Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Στην περίπτωση του Covid, δεν είναι απίθανο να υπάρχει θεραπευτική αγωγή, αλλά να έχει αποκρυφθεί από τις φαρμακευτικές εταιρίες – αφού θα μείωνε τόσο τις πωλήσεις, όσο και τα τεράστια κέρδη τους από τα εμβόλια. Πόσο μάλλον όταν η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, σε μία έκθεση της από το 2017,  επεσήμανε πως η βιομηχανία υγειονομικής φροντίδας είναι μία από τις πιο διεφθαρμένες παγκοσμίως και ότι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ιατρική περίθαλψη – ενώ η φαρμακευτική βιομηχανία των Η.Π.Α. έχει πληρώσει 944 πρόστιμα συνολικού ύψους 56 δις $ από το 2000, για διάφορες απάτες και παραβάσεις του νόμου. Σε κάθε περίπτωση, η ληστεία των μαζών από της φαρμακευτικές εταιρίες, από την «Big Pharma», με τη βοήθεια των εμβολίων, δεν είναι η μοναδική – αφού ήδη ακολουθούν οι ψηφιακές, η «Big Tech», με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που επίσης χρηματοδοτούνται από τα κράτη, ενώ θα συμβάλλουν στον έλεγχο της πλειοψηφίας των ανθρώπων από μία μικρή μειοψηφία. Όλες αυτές οι διαδικασίες λοιπόν ενισχύουν τη δύναμη των Ολιγαρχών και επιταχύνουν την αποδυνάμωση της Δημοκρατίας – ενώ εντείνουν το πρόβλημα της μη ισορροπημένης αναδιανομής των εισοδημάτων που έχει οδηγήσει στην εκρηκτική αύξηση των χρεών, ιδίως της Δύσης.   

.Βασίλης Βιλιάρδος

Ανάλυση

Η πανδημία έχει αναμφίβολα χρησιμοποιηθεί με πάρα πολλούς τρόπους, προς όφελος των πολιτικών και οικονομικών ελίτ – όπως για τον έλεγχο των μαζών, μέσω της «υγειονομικής τρομοκρατίας» τους (ανάλυση). Ακόμη δε και στην Ελλάδα, έχει βοηθήσει την κυβέρνηση να κρύψει τις τεράστιες αποτυχίες της – ενώ είναι ίσως η μοναδική που θριαμβολογεί, παρά την τρομακτική ύφεση στην οποία βύθισε τη χώρα με τα άχρηστα «lockdowns», καταστρέφοντας τόσο την Οικονομία, όσο και την Υγεία.


Ο αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης στο -8,2% (στην πραγματικότητα -11,5%) μετά από μία σωρευτική ύφεση λόγω των μνημονίων της τάξης του -25%, τα τεράστια τραπεζικά προβλήματα, το ξεπούλημα των πάντων και ο νέος πτωχευτικός νόμος που θα οδηγήσει στους μαζικούς πλειστηριασμούς των σπιτιών των Ελλήνων από την 1η Ιουνίου, θα ήταν αρκετά για να εξαφανίσουν την οποιαδήποτε κυβέρνηση εντελώς από το πολιτικό προσκήνιο – εάν δεν υπήρχε η επίκληση της πανδημίας, παρά το ότι και εδώ η αποτυχία της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη (γράφημα).

Οι Πολίτες μίας χώρας όμως που δεν κατανοούν ούτε τα αυτονόητα, όπως την καταστροφικότητα της πολιτικής των μνημονίων που ακόμη συνεχίζονται, δεν έχουν αντικειμενική κρίση – πόσο μάλλον όταν δεν έχουν καν συνειδητοποιήσει πως τα μνημόνια δεν οδήγησαν μόνο στην κατάρρευση του ΑΕΠ αλλά, επίσης, των εισοδημάτων και των περιουσιακών τους στοιχείων, όπου μόνο από την πτώση των τιμών των ακινήτων έχουν χαθεί περί τα 600 δις €!

Περαιτέρω, αυτό που έχει συμβεί διεθνώς μέχρι σήμερα, δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία – δηλαδή το ότι, μία χιονοστιβάδα κερδών των φαρμακευτικών εταιριών, έχει συνοδευθεί από ένα κύμα ευγνωμοσύνης του κοινού, παράλληλα με τη θεοποίηση τους! Για παράδειγμα, η Moderna του Bill Gates δήλωσε κέρδη ύψους 1,2 δις € στο πρώτο τρίμηνο του 2021, από την πώληση 102 εκ. δόσεων του εμβολίου της (πηγή) – ενώ στα επόμενα τρία τρίμηνα αναμένεται η πώληση επί πλέον 800 εκ. δόσεων, καθώς επίσης 3 δις ακόμη το 2022! Επομένως, αναμένει ακόμη περί τα 8 δις € κέρδη το 2021 και 30 δις € το 2022 – μόνο από την πώληση εμβολίων!

