Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Ο μεγάλος κίνδυνος του σημερινού κόσμου - Πάπας Φραγκίσκος

 

 Ο μεγάλος κίνδυνος του σημερινού κόσμου, με τις πολλαπλές και πιεστικές προσφορές κατανάλωσης, είναι μια θλίψη ατομικιστική που πηγάζει από τη βολεμένη και φιλάργυρη καρδιά, από την αρρωστημένη επιδίωξη επιφανειακών ευχαριστήσεων, από την απομονωμένη συνείδηση. Όταν η εσωτερική ζωή κλείνεται στον εαυτό της επιδιώκοντας τα δικά της οφέλη, δεν υπάρχει χώρος για τους άλλους, και ιδιαίτερα τους φτωχούς, δεν ακούγεται πια η φωνή του Θεού, δεν είναι δυνατή η απόλαυση της γλυκιάς χαράς της αγάπης του, δεν πάλλεται ο ενθουσιασμός για την  πραγματοποίηση του καλού.

Τον βέβαιο και διαρκή αυτόν κίνδυνο διατρέχουν και οι  πιστοί  χριστιανοί.  Πολλοί  υποχωρούν  μπροστά  σε αυτόν και μεταμορφώνονται σε πρόσωπα αγανακτισμένα, δυσαρεστημένα, χωρίς ζωή. Αυτή δεν είναι η επιλογή μιας αξιοπρεπούς και πλήρους ζωής, δεν είναι η επιθυμία του Θεού για μας, δεν είναι η ζωή εν Πνεύματι, που πηγάζει από την καρδιά του Αναστημένου Χριστού.

Πάπας Φραγκίσκος

Αναστάσιος: Ο μεγάλος κίνδυνος του σημερινού κόσμου - Πάπας Φραγκίσκος (anastasiosk.blogspot.com)

ΥΠΟΔΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΙΚΟ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΕΡΟ-ΣΟΦΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΑΛΛΟΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ; ΔΕΝ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙ ΣΤΟ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΘΥΣΙΑ, ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ, ΟΧΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: