Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Παραλήρημα μεγαλείου από τον καταστροφέα της χώρας Βενιζέλο: Εγώ, εγώ, εγώ σας έσωσα

Σε έξαλλη κατάσταση, δεν μπορεί να «χωνέψει» την καρατόμησή του
«Η ΝΔ με σέβεται για τον ιστορικό μου ρόλο, αλλά... δεν πάω»
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστουμε» λέει ο Κυριάκος
Σε ένα άνευ προηγουμένου «παραλήρημα μεγαλείου», ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεπερνώντας ακόμα και τον εαυτό του, χρησιμοποίησε 29 φορές τις λέξεις «εγώ» ή «εμένα» μέσα σε μόλις 25 λεπτά και αυτοαναγορεύτηκε σε ιστορική προσωπικότητα και... ευεργέτη του έθνους! 

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση (Σκάι) για να εξηγήσει τους λόγους της ρήξης του με τη Φώφη Γεννηματά και την αποχώρησή του από το ΚΙΝ.ΑΛ., ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. ότι θέλει να φτιάξει ένα «αντιβενιζελικό» κόμμα. 
Ο κ. Βενιζέλος, ερωτηθείς αν αποτελούσε εμπόδιο στη στρατηγική της κυρίας Γεννηματά, έμεινε αμετανόητος και εμμονικός στις επιλογές του και απάντησε με αλαζονεία: «Είμαι εμπόδιο; Γιατί συμβολίζω τον αγώνα που έδωσε η παράταξη σηκώνοντας στους ώμους της το έθνος για τη διάσωση της χώρας; Γιατί συμβολίζω τον αγώνα υπέρ της αλήθειας, της Ευρώπης και των θεσμών;» Μάλιστα, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Βενιζέλος, αφού επιτέθηκε στη Φώφη Γεννηματά ότι κάνει «επιλογή αυτοχειριασμού της παράταξης» και θέλει το ΚΙΝ.ΑΛ. ως «ΚΚΕ του Κέντρου», συμπλήρωσε: «Αγωνίζομαι για να προστατεύσω τη χώρα και τους θεσμούς»! Βυθισμένος στην κρίση μεγαλείου που τον διακατέχει, ο κ. Βενιζέλος αναγορεύτηκε σε «αντιπρόεδρο της κυβέρνησης εθνικής ανάγκης για τη σωτηρία της χώρας» και σε πρόεδρο «εθνικής ανάγκης» του ΠΑΣΟΚ το 2012!

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος επέστρεψε στη Χαριλάου Τρικούπη την κριτική που δέχεται, λέγοντας ότι και η Φώφη Γεννηματά συμβολίζει τη συμπόρευση με τη Ν.Δ. ως αναπληρώτρια υπουργός Αμυνας υπό τον κ. Αβραμόπουλο στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, καθώς και ο Γιώργος Παπανδρέου για τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Φώφη Γεννηματά γνώριζε από τον Νοέμβριο του 2018 ότι δεν θα ήταν υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη, υπονοώντας ότι του την είχε στημένη για να τον ωθήσει στην αποχώρηση. «Τι είμαι; Κανένας πολιτευτής;» αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε ότι «ο κ. Καμίνης δεν εκπέμπει αφ' εαυτού κάποιο στίγμα, το μήνυμα το εκπέμπει η δική μου απομάκρυνση». Μάλιστα, συνέκρινε τον εαυτό του με ηγετικές προσωπικότητες της Δεξιάς και της Αριστεράς για να υποστηρίξει την άρνησή του να είναι σε μη εκλόγιμη θέση στο επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ., λέγοντας: «Το φαντάζεστε για τον Ευάγγελο Αβέρωφ ή τον Μιλτιάδη Εβερτ ή τον Χαρίλαο Φλωράκη;»