Όσον αφορά τη γερμανική Biontech που επέβαλε το εμβόλιο της στην ΕΕ μέσω της Γερμανίδας προέδρου της Κομισιόν, δήλωσε κέρδη 1,6 δις € το πρώτο τρίμηνο και περιμένει πάνω από 6 δις € για το 2021 (πηγή) – ενώ οι πωλήσεις της Pfizer το πρώτο τρίμηνο του 2021 ανήλθαν στα 4,9 δις €. Οι πωλήσεις δε και τα κέρδη της  Pfizer αυξήθηκαν κατά 45% το καθένα, λόγω του εμβολίου – μεγέθη που είναι κυριολεκτικά αδιανόητα (πηγή).

Τόσο επικερδή εμβόλια πάντως δεν έχουν υπάρξει ποτέ μέχρι σήμερα – αφού, για παράδειγμα, το περιθώριο κέρδους της Biontech είναι 81%, ενώ η Moderna κατάφερε να αποσβέσει όλες τις επενδύσεις της για την ανάπτυξη του εμβολίου μόνο το πρώτο τρίμηνο, μετά από 0,1 δις δόσεις από τις αναμενόμενες 4 δις! Σαν να κατασκευάζει δηλαδή κανείς ένα φωτοβολταϊκό πάρκο επενδύοντας 100 εκ. € και να κερδίζει καθαρά αυτά τα 100 εκ. € τους πρώτους τρεις μήνες – κάτι που δεν συμβαίνει ποτέ και με καμία επένδυση.

Συνεχίζοντας, το θαύμα αυτό της κερδοφορίας και των πωλήσεων, στηρίζεται στο κρατικοδίαιτο οικονομικό μοντέλο που εμείς στην Ελλάδα γνωρίζουμε πολύ καλά – στο ότι δηλαδή τα κράτη οργανώνουν τη διανομή των δόσεων του εμβολιασμού και τα πληρώνουν, αντί για τους καταναλωτέςαπό τον προϋπολογισμό τους που χρηματοδοτείται από τους φορολογουμένους. Όσον αφορά δε την τιμή, δεν βασίζεται στο κόστος, όπως θα περίμενε κανείς σε μία οικονομία της ελεύθερης αγοράς που λειτουργεί ο ανταγωνισμός – αλλά στις συμφωνίες μεταξύ των κρατών και των φαρμακευτικών εταιριών, τις οποίες όμως στην ουσία υπηρετούν οι κυβερνήσεις, προφανώς με το αζημίωτο.

Ακόμη χειρότερα, η βασική έρευνα για τα εμβόλια mRNA της Biontech/Pfizer και της Moderna, χρηματοδοτήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με κρατικά κονδύλια – καθώς επίσης το τελευταίο στάδιο του messenger. Για παράδειγμα, το 40% όλων των ερευνητικών δαπανών της Moderna προήλθε από κρατικές επιχορηγήσεις – οπότε το να χαρακτηρισθούν τα εμβόλια ως επιτυχία της οικονομίας της αγοράς, ενάντια στην κρατική γραφειοκρατία, είναι κάτι περισσότερο από αφελές.

Η θεραπευτική αγωγή

Περαιτέρω, η εμπορική επιτυχία των εμβολίων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι, δεν υπάρχει επίσημα αναγνωρισμένη θεραπεία για τον Covid – φάρμακα δηλαδή. Με απλά λόγια, στο πρότυπο των μελετών RCT (ερμηνεία) που έχουν καταρτίσει οι φαρμακευτικές εταιρίες και που υιοθέτησαν οι κρατικές υγειονομικές Αρχές, δεν υπάρχει καμία φαρμακευτική αγωγή – με αποτέλεσμα να ισχύει το ότι, μόνο τα εμβόλια μπορούν να μας διασώσουν από τον ιό, τίποτα άλλο. Τυχαίο; Όποιος το πιστεύει, είναι αθεράπευτα αφελής.

Από την άλλη πλευρά, σε μία έρευνα του διάσημου ινστιτούτου Cochrane (πηγή), αναφέρεται μεταξύ άλλων πως οι «μελέτες παρατήρησης» είναι το ίδιο αξιόπιστες, όσο και οι μελέτες RCT – όπου όμως οι τελευταίες είναι τόσο ακριβές, ώστε να πραγματοποιούνται μόνο από την πάμπλουτη φαρμακευτική βιομηχανία. Ως εκ τούτου, όταν οι μελέτες RCT καθιερώνονται ως κανόνας, το φαρμακευτικό λόμπι έχει όλους τους μοχλούς πίεσης στα χέρια του – οπότε την ικανότητα να εκβιάζει τους πάντες, αφού η υγεία είναι το ύψιστο ανθρώπινο αγαθό.

Στην περίπτωση λοιπόν του Covid, δεν είναι απίθανο να υπάρχει θεραπευτική αγωγή, αλλά να έχει αποκρυφθεί από τις φαρμακευτικές εταιρίες – αφού θα μείωνε τόσο τις πωλήσεις, όσο και τα τεράστια κέρδη τους από τα εμβόλια. Πόσο μάλλον όταν η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, σε μία έκθεση της από το 2017 (πηγή), επεσήμανε πως η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης είναι μία από τις πιο διεφθαρμένες παγκοσμίως και ότι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ιατρική περίθαλψη – ενώ η φαρμακευτική βιομηχανία των Η.Π.Α. έχει πληρώσει 944 πρόστιμα συνολικού ύψους 56 δις $ από το 2000, για διάφορες απάτες και παραβάσεις του νόμου.

