιόδοξος ότι θα νικούσαν τους Τούρκους.
Είπε ακόμα ότι η Τουρκία ότι για ότι έκανε πήρε άδεια από τη Συρία, το Ιράν και κυρίως από τη Ρωσία.
[Ακούστε τον από το 16.45 μέχρι το 20.45]

Μαρία Π. είπε...

Nα διορθώσω αυτό που λέει ο εκπρόσωπος των Κούρδων σχετικά με την υποτιθέμενη άδεια της Συρίας στην Τουρκία. Δεν ισχύει.Πιθανόν ο Ι.Μουσλέμ το είπε επειδή οι Κούρδοι δεν τα πάνε καλά με το Συριακό καθεστώς.Ίσως το υπέθεσε.
Ο Σ. Καλεντερίδης, στο βίντεο: "Tι γίνεται στο Αφρίν", από το 6.30 λέει:

"..οι Κούρδοι αναβαθμίστηκαν από την συνεργασία τους με τις ΗΠΑ, απέκτησαν τον έλεγχο μιας μεγάλης περιοχής (προσεγγίζουν προς τη θάλασσα), και εξοπλισμό (για την αντιμετώπιση του ISIS σε συνεργασία με τον συριακό στρατό).
Τώρα που ολοκληρώθηκε αυτή η αποστολή η Τουρκία απαιτεί τον αφοπλισμό τους, και την απόσυρση των ΗΠΑ και την παράδοση των εδαφών που ελέγχουν στον Άσαντ.
Οι ΗΠΑ θέλουν όμως να παραμείνουν στην Ιεράπολη και στα ανατολικά του Ευφράτη, και αυτό ενοχλεί την Τουρκία, το Ιράν και τη Ρωσία, και ενώνει αυτές τις 3 δυνάμεις εναντίον των ΗΠΑ και εναντίον του ΑΔΥΝΑΜΟΥ ΚΡΙΚΟΥ που είναι οι Κούρδοι.
Η Τουρκία ζήτησε την άδεια από την Ρωσία να εισβάλει στο έδαφος της Συρίας (χρήση εναέριου χώρου και βομβαρδισμό), και η Ρωσία έδωσε την άδεια παρότι ο Άσαντ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΌΣ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλ. να επιτρέψει στους Τούρκους να καταλάβουν τη χώρα του.
Ο Άσαντ ήταν αδύναμος δεν μπόρεσε να κάνει κάτι άλλο, και η Ρωσία έδωσε την άδεια, με στόχο να φέρει αντιμέτωπη την Τουρκία με τις ΗΠΑ."


Aυτά δείχνουν την πολυπλοκότητα της κατάστασης.Τώρα γιατί οι Κούρδοι δεν θέλουν τον Άσαντ, αυτό είναι ένα ερώτημα.. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει, ποιοι τον θέλουν και ποιοι δεν τον θέλουν, αν οι ηγεσίες των Κούρδων χειραγωγούνται ή όχι, και από ποιους, ή αν υπάρχουν άλλου είδους δυσκολίες στην συνύπαρξη με το Συριακό καθεστώς..
Το θέμα είναι όμως ότι το παιχνίδι είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ ευρύτερο. Είναι παιχνίδι υπερδυνάμεων.Οι Κούρδοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο Άσαντ δέχεται λυσσαλέο πόλεμο εδώ και χρόνια και ότι πιέζεται από παντού. Πρέπει να του συμπαρασταθούν.
Από την πρώτη στιγμή ο Άσαντ προσφέρθηκε να τους βοηθήσει απέναντι στους Τούρκους και οι Κούρδοι αρνήθηκαν, για να μην υποταχθούν στον Άσαντ. Καλύτερα θα ήταν να συνεργαστούν μαζί του, έστω και με υποχωρήσεις, παρά αυτά που συμβαίνουν τώρα.