Επί της ουσίας ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε τις στρατηγικές διαφορές που έχει με τη Φώφη Γεννηματά, καθώς τάχθηκε υπέρ της συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ., λέγοντας ότι η κυρία Γεννηματά «επιχορηγεί» μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. για να μην έχει δίλημμα μετά τις εκλογές, προκειμένου να επιδοθεί σε μια αντιπολίτευση με στόχο τη διεκδίκηση χώρου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «κωμικό» το σενάριο για προσχώρησή του στη Ν.Δ., λέγοντας όμως ότι «η Ν.Δ. σέβεται τον ιστορικό μου ρόλο» (!), ενώ εμφανίστηκε να διαψεύδει φήμες για άλλον «θεσμικό» ρόλο στο μέλλον...
Στο «περίμενε» οι «φίλοι» του με το βλέμμα στις εκλογές
Στάση αναμονής φαίνεται πως κρατά η «φρουρά» Βενιζέλου στο ΚΙΝ.ΑΛ. Οι βουλευτές που πρόσκεινται στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Ανδρέας Λοβέρδος, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Βασίλης Κεγκέρογλου, έχουν κάνει ήπιες δηλώσεις μετά τη ρήξη του Ευάγγελου Βενιζέλου με τη Φώφη Γεννηματά και αναμένουν τις εξελίξεις για να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Αλλωστε, δεν θα βόλευε κανέναν να χάσουν τα οφίτσια εν όψει των εθνικών εκλογών.

Οι τρεις βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. δεν θα λάβουν εν θερμώ αποφάσεις, όπως κάνουν άλλα στελέχη υποβάλλοντας παραιτήσεις. Κι αυτό γιατί, παραμένοντας στο κόμμα και διεκδικώντας την επανεκλογή τους, διατηρούν παράλληλα τα ερείσματα του κ. Βενιζέλου στο Κίνημα Αλλαγής και περιμένουν στη γωνία, μετά τις εκλογές, την κυρία Γεννηματά για να στραφούν εναντίον της.
«Ηταν μία πολιτική επιλογή της κυρίας Γεννηματά που δεν γνώριζα... Το πρώτο που είπα είναι ότι το “κεφάλαιο Ευ. Βενιζέλος” έχει μέλλον, έχει μέλλον θεσμικό» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Στενοχωρημένος

Στενοχωρημένος δήλωσε από τις εξελίξεις ο Βασίλης Κεγκέρογλου. «Με στενοχωρεί ότι διαρρέεται ότι δεν θα είναι στην εκλογική μάχη (σ.σ.: εννοώντας τον κ. Βενιζέλο), και αυτό είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ» είπε και πρόσθεσε ότι θα επιδιώξει να πέσουν οι τόνοι, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει στο σπίτι του.

Πιο σαφή θέση υπέρ του κ. Βενιζέλου εξέφρασε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος είχε και συνάντηση μαζί του, καλώντας τη Φώφη Γεννηματά να του τείνει χείρα φιλίας. «Εναν χαρισματικό πολιτικό τον αντιμετωπίζεις σαν χαρισματικό πολιτικό, δεν βγαίνουμε να μαλλιοτραβηχτούμε στη ρούγα» ανέφερε ο πρώην υπουργός. Την ίδια στιγμή ακόμη ένας υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ., ο Σταύρος Καλαμάκης στη Β΄ Πειραιά, αποχώρησε από το κόμμα αντιδρώντας στην... εκδίωξη Βενιζέλου.
Προσκλητήριο της Φώφης στους «προδομένους» του ΣΥΡΙΖΑ
                                       
Για ολοκλήρωση της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του μιλούν στο ΚΙΝ.ΑΛ. εν όψει των εθνικών εκλογών και διεκδικούν επαναπατρισμό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στο κυβερνών κόμμα στα χρόνια της κρίσης. «Το δίλημμα είναι απλή εναλλαγή κομμάτων και προσώπων στην εξουσία ή αλλαγή πολιτικής» είναι η γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη και η Φώφη Γεννηματά στέλνει, μέσω συνεντεύξεών της, «ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους προοδευτικούς ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς είμαστε εδώ, έχουμε ανοίξει την πόρτα, τους περιμένουμε. Εμείς εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να ηττηθεί οριστικά στις εθνικές εκλογές η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ηρθε η ώρα να λογαριαστούμε στον προοδευτικό χώρο με τον κ. Τσίπρα». Αν οι πολίτες, υποστηρίζει η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ., «αισθάνονται μία φορά θυμωμένοι γι' αυτήν την κατάσταση που ζουν στο πετσί τους καθημερινά, ο χώρος μας και εγώ αισθανόμαστε διπλά θυμωμένοι... Εχει έρθει ο καιρός να λογαριαστούμε. Εμείς εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο και όχι ο κ. Τσίπρας και ο πολιτικός αχταρμάς του».

Σήμερα συνεδριάζουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Πολιτική Γραμματεία του ΚΙΝ.ΑΛ., όπου η Φώφη Γεννηματά θα εξηγήσει την απόφασή της για την πολιτική... αποστρατεία του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Ο χάρτης βάφτηκε μπλε εξαιτίας των πολιτικών και του ύφους του Τσίπρα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης, ενώ ο γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης εκτίμησε: «Με τον Γιώργο Καμίνη στην πρώτη θέση του Επικρατείας η Φώφη Γεννηματά ήθελε να σηματοδοτήσει τη διεύρυνση του πολιτικού μας χώρου».
Επιστολή στην οποία απευθύνει έκκληση για ενότητα στα μέλη της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ. έστειλε ο Δημήτρης Κρεμαστινός, την ίδια στιγμή που ο προερχόμενος από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Θόδωρος Μαργαρίτης έκανε λόγο για «απόφαση υπέρβασης του παρελθόντος από τη Φώφη Γεννηματά».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΟΣ. ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ.
Αμέθυστος

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Βενιζέλος είναι το κακιασμένο Εγώ , ο ανούσιος βερμπαλισμός, στολισμένα με τους καλούς τρόπους και την ευγλωττία της … Μαντάμ ντε Σεβινιέ.

χαλαρωσε είπε...

Είμαι εμπόδιο; Γιατί συμβολίζω τον αγώνα που έδωσε η παράταξη σηκώνοντας στους ώμους της το έθνος για τη διάσωση της χώρας; Γιατί συμβολίζω τον αγώνα υπέρ της αλήθειας, της Ευρώπης και των θεσμών;

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ Ο PSI.

Ευρωπη και αληθεια;

χαλαρωσε είπε...

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/06/blog-post_73.html#more

εκει να εχεις το νου σου PSI

amethystos είπε...

Ο Βενιζέλος ο αρούποτος.

Ανώνυμος είπε...

πω πω ...ήταν και αυτό πράγματι τραγικό πλήγμα, μια κοτούλα ανύπαρκτη κοινωνικοπολιτικά σαν την λεγάμενη να του καταφέρει αυτού του στυλοβάτη του ΠΑΣΟΚ, του δυνατού μυαλού και του μεγάλου ρήτορα, τέτοιο θανατηφόρο χτυπημα, ποιος θα το περίμενε; άντε καημένε! μεγάλωσες και δεν έχεις ακόμη καταλάβει ότι μια όρνις ανύπαρκτη μπορεί να σε κατασπαράξει-άμα η καρατόμηση ευνοεί τα βύθια σχέδια της- πολύ πιο άγρια από εκατό πεινασμένους άντρες-κοράκια! Μην το περάσεις χωρίς χάπια πάντως το αιφνίδιο λούκι. Σε συμβουλεύω για το καλό της υγείας σου. Παραμονεύουν από στενοχώρια, μεγάλοι καρκίνοι, εγκεφαλικά και το κακό συναπάντημα, Χριστέ μου φύλαγε!

amethystos είπε...

Μπούλης είναι. Δέν μετράει ούτε σάν αρσενικό, ούτε σάν άνδρας αρετών.

Ανώνυμος είπε...

Τον φαντάζομαι με σαλιάρα να τρώει τη μιλούπα του και μου αρέσει τρελά!

amethystos είπε...

Αλλο τό μωρό άλλο ο μπούλης.

Ανώνυμος είπε...

κι ομως φημολογειται πως οταν ηταν στα φορτε του ηταν και γυναικοκατακτητης...!!!και μονο για τον ΕΝΦΙΑ...τι να πεις,τους εφαγε η καρεκλα σχεδον ολους..ΑΠ..

amethystos είπε...

Ναί τόν κατακτούσαν γυναίκες πού είχαν από μικρές τό πάθος τής αναρρίχησης. Μέ όλες τίς έννοιες.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ζηλεύουν σε αυτή την σελίδα κάποιοι και θάβουν αξιόλογα πολιτικά πρόσωπα; ερωτώ, μήπως΄οσα δεν φτάνουν οι αλεπούδες της ανωνυμίας τα κάνουν κρεμαστάρια;

χαλαρωσε είπε...

Περι αλεπουδων ετερωνυμων.

Το παθος της αναρριχησης το ειχε και αυτο το κομματι σπαλα. Μπουχεσας ηταν και αερογαμης. Απλα τα ψωνια της νομικης τον γλυφαν. Ο ιδιος το ηξερε το σπορ ως γλυφτης.

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/02/2_10.html

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/02/3_13.html

amethystos είπε...

Βλέπεις φίλε στήν Ελλάδα δέν υπάρχει κριτική σκέψη. Τήν θέση της έχει πάρει η κατάκριση. Ισως επιβλήθηκε ιστορικά η γραμμή άμυνας τού κλήρου, μήν κρίνετε ίνα μήν κριθείτε, μέ τήν ταυτόχρονη μείωση τής γνώσεως σέ πληροφορία καί τήν ανάδειξη τού δημοσιογράφου σάν τήν μοντέρνα εκδοχή τού διανοούμενου. Κάτι πού επηρέασε καί τήν ακαδημαική γνώση επιβάλλοντας τήν ουδετερότητα πού γνωρίζουμε σάν πολιτική ορθότητα. Σήμερα τό δίκαιο μεταλλάχθηκε σέ δικαίωμα δημιουργώντας τόν σημερινό πολιτισμό τής ισότητος. Γιά αιώνες η Δύση διοικήθηκε από τόν Φαρισαίο καί η πίστη σωματοποιήθηκε στόν Πρεσβύτερο. Δημιουργώντας έναν πολιτισμό χωρίς Πατέρα. Η κατανάλωση, η τελευταία αναλαμπή τού καπιταλισμού, στηρίζεται στόν άσωτο υιό ο οποίος σπαταλά τήν ουσία του, σέ όλα τά επίπεδα, ανακηρύσσοντας σάν θεικό στοιχείο τήν ενέργεια καί τήν ψυχολογία σάν τήν επιστήμη τών επιστημών. Σήμερα όμως, σύμφωνα μέ τόν νόμο τής φθοράς ο οποίος είναι μή αναστρέψιμος, ο υπερήφανος καταναλωτής τρώει μέ τά γουρούνια, είναι πορνικός γουρουνοκέφαλος. Τό πρόβλημα είναι πώς σκοτώνοντας τόν Πατέρα δέν μπορεί νά επιστρέψει πιά στόν οίκο τού Πατρός, στόν κατά φύσιν βίο, διότι δέν υφίσταται. Καί δυστυχώς χωρίς ψυχή, όπως ισχυρίζεται καί ο Γιανναράς, ζωντανός νεκρός, άρχισε ήδη νά επιβιώνει σάν σκουλίκι, πλάθοντας ήδη τόν επόμενο κυρίαρχο ανθρωπότυπο. Τόν σκουλικοκέφαλο. Ανήκει στά πλάσματα πού επιβιώνουν καί στήν ατομική καταστροφή, στήν διάσπαση τού ατόμαυ καί αντιπροσωπεύει τό αποκορύφωμα τού πάθους τής επιβίωσης.

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

888 888 είπε...

Καὶ ὅμως! αὐτὸς ὁ συγκεκριμένος, στήριξε θεολογικῶς τὶς ἀντικανονικὲς ἐνέργειες τοῦ φαναρίου, καὶ ἀνεδείχθη μέγας θεολόγος (τρομάρα μας!)
Δεῖτε: https://www.evenizelos.gr/speeches/conferences-events/423-conferencespeech2018/5902-ev-venizelos-oukraniko-aftokefalo-i-istoria-ta-gegonota-kai-oi-proektaseis-tous.html

Διαβᾶστε καλά! προσέξτε τό "...τριαδολογικές θεμελιώσεις...". Αὐτὸ δακτυλοδεικνύει τὸν ἐμπνευστὴν
τῆς αἱρετικῆς θεωρίας, μητρ. Ζηζιούλα. Ἡ χρονολογία διατυπώσεως κάνει ἐντύπωσιν. Εἶναι πρὶν δοθεῖ ὁ τόμος!

Μᾶς πῆραν χαμπάρι οἱ κοσμικοί!!! Ὑποκλιθεῖτε!