Οι τιμές των εμβολίων

Συνεχίζοντας, στην ουσία οι μεγάλες φαρμακευτικές, οι Big Pharma, έχουν απαγορεύσει στις κυβερνήσεις να αναφέρονται στις τιμές των φαρμάκων – κάτι που ταιριάζει με τη θεσμική διαφθορά, την οποία έχει καταγγείλει τόσο ο ΟΗΕ, όσο  και πολλοί άλλοι οργανισμοί, όπως το Journal of Law (πηγή). Μόνο ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, ο BBorissow, έσπασε τη σιωπή – διαμαρτυρόμενος τον Απρίλιο για την τεράστια αύξηση των τιμών του εμβολίου της Pfizer, από αρχικά 12 € ανά δόση, στα 15,50 € και σήμερα στα 19,50 €.

Με δεδομένο δε το ότι, οι περισσότερες χώρες έχουν ήδη εξασφαλίσει συμβατικά τις ποσότητες που είναι απαραίτητες για τον εμβολιασμό των Πολιτών τους, με έναν διαγωνισμό υποβολής προσφορών, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει – ενώ έχει ήδη αποφασισθεί πως τα προγράμματα εμβολιασμού θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω του δημοσίου χρέους, χωρίς να επηρεάζεται ο προϋπολογισμός. Δηλαδή, όλα τα χρήματα που θα διατεθούν για τα εμβόλια, θα αυξήσουν απ’ ευθείας τα δημόσια χρέη – έτσι ώστε να μην καταλάβουν οι Πολίτες τίποτα.

Στο παράδειγμα της Ελλάδας, εάν υποθέσουμε πως θα απαιτηθούν 15.000.000 δόσεις κόστους 19,50 € η μία, τότε θα δαπανηθούν περί τα 300 εκ. € – ενώ φυσικά οι φαρμακευτικές εταιρίες τάσσονται σήμερα υπέρ του εμβολιασμού όλων των ηλικιών, παρά το ότι στην αρχή αναφέρονταν οι υπερήλικες και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αφού θέλουν περισσότερους «πελάτες». Εκτός αυτού, η Pfizer αναφέρθηκε σε ενδεχόμενη τρίτη δόση – εύλογα, αφού έχει βρει την «κότα με τα χρυσά αυγά».

Οι γερμανικές εφημερίδες πάντως γράφουν ότι, εάν τα χρέη των κρατών αυξηθούν υπερβολικά από τα εμβόλια και από τα κλειδώματα, θα φροντίσουν οι χρηματοπιστωτικές αγορές να επιβάλουν την τάξη, αυξάνοντας τα επιτόκια – κάτι που θα έπρεπε να προβληματίζει χώρες όπως η Ελλάδα, οι οποίες ξοδεύουν χρήματα σαν να μην υπάρχει αύριο, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τα ελλείμματα και τα δημόσια χρέη τους.

Οι τιμές των εμβολίων τώρα έχουν εκτοξεύσει τον πλούτο των στελεχών των φαρμακευτικών εταιριών – όπως του διευθύνοντος συμβούλου της Moderna, ο οποίος εκτιμάται πως αξίζει 5,3 δις $. Εν τούτοις, το ποσόν αυτό δεν τον καθιστά ούτε έναν από τους 8 κορυφαίους δισεκατομμυριούχους των εμβολίων παγκοσμίως – η συνολική περιουσία των οποίων αυξήθηκε από τα 53 δις $ στα 86 δις $, από την έναρξη της εκστρατείας του εμβολιασμού (πηγή).

Επίλογος

Ολοκληρώνοντας, η ληστεία των μαζών από της φαρμακευτικές εταιρίες, από την «Big Pharma», με τη βοήθεια των εμβολίων, δεν είναι η μοναδική – αφού ήδη ακολουθούν οι ψηφιακές, η «Big Tech», με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που επίσης χρηματοδοτούνται από τα κράτη, ενώ θα συμβάλλουν στον έλεγχο της πλειοψηφίας των ανθρώπων από μία μικρή μειοψηφία.

Όλες αυτές οι διαδικασίες λοιπόν ενισχύουν τη δύναμη των Ολιγαρχών και επιταχύνουν την αποδυνάμωση της Δημοκρατίας – ενώ εντείνουν το πρόβλημα της μη ισορροπημένης αναδιανομής των εισοδημάτων που έχει οδηγήσει στην εκρηκτική αύξηση των χρεών, ιδίως της Δύσης. Στα πλαίσια αυτά, οι εξελίξεις που προβλέπονται δεν είναι καθόλου αισιόδοξες

(Ακολουθείστε μας στο Twitter πατώντας εδώ για να ενημερώνεστε αμέσως για τις αναλύσεις μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: