Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες φορείς COVID-19 «πνίγουν» τον Έβρο: Αύξηση κατά 161% στα κρούσματα μόνο στην Ορεστιάδα


Κάθετη αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού στην Ορεστιάδα καταγράφονται το τελευταίο διάστημα με τον Δήμαρχο της πόλης να απευθύνει αγωνιώδες μήνυμα προκειμένου οι κάτοικοι να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Το πρόβλημα όμως έγκειται στο γεγονός ότι συνολικά ο νομός Έβρου κατακλύζεται το τελευταίο διάστημα από λαθραίους μετανάστες οι οποίοι μπαίνουν στην Ελλάδα εντελώς ανεξέλεγκτα και χωρίς κανένα έλεγχο.

Μάλιστα η κατάσταση έχει ξεφύγει σε τέτοιο σημείο που οι λαθραίοι μετανάστες εισβάλλουν στην Ελλάδα μαζί με τα μηχανάκια τους, ακόμα και με μοτοσυκλέτες μεγαλύτερου κυβισμού.

Η είδηση, για την σύλληψη διακινητή ο οποίος μετέφερε με μοτοσυκλέτα λαθρομετανάστες και συνελήφθη, δεν προέκυψε ξαφνικά. Στην περιοχή του Τριγώνου Ορεστιάδας υπάρχουν αρκετά μηχανάκια πεταμένα στην ελληνική όχθη του ποταμού, είτε γιατί κατά την μεταφορά τους με την βάρκα προέκυψε κάποιος λάθος χειρισμός και έπεσαν στο νερό, είτε γιατί διαπιστώθηκε μετά από αυτό ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Σε αυτά πάντως κάποιες φορές επιβιβάζονται κάποιοι από τους λαθρομετανάστες για να προωθηθούν στο εσωτερικό της χώρας, μέχρι να βρουν τα αυτοκίνητα που περιμένουν είτε έχοντας μέσα οδηγούς διακινητές, είτε έχουν αφήσει πάνω τα κλειδιά για να τα χρησιμοποιήσουν.

Όπως γίνεται αντιληπτό η κατάσταση στον Έβρο επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα και τώρα ο Δήμαρχος Ορεστιάδας απευθύνει μήνυμα για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Έγραψε χαρακτηριστικά ο κ.Μαυρίδης:

“S.O.S#S.O.S#S.O.S

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΤΑ 161%!!!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ:ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ,ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.

(ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ)”.

Όπως αναφέρει το Evrosnews.gr ο δήμος Ορεστιάδας «βράζει» κυριολεκτικά από πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα, υπάρχουν ήδη αρκετοί που νοσηλεύονται από την περιοχή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και μάλιστα κάποιοι στην ΜΕΘ, ανάμεσα τους και δυο δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι Καστανιές από το πρωί του Σαββάτου και ως τις 15 Μαίου μπήκαν σε αυστηρό lockdown, ενώ δεν αποκλείεται αν η κατάσταση επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο στην Ορεστιάδα, να παρθούν αυστηρότερα μέτρα από την Πολιτική Προστασία που σε τέτοιες περιπτώσεις αποφασίζει. Κι αυτά μπορεί να μην είναι αντίστοιχα με των Καστανεών, αλλά ενδεχομένως ότι εφαρμόστηκε και στο Μεσολόγγι, όπως για παράδειγμα κλείσιμο των σχολείων για κάποιες ημέρες ή περιορισμός μετακινήσεων.

 Να σημειωθεί όπως είχαμε γράψει σχετικά πλέον οι λαθραίοι μετανάστες χρησιμοποιούν περάσματα μέσω του βουλγαρικού εδάφους προκειμένου να βρεθούν στη Ροδόπη και την Ξάνθη, περικόπτοντας τον Έβρο περνώντας τα βουλγαρικά σύνορα από την περιοχή κοντά στα Πετρωτά.

Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες φορείς COVID-19 «πνίγουν» τον Έβρο: Αύξηση κατά 161% στα κρούσματα μόνο στην Ορεστιάδα | Pronews

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ http://theodotus.blogspot.com/2015/11/blog-post_6